Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΕ ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ…

No Comments Share:

Eκδήλωση ¨Βραδιά πολιτισμού¨   για τους φιλοξενούμενους φοιτητές

bayrak

Στα πλαίσια του Καλοκαιρινού Σχολείου Τουρκικών που οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Γιουνούς Εμρέ και την Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων (ΥΤΒ), οργανώθηκε ¨βραδιά πολιτισμού¨ στο κέντρο γλωσσών του Πανεπιστημίου Θράκης όπου φοιτούνε οι καλεσμένοι φοιτητές.

22 φοιτητές και πολίτες που ήρθαν από Ελλάδα, Κροατία, Πολονία, Βέλγιο και Αλβανία, συναντήθηκαν σε εκδήλωση που έγινε στο πάρκο Ιλχάν Κομάν

Στα πλαίσια της εκδήλωσης οργανώθηκε διαγωνισμός ερωτήσεων-απαντήσεων σχετικά με τον τουρκικό πολιτισμό, ενώ διάφορα δώρα δόθηκαν στους ξένους φοιτητές και πολίτες που απάντησαν σωστά στις ερωτήσεις.
Ο Μεχμέτ Σελίμ Οζμπάν-συντονιστής της εκδήλωσης ¨Βραδιά πολιτισμού¨  του Ινστιτούτου Γιουνούς Εμρέ, στην ομιλία που έκανε, υπένθυμισε πως η Τουρκία στις 15 Ιουλίου βίωσε μια προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος και ότι όλοι οι πολίτες μέσα σε ενότητα και ομοψυχία βγήκαν μπροστά στα άρματα για να υπερασπιστούνε την πατρίδα.

Ο Οζμπάν είπε : ¨Όλοι μαζί αποτρέποντας αυτό το πραξικόπημα, για μια ακόμη φορά δείξαμε σε όλο τον κόσμο το τι έθνος είμαστε. Το Καλοκαιρινό Σχολείο Τουρκικών παρά το ότι άρχιζε μια εβδομάδα μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος, οι φοιτητές του Ινστιτουτου Γιουνους Εμρέ δεν πίστεψαν στην παραπληροφόρηση και στις ψευδείς ειδήσεις. Ηρθαν στην Τουρκία και συνέχισαν την εκπαίδευση τους. Μετείχαμε μάλιστα στις εκδηλώσεις για την δημοκρατία σε Άγκυρα και Σαμψούντα. 

Ο καθηγητής Δρ, Ραμαντάν Ντογάν-διευθυντής του Κέντρο Γλωσσών του Πανεπιστημίου Θράκης σε δήλωση του προς το πρακτορείο Αναντολού, ανέφερε πως στα πλάισια του καλοκαιρινού σολείου έχουν εκπαιδευτεί 540 μαθητές από 46 χώρες.

Ο Ντογάν θύμισε πως στις χώρες τους οι φοιτητές σπουδάουν Τουρρκολογία και πρόσθεσε πως ¨Οι ξένοι  αυτοί φοιτητές παράλληλα με τα τουρκικά μαθαίνουν την τέχνη της πυρογραφίας και παραδοσιακούς τουρκικούς χορούς. Μαθαίνουν τον πολιτισμό μας βιώνοντας τον. Επίσης με την κοινωνικοποίηση τους εδώ, βελτιώνουν την εκπαίδευση τους¨.

Η Άννα Δακαναλή που ήρθε από την Ελλάδα στο καλοκαιρινό σχολείο εξέφρασε την χαρά της που βρίσκεται στην Τουρκία. Η Δανακαλή περιέγραψε πως την τελευταία εβδομάδα της εκπαίδευσης τους θα τη περάσουν στην Κωνσταντινούπολη και είπε : ¨ Στην Αδριανούπολη μάθαμε πολλά γα τον τουρκικό πολιτισμό και αναπτύξαμε τον εαυτό μας. Αυτή η βραδιά είναι η τελευταία στην Αδριανούπολη.Μόλις βρίσκουμε ευακιρία θα συνεχίσουμεμ να ερχόμαστε στην Τουρκία¨.

……………………..

http://www.sondakika.com/haber/haber-konuk-ogrencilere-kultur-geceleri-etkinligi-8715215/

21/8/2016

Σχ : Και έτσι με αυτά και με αυτά βρέθηκε η Άννα να κουνάει την σημαία των γενοκτόνων των προγόνων της. Α ναι , έμαθε και πυρογραφία !…

 

Previous Article

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

Next Article

ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *