Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

0 σχόλια Share:

Ο Εγεμέν Μπαγίς έρχεται στην Ελλάδα

bagisss

O υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς θα έχει συναντήσεις στην Ελλάδα στις 7 και 8 Οκτωβρίου. Ο Μπαγίς εν όψει της επίσκεψης του στην Ελλάδα και ευρισκόμενος στα εγκαίνια του γραφεί του ΑΑ στις Βρυξέλλες, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς δήλωσε : ¨Την θεολογική σχολή της Χάλκης ούτε εμείς την κλείσαμε ούτε ένα οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Η σχολή κλείστηκε με απόφαση δικαστηρίου. Εάν λοιπόν χρειάζονται κάποιες ρυθμίσεις για να ξεπεραστεί εκείνη η απόφαση, εγώ από εδώ από τις Βρυξέλλες κάνω έκκληση : Ενθαρρύνετε μας, κρατείστε την υπόσχεση σας. Ακόμη στην Ελλάδα απαγορεύεται η χρήση της λέξης ¨τουρκικός¨ στην ονομασία των συλλόγων, και ακόμη δεν αναγνωρίζονται οι εκλεγμένοι μουφτήδες¨.

Ο Εγεμέν Μπαγίς θα επισκεφτεί την Ελλάδα στις 7-8 Οκτωβρίου. Μετά από τις επισκέψεις του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναμένεται να έρθει στην Δυτική Θράκη.

……………..

Ο Μπαγίς δήλωσε :

¨Δεν πρόκειται για αμοιβαιότητα αλλά για ένδειξη καλής θέλησης. Εμείς πολλές φορές έχουμε δείξει στους Ορθόδοξους πολίτες μας την καλή μας βούληση. Δείτε στην Πρίγκηπο αποδώσαμε το κτίριο του ιστορικού ορφανοτροφείου στο Πατριαρχείο. Το συνολικό κόστος των ακινήτων που αποδώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια σε ομάδες διαφορετικής πίστης ξεπερνά τα 2,5 δις λίρες. Μάλιστα το πλέον κοντινό παράδειγμα και θύμα είμαστε εμείς ως υπουργείο Ε.Ε. Το κτίριο που στεγαζόμαστε στο Ορτάκιοϊ-Κωνσταντινούπολης, πριν από μερικούς μήνες με απόφαση του Συμβουλίου Βακουφίων αποδόθηκε στο Ορθόδοξο βακούφι Ρωμιών του Ορτάκιοϊ, και ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες σχετικά με το κτηματολόγιο. Αυτή τη στιγμή επιτροπή με επικεφαλής τον υφυπουργό μας τον Αλαατίν Μπουγιουκαγιά διαπραγματεύεται μαζί τους το ενοίκιο. Εάν φτάσουμε σε ένα νούμερο σύμφωνο με τον προϋπολογισμό μας θα είμαστε οι νοικάρηδες τους, εάν όχι θα εγκαταλείψουμε το κτίριο και θα μεταφερθούμε αλλού¨.

…………..

Εφ. Μπιρλίκ 2/10/2013

Previous Article

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ¨ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ¨ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Next Article

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *