Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

No Comments Share:

Αποχωρήσεις από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

αρχείο λήψης (2)

Πολλοί αξιωματικοί αποχώρησαν λόγω της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και των περικοπών στους μισθούς.

Στην ευρισκόμενη σε οικονομική ύφεση Ελλάδα λόγω της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και των περικοπών στους μισθούς, που επιβλήθηκαν σε εφαρμογή των συμφωνιών για οικονομική ενίσχυση, πολλοί αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων αποχώρησαν.

Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ ο αριθμός των αποχωρήσεων από τις Ε.Ε.Δ. κατά τα τελευταία 6 χρόνια έφτασε τα 12.500 άτομα , κάτι που όπως αναφέρεται προκαλεί ανησυχία στην στρατιωτική ηγεσία.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Τύπος της Κυριακής αναφέρει πως οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα του προσωπικού του στρατού και οι περικοπές στους μισθούς επέφεραν ένα μεγάλο ¨ρεύμα φυγής¨ και προσθέτει πως οι αποχωρήσαντες φτάνουν στο 18% της δύναμης.

Η εφημερίδα γράφει πως λόγω των παραιτήσεων το ποσοστό των αξιωματικών στην Πολεμική Αεροπορία μειώθηκε κατά 25%, και ότι στα τελευταία 6 χρόνια αποχώρησαν από τον Σ.Ξ 5.283, από το ναυτικό 2.678 και από την αεροπορία 4.521 αξιωματικοί.

Το άρθρο αναφέρει πως πολλές ακόμα παραιτήσεις βρίσκονται στο στάδιο της διεκπεραίωσης, και ότι το 2014 αναμένεται να είναι η χρονιά με τις περισσότερες παραιτήσεις.

Γερασμένες ειδικές δυνάμεις

Ο Τύπος της Κυριακής αναφέρει πως οι παραιτήσεις αυτές προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην υπηρεσία, και ότι ένα εξ αυτών παρουσιάστηκε στις ειδικές δυνάμεις.

Το άρθρο αναφέρει πως λόγω της συνταξιοδότησης, των παραιτήσεων αλλά και της ανεπαρκούς αναπλήρωσης τους από νέα στελέχη, υπήρξε δραματική αύξηση στον μέσο όρο ηλικίας στις ειδικές δυνάμεις, κάτι που επιφέρει τον κίνδυνο να μην μπορούν οι ειδικές δυνάμεις να εκπληρώσουν την αποστολή τους.

Το άρθρο γράφει πως η διοίκηση των ειδικών δυνάμεων έστειλε αναφορά στην κυβέρνηση στην οποία λέει πως για να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό , πρέπει να προσληφθούν επαγγελματίες στρατιώτες για περίοδο 3 ετών.

Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu 15/12/2013

Previous Article

ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ASELSAN

Next Article

ΨΕΜΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *