Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΤΖΕΓΚΙΖ ΟΜΕΡ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΙΛΛΕΤ

No Comments Share:

Το τέλος αυτού του δρόμου είναι καταστροφή

Οι Έλληνες πολιτικοί και τα στελέχη της εκκλησίας οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία λένε πως στα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα στις υποχρεώσεις σχετικά με τις μειονότητες της συνθήκης της Λοζάνης δεν υπάρχει αμοιβαιότητα, όταν τους βολεύει τότε μιλάνε για αμοιβαιότητα. Ο μητροπολίτης Άνθιμος που είναι υπεύθυνος για όλες τις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, έθεσε ως όρους για να ανοίξει τζαμί στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη, να ανοίξει η θεολογική σχολή της Χάλκης και η Αγία Σοφία.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος γνωστός για τις ακραίες απόψεις του, και σφόδρα ενάντιος στην κατασκευή τζαμιών στις δύο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας σε δήλωση του σε ιστοσελίδα αναφέρει πως ¨Εάν ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και επιτραπεί στους χριστιανούς που επισκέπτονται την Αγία Σοφία να κάνουν λειτουργία 2-3 φορές τον χρόνο, τότε μόνο θα δώσουμε άδεια για τζαμί¨.

Όταν διάβασα την περασμένη εβδομάδα αυτή την είδηση, κατάλαβα πως οι δικές μας κρατικές εξουσίες δεν προτίθενται να γίνουν άνθρωποι. Ή τουλάχιστον είναι σίγουρο πως για μακρό ακόμη διάστημα δεν θα γίνουν άνθρωποι. Αντιλαμβανόμαστε πως ότι και αν κάνει η Τουρκία, οι διοικούντες μας και τα στελέχη της εκκλησίας δεν προτίθενται να πράξουν αυτό που τους αναλογεί.

Η μητέρα πατρίδα μας Τουρκία παρέδωσε στην μειονότητα των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης, σχολεία, πολύτιμες βακουφικές εκτάσεις εκατοντάδων στρεμμάτων και ακόμη και βακούφια που δεν έπρεπε να δώσει. Και σαν να μην αρκεί αυτό επιστράτευσε κάθε δυνατότητα για την επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης , κάτι που το ζητούσαν ιδιαίτερα.

Η Τουρκία παρά το ότι εν προβλέπεται στις συνθήκες και δεν είναι σύμφωνο με το σύνταγμα, λειτουργώντας στα όρια της νομοθεσίας κάνει ένα μεγάλο δώρο στην μη μουσουλμανική μειονότητα Κωνσταντινούπολης (Ρωμιοί). Αλλά ενώ εκεί γίνονται αυτά τα βήματα εξ ονόματος της παγκόσμιας ειρήνης και της δημοκρατίας, είναι πασιφανές πως κρίμα αλλά οι διοικούντες μας δεν έλαβαν το παραμικρό μάθημα από αυτά και δεν παραδειγματίστηκαν.

Το δικό μας κράτος τι κάνει απέναντι στις χίλιες καλές χειρονομίες της Τουρκίας ; Κάνει τα ακριβώς αντίθετα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Αβραμόπουλος έκανε την πρώτη του επίσκεψη στην Τουρκία και είχε μια υψηλού επιπέδου στρατηγικής συνεργασίας συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών κύριο Αχμέτ Νταβούτογλου. Αλλά μετά πήγε στον Ελληνοκυπριακό τομέα και απεύθυνε βαριές κατηγορίες σε βάρος της Τουρκίας.

Αυτό δεν ήταν αρκετό, ο πρέσβης του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στην Δυτική Θράκης και υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Αλέξης Αλεξανδρής, συναντήθηκε με τους τρεις διορισμένους μουφτήδες που δεν εγκρίνει η μειονότητα, βγήκε φωτογραφίες μαζί τους και τις μοίρασε στον τύπο. Δηλαδή ο διευθυντής-υπεύθυνος για τα μειονοτικά, ουσιαστικά λέει πως κάνετε ότι θέλετε, ακόμη και τούμπες να κάνει η Τουρκία, εμείς ως ελληνικό κράτος δεν πρόκειται κατ΄αμοιβαιότητα να παραχωρήσουμε δικαιώματα. Δεν θα παραδώσουμε τα βακούφια σας και τις μουφτείες σας. Το κράτος μας επιχειρεί να περάσει το μήνυμα πως ¨αυθεντικοί μουφτήδες δεν είναι οι αιρετοί σας αλλά οι διορισμένοι μας¨ και ότι αυτό έτσι θα συνεχιστεί πάντα.

Ο κύριος Αλεξανδρής ξέρει καλά τα αιτήματα που έχουμε ως μειονότητα. Ξέρει πολύ καλά τι αντίκτυπο θα έχει στην μειονότητα, αλλά αυτός δεν απαντά στα αιτήματα μας και προβαίνει σε κινήσεις που πληγώνουν ακόμη περισσότερο την κοινοτική μας συνείδηση και προκαλούν ανησυχία.

Ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα είναι οι μουφτείες. Και παρόλα αυτά ο κύριος Αλεξανδρής ρίχνει αλάτι στις πληγές μας. Μα τι είδους ασυνειδησία είναι αυτή ! Μα τι είδους αποκοτιά είναι αυτή ! Μα τι είδους αδιαφορία ! Μα δεν έμεινε καθόλου ευσπλαχνία; Μα δεν έμεινε καθόλου καλή βούληση του κράτους απέναντι στην μειονότητα ; Μετά δηλαδή από τις δεκάδες καλές προσπάθειες της μητέρας πατρίδας μας, αυτό έμελε να είναι το αντίστοιχο ;

…………………

 Εφ. Μιλλέτ 19/7/2012

Τζεγκίζ Ομέρ

Σχόλιο : Τις κινήσεις καλής θέλησης Τζεγκίζ η πατρίδα σου τις κάνει ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ

Δηλαδή τώρα που έμειναν 1500 άτομα υπέργηρα, τώρα η Τουρκία σκέφτηκενα τους έχει εκεί σαν διατηρητέο είδος αλλά και για να επικαλείται -μέσω των φερέφωνων της καλή ώρα – την αμοιβαιότητα για την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη. Η μάνα πατρίδα σου Τζεγκίζ δεν αντιμετωπίζει ούτε τριπλάσια στρατιωτική δύναμη από την άλλη πλευρά των συνόρων, ούτε αποβατικά απέναντι από τα νησιά της , ούτε γέφυρες ταχείας ζεύξεως, ούτε ντόπιους πράκτορες να φωτογραφίζουν τα στρατόπεδα της…

Μόλις απελαθούν -όχι πολλοί- καμμιά 500 πράκτορες της Άγκυρας από την Ελληνική Θράκη, μετά συζητάμε για βακούφια. Πάντως και μόνο η αντίδραση αυτή από την Μιλλέτ δείχνει ότι η πράξη του Αλεξανδρή ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Φυσικά πρέπει να γίνουν πάρα πολλά ακόμη. Και κυρίως να συνειδητοποιήσει η Αθήνα αλλά και οι Έλληνες της Θράκης το πρόβλημα. Γιατί απλά φέρονται σαν την στρουθοκάμηλο.

Στην Ελληνική Θράκη δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ισχυρή εθνική ελληνική βούληση. Υπάρχει μια θλιβερή, κομματική και συχνά αντεθνική διαχείριση της πραγματικότητας. 

Previous Article

ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ

Next Article

ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ AXMET ΣΑΔΙΚ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ DEB

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *