Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ, ΜΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ¨

No Comments Share:

Η Τουρκία πάντοτε, μα πάντοτε είναι δίπλα σας

Η επίσκεψη του αντιπροέδρου της T.C. Μπεκίρ Μποζντάγ στην Δυτική Θράκη, συνεχίστηκε σήμερα στην Ξάνθη. Ο Μποζντάγ επισκέφτηκε σήμερα τον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Ο Μποζντάγ στην ομιλία που έκανε στην ΤΕΞ ανέφερε πως ¨ Η Τουρκία πάντοτε, μα πάντοτε είναι δίπλα σας. Δεν είσαστε μόνοι. Όπου και να βρίσκεστε, πίσω σας υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία που σας αγαπάει, σας στηρίζει, σας βλέπει όπως και εσείς και μπορεί να κάνει τα πάντα.

Ο αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ σήμερα επισκέφτηκε πρώτα τον μουφτή Αχμέτ Μέτε στο γραφείο του. Ανταλλάχθηκαν δώρα. Τον Μποζντάγ τον συνόδευσαν ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΠ Χακάν Τσαβούσογλου και ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ.

Δεύτερη στάση του ήταν η ΤΕΞ. Στην συγκέντρωση εκεί μετείχαν ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά, ο μουφτής Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο πρώην βουλευτής Αχμέτ Φαίκογλου, ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο εκπρόσωπος του κόμματος DEB Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Ερκάν Ρουσέν, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά και ομοεθνείς. Ο πρόεδρος Αχμέτ Καρά και άλλοι ομοεθνείς πρόσφεραν στον Μπεκίρ Μποζντάγ διάφορα δώρα.

¨Εμείς είμαστε Τούρκοι και από τώρα και πέρα ως Τούρκοι θα συνεχίσουμε να ζούμε¨.

Στις ομιλίες που έγιναν ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά, είπε πως με την επίσκεψη του αντιπροέδρου της T.C. Μπεκίρ Μποζντάγ και των συν αυτώ βίωσαν ακόμη μια γιορτή και τους διασφάλισαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με σίγουρα βήματα.

Ο Καρά είπε : Η κοινότητα αυτή από το 1983 διεξάγει έναν περήφανο νομικό αγώνα. Μετά την περάτωση του εσωτερικού δικαίου προσφύγαμε το 2005 στο ΕΔΑΔ και εκεί το δικαστήριο εντόπισε πως η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 6 περί δίκαιης δίκης και το άρθρο 11 περί ελευθερίας συνεταιρίζεσθαι της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κατά την άποψη μας περάτωσε την νομική διαδικασία. Ελα όμως που παρά το ότι το ΕΔΑΔ εντόπισε με ξεκάθαρο τρόπο πως η Ελλάδα έκλεισε αυτόν τον εκλεκτό σύλλογο με έωλες και ανεπαρκείς δικαιολογίες ιδιαίτερα στο τμήμα της ελευθερίας σκέψης και απόψεων, δυστυχώς πάλι τα δικαστήρια της Ελλάδας στα οποία προσφύγαμε απέρριψαν την αίτηση μας. Τελευταία με απόφαση του Αρείου Πάγου της 24/2/2012 πήραμε αρνητική απάντηση όσον αφορά την νομιμοποίηση μας. Μετά από αυτή την απάντηση προσφύγαμε για δεύτερη φορά στο ΕΔΑΔ. Έτσι στο επόμενο διάστημα θα περιμένουμε πάλι να βγάλει το ΕΔΑΔ απόφαση υπέρ ημών.

Εμείς ξέρουμε πως όσο και αν μας ξήλωσαν την ταμπέλα από την πόρτα, όσο και αν μας λένε πως ¨Εσείς δεν είστε Τούρκοι¨, εμείς ξέρουμε πως είμαστε Τούρκοι και από τώρα και πέρα ως Τούρκοι θα συνεχίσουμε να ζούμε¨.

Ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ανέφερε πως με την επίσκεψη βιώνουν μια εξαιρετική-διπλή γιορτή, πως είχαν την ευκαιρία να περιγράψουν τα προβλήματα, πως ο υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και ότι ο πρόεδρος του συλλόγου περιέγραψε πολύ καλά τα γεγονότα.

……………….

Ο Μποζντάγ ανέφερε : Θέλω να ξέρετε και βλέπω ότι το αντιλαμβάνεστε, πως εσείς τα αδέρφια μας της Τουρκομουσουλμανικής μειονότητας Δυτικής Θράκης είστε η ψυχή μας, τα σπλάχνα μας, το παν. Εάν στο πόδι ενός Τούρκου στην Ξάνθη μπει ένα αγκάθι, τότε και το δικό μας πόδι στην Κωνσταντινούπολη ή στην Άγκυρα πονάει και υποφέρει. Κάθε στενοχώρια σας είναι και στενοχώρια μας. Κάθε πρόβλημα σας είναι και δικό μας. Έτσι το βλέπαμε μέχρι σήμερα και έτσι θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε από τώρα και πέρα. Οι χαρές, οι ομορφιές και οι επιτυχίες που καταγράφονται εδώ, όπως και τα θετικά βήματα είναι σαν δικές μας χαρές και ομορφιές και μας χαροποιούν. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ξέρετε το εξής. Η Τουρκία πάντοτε, μα πάντοτε είναι δίπλα σας. Δεν είσαστε μόνοι. Όπου και να βρίσκεστε, πίσω σας υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία που σας αγαπάει, σας στηρίζει, σας βλέπει όπως και εσείς και μπορεί να κάνει τα πάντα. Δεν είσαστε μόνοι σας. Είμαστε όλοι μαζί. Και έτσι θα συνεχίσουμε να είμαστε. Μπορεί ανάμεσα μας να υπάρχουν σύνορα, μπορεί να υπάρχουν αποστάσεις, μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα μας πόλεις. Αλλά μετά αδέρφια σας στην Τουρκία και τα αδέρφια σας στην Δυτική Θράκη δεν υπάρχει κανένα σύνορο, δεν υπάρχουν συνοριακές πύλες εισόδου, δεν υπάρχουν άτομα να ζητάνε διαβατήρια. Μεταξύ αυτών που μοιράζονται τα προβλήματα τους και ενώνονται οι καρδιές τους, ποτέ δεν υπήρξε απόσταση ανάμεσα τους και δεν πρόκειται να υπάρξει. Η αδελφοσύνη μας είναι μια αδελφοσύνη που δεν γνωρίζει σύνορα. Η αδελφοσύνη μας είναι μια ακόρεστη αδελφοσύνη. Η δική μας αδελφοσύνη είναι μια πραγματική αδελφοσύνη και έτσι θα παραμείνει…

Οι ομογενείς μας που ζούνε εδώ έχουν δικαιώματα που πηγάζουν από την συνθήκη της Λοζάννης και από άλλες συνθήκες. Τα δικαιώματα ατά είναι εγγυημένα. Έχουν δοθεί εγγυήσεις μέσω των υπογραφών, των υποσχέσεων και των νόμων που εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο. Οι μειονότητες που ζούνε στην Τουρκία είναι εγγυημένες από την συνθήκη της Λοζάνης. Την ίδια εγγύηση έχει δώσει και η Ελλάδα για τους μουσουλμάνους Τούρκους που ζούνε στην Ελλάδα. Εμείς ως Τουρκία παραμείναμε πιστοί στις υπογραφές που βάλαμε, και στις υποσχέσεις που δώσαμε. Μάλιστα εμείς φροντίσαμε να δώσουμε στις μειονότητες της χώρας μας περισσότερα ακόμη και από αυτά που περιέχονται στα κείμενα που είναι πάνω από τις υπογραφές. Τα ίδια δικαιώματα έχει και η Ορθόδοξη Μειονότητα των Ρωμιών-Τούρκων πολιτών στην Τουρκία. Δεν κάναμε διακρίσεις. Επίσης εάν εμφανιστεί πρόβλημα στην εφαρμογή της συνθήκης της Λοζάννης εμείς το λύνουμε. Για τις εκλογή του πατριάρχη πρέπει να συσταθεί Ιερά Σύνοδος τα μέλη της οποίας πρέπει να είναι Τούρκοι πολίτες. Καθώς εκεί δεν απέμειναν μέλη, εμείς αποδώσαμε την υπηκοότητα σε άτομα που μπορούσαν να γίνουν μέλη, έτσι ώστε να γίνει η εκλογή του πατριάρχη.

Εδώ όμως βλέπουμε με μια σειρά από κανονιστικές και διοικητικές πράξεις στην πραγματικότητα έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα των μουσουλμάνων Τούρκων να εκλέγουν τον μουφτή τους. Επίσημα βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι οι μουσουλμάνοι Τούρκοι διεκδικώντας τα δικαιώματα τους έκαναν εκλογές και επέλεξαν στον μουφτή Αχμέτ Μέτε και τον μουφτή Ιμπραήμ Σερήφ, οι οποίοι συνεχίζουν να ασκούνε τα καθήκοντα τους. Μα ένα κράτος πρέπει να τηρεί την υπογραφή του, διότι η υπογραφή του είναι η τιμή και η περηφάνια του…Εάν υπήρχε μια τέτοια κατάσταση στην Τουρκία θα ξεσηκωνόταν ο κόσμος. Θα γινόταν χαμός, του τύπου πως γίνεται στην Τουρκία να καταπατείται ο οικουμενικός νόμος, τα ανθρώπινα δικαιώματα, και το διεθνές δίκαιο. Δεν είναι όμως κατανοητό το γιατί ενώ γίνονται αυτά στην Τουρκία, στην χώρα της Ε.Ε. δεν λειτουργεί το διεθνές δίκαιο και ο οικουμενικός νόμος.

Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης έκλεισε επειδή είχε στην ονομασία της την λέξη ¨Τουρκική¨. Το δικαίωμα διεκδικήθηκε και η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια, στο ΕΔΑΔ. Εκεί αποφάσισαν πως έγινε λάθος και ότι πρέπει να αποδοθεί το δικαίωμα. Ακόμη όμως δεν διασφαλίστηκε η απόδοση αυτού του δικαιώματος. Τα δικαστήρια πρέπει να παίρνουν αποφάσεις που να στηρίζουν τα δικαιώματα, όταν υπάρχει μια σύγκρουση οι άνθρωποι θα προσφεύγουν στα δικαστήρια. Σε αυτό το σημείο προσωπικά δυσκολεύομαι ιδιαίτερα να αντιληφθώ την απαγόρευση της χρήσης της λέξης ¨τουρκική –ος¨ και την απόρριψη των ονομάτων που χρησιμοποιούνε αυτή τη λέξη. Το να λέτε εδώ στους Τούρκους πως ¨δεν θα λέτε τους εαυτούς σας Τούρκους¨, ή ¨δεν θα δίνετε το όνομα Τουρκικός στους συλλόγους που ιδρύετε¨ ή ¨δεν θα χρησιμοποιείτε την λέξη ¨τουρκικός¨ στην ονομασία αυτών, είναι τόσο άδικο, όσο και παράνομο, αυθαίρετο και λάθος. Ελπίζουμε αυτά τα λάθη να βελτιωθούν. Εάν παραβιάζεται ο οικουμενικός νόμος εάν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, εάν δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματα που διασφαλίζονται από το διεθνές δίκαιο, και ακόμη περισσότερο εάν δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ που όλοι έχουν υπογράψει πως θα εφαρμόζουν, τότε δεν υπάρχει νόμος αλλά αυθαιρεσία. Ελπίζουμε πως οι αποφάσεις του δικαστηρίου θα εφαρμοστούν και θα σταματήσουν η αδικία και η παρανομία…¨.

………………..

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 18/8/2012

Previous Article

ΜΠΑΙΡΑΜ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Next Article

ΓΙΟΥΧΑΪΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ – 2 ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *