Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Καθηγητής Τσαμάν: ¨Οι Τούρκοι πυρπόλησαν την Σμύρνη-Ήταν εθνοκάθαρση¨…

0 σχόλια Share:

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1922 Τούρκοι πυρπόλησαν τις Πράσινες γειτονιές της Σμύρνης κι έκαψαν οικίες και εμπορικά καταστήματα, ωθώντας τους Έλληνες να εγκαταλείψουν την πόλη. Αυτό στην τουρκική ιστοριογραφία διδάσκεται έτσι στα σχολεία και λέγεται «το ρίξιμο των Ελλήνων στην θάλασσα.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1922 Τούρκοι πυρπόλησαν τις Πράσινες γειτονιές της Σμύρνης κι έκαψαν οικίες και εμπορικά καταστήματα, ωθώντας τους Έλληνες να εγκαταλείψουν την πόλη. Αυτό στην Τουρκική ιστοριογραφία διδάσκεται έτσι στα σχολεία και λέγεται «το ρίξιμο των Ελλήνων στην θάλασσα.

Δεν ήταν ο ελληνικός πληθυσμός υπεύθυνος για τον πόλεμο μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Ελλάδας. Δεν ήταν υπεύθυνος ούτε καν για την εισβολή του Ελληνικού Στρατού. Αλλά στο τέλος του πολέμου οι Έλληνες της Ανατολίας έχασαν την πατρίδα τους. Ήταν μια εθνοκάθαρση!

«Η σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας είναι μια τραγωδία που σχετίζεται με πολιτικές εθνικής ομογενοποίησης και γενοκτονική εθνοκάθαρση. Παρόμοιες θηριωδίες συνέβησαν και σε μουσουλμανικές μειονότητες σε Βαλκανικές χώρες».

Καθηγητής Μ.Ε. Τσαμάν, για τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922  Tweeter

Μετάφραση :
Panagiotis G. Pavlos

Previous Article

Τσαβούσογλου: ¨Η Σμύρνη και η Ανατολία σώθηκαν από την ελληνική σκληρότητα¨…

Next Article

Ασταμάτητη (προς τα κάτω) η λίρα, αλλά εμείς ακόμη επιτρέπουμε τα τουρκικά φορτηγά να περνάνε…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *