Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

No Comments Share:

H Eλλάδα ενεπλάκη στον διορισμό μουφτή !

6152

Αντίδραση υπήρξε από τον Μπεκίρ Μποζντάγ στον εκ μέρους της Ελλάδας διορισμό μουφτή από χριστιανούς

 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε πως ο εκ μέρους της Ελλάδας διορισμός μουφτή είναι παράνομος, και ανέφερε : ¨Εάν εμείς τώρα πάμε και διορίσουμε μέσω του υπουργείου οποιονδήποτε ιερέα, τότε προφανώς η Ελλάδα και ο κόσμος όλος θα ξεσηκωθεί και θα πούνε ¨Γιατί να διορίζει το υπουργείο τον ιερέα της εκκλησίας ;¨. Και τώρα βλέπουμε πως στο θέμα των ιμάμηδων τους διορισμούς τους κάνει μια ομάδα αποτελούμενη από παπάδες και χριστιανούς. Πρόκειται για μια ασέβεια¨.

……………….

Ο Μποζντάγ σχολίασε ως ασέβεια και παρανομία το ότι η Ελλάδα διορίζει για τους ομογενείς τον μουφτή που ή ίδια επιλέγει και δήλωσε : Η Ελλάδα είναι χώρα της Ε.Ε. Η Ευρώπη διαθέτει πολιτικές και νομικές νόρμες. Η Ελλάδα παρά το ότι είναι μέλος της Ε.Ε. και πρέπει να εφαρμόζει τους κανόνες, αυτή τους παραβιάζει.

Τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης είναι εγγυημένα από την συνθήκη της Λοζάννης. Το στάτους του μουφτή είναι σαφές, και με νόμους του ελληνικού κοινοβουλίου τέθηκε υπό εγγύηση και το θέμα της εκλογής του μουφτή. Κατά τα τελευταία χρόνια, οι ελληνικές κυβερνήσεις έβγαλαν δικούς τους νόμους, με μια προσέγγιση που δυστυχώς αγνοεί την συνθήκη της Λοζάννης. Απέκτησαν μια προσέγγιση που δεν αναγνωρίζει νόμο και δεν βλέπει την υπογραφή που βάλανε. Η τουρκική κοινότητα Δυτικής Θράκης εξέφρασε την βούληση της να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τον νόμο, ενάντια σε αυτή την άδικη και αυθαίρετη απόφαση που πήρε η ελληνική κυβέρνηση. Όταν η ελληνική κυβέρνηση πήγε σε διορισμό μουφτήδων, αυτοί εξέλεξα στην πράξη τους δικούς τους μουφτήδες. Αυτή τη στιγμή εκλεγμένοι μουφτήδες ασκούνε τα καθήκοντα τους σε Κομοτηνή και Ξάνθη. Ο κόσμος τους αποδέχτηκε ως νόμιμους μουφτήδες. Εμείς ως Τουρκία βλέπουμε τους εκλεγμένους μουφτήδες. Ο διορισμός που έκανε η ελληνική κυβέρνηση είναι παράνομος και αποτελεί ασέβεια. Ελπίζουμε πως η Ελλάδα θα κάνει πίσω βήμα σε αυτό το λάθος¨.

…………..

 Internethaber  9/8/2013

Σχ : Παρακαλούνται οι αντιγραφείς των μεταφράσεων μας να αναφέρουν την ΠΗΓΗ ! 

Previous Article

ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΪΡΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Next Article

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΠΟΤΕ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *