Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΓΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

0 σχόλια Share:

ΕΓΕΜΕΝ ΜΠΑΓΙΣ-Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Οι Ελληνοκύπριοι υποφέρουν γιατί είναι κακομαθημένοι.. ως χαϊδεμένο παιδί της Ε.Ε.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και διαπραγματευτής στην Ε.Ε. Εγεμέν Μπαγίς, συνεχίζει τις επαφές του στην Ουγγαρία σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του.

Στο περιθώριο των επίσημων επαφών του ο τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος συναντήθηκε διαδοχικά με τον γραμματέα των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ενικο Γκιορι και τον υπουργό Εξωτερικών Γιανο Μαρτονουι.

Ο Εγεμέν Μπαγίς πριν ξεκινήσει τις επίσημες συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία της χώρας ,επισκέφτηκε το κάστρο της Βούδα και τον τάφο του Gül Baba.

Η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην Ε.Ε ήταν το κεντρικό θέμα στην συζήτηση που είχε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγεμέν Μπαγίς με τον γραμματέα των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ουγγαρίας Ενικο Γκιορι , οποίος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στο πλαίσιο αυτό την απόλυτη υποστήριξη της χώρας του στη προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και τις εργασίες που κατευθύνονται για την ελεύθερη διακίνηση των τούρκων πολιτών στις χώρες μέλη της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Ακολούθως πραγματοποίησε μια συνάντηση με τον ομόλογο του Γιανο Μαρτονουι και στις δηλώσεις του που έκανε στους δημοσιογράφους, ο Εγεμέν Μπαγίς στο πέρας της συνομιλίας αυτής, τόνισε χαρακτηριστικά,,,, « Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωσης επιθυμεί να γλυτώσει από το παρουσιαστικό «Χριστιανικής Λέσχης» τότε πρέπει να αποδεχτεί στους κόλπους της, τις χώρες όπως η Τουρκία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Ο Εγεμέν Μπαγίς σχολιάζοντας και την σημερινή θέση της ρωμιοκυπριακής διοίκησης επέκρινε με σαφή γλώσσα την προσφυγή τους στο διεθνή δανεισμό λέγοντας.. «Η ρωμιοκυπριακή διοίκησης χρεοκόπησε λόγω του αδιεξόδου στο νησί με αποτέλεσμα να υποφέρουν λόγω της πολιτικής τους για αδιέξοδο και γιατί είναι κακομαθημένοι. Εάν η πολιτική τους ήταν υπέρ της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος σήμερα όλο το νησί θα ζούσε εντός ευημερίας και άνεσης. Πάλι δε είμαστε διατιθέμενοι να τείνουμε την χείρα βοήθειας».

TRT 7/12/2012

 Σχ : Αυτό χυδαίο υποκείμενο κάθε φορά που αναφέρεται στην Κύπρο έχει πάντα υποτιμητικό τόνο και προσβλητικές εκφράσεις. Και εμείς τον δεχόμαστε στην Ελλάδα σαν υπουργό της ¨φίλης και συμμάχου χώρας¨….

Previous Article

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ (ΛΕΕΙ…)

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *