Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔHΛΩΣΕΙΣ ΑΡΙΝΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

No Comments Share:

Αρίντς : Ο πρωθυπουργός θα αναζητήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό σχετικά με τον νόμο για τους 240 ιμάμηδες

Αναφέρθηκε πως ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναζητήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπαδήμο σχετικά με την τροπολογία στον γνωστό στην κοινή γνώμη ως ¨νόμο των 240 ιμάμηδων¨, που αφορά την Τουρκική και Μουσουλμανική Μειονότητα στην Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε πως σήμερα ο Ερντογάν θα αναζητήσει τον Παπαδήμο πριν από την αναχώρηση εκείνου για το Κατάρ και θα τον συμβουλέψει ¨είτε να μην περάσει ο συγκεκριμένος νόμος από την βουλή, είτε αν πέρασε να επιστραφεί πίσω από την προεδρία της Δημοκρατίας¨.

Μετά από το υπουργικό συμβούλιο, ο Μπουλέντ Αρίντς έδωσε συνέντευξη τύπου, κατά την οποία σχολίασε τις σχετικές με την θεολογική σχολή της Χάλκης ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν σε μερικές εφημερίδες. Ο Αρίντς ανέφερε πως δεν πρόκειται για νέο θέμα και είπε : ¨Εμείς εργαζόμαστε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, και το προσεγγίζουμε θετικά από την άποψη της ελευθερίας θρησκείας και συνείδησης καθώς από την σκοπιά της κάλυψης αναγκών ομάδων και μειονοτήτων με διαφορετικό πιστεύω. Αλλά ενώ εμείς εργαζόμαστε έτσι και προσπαθούμε ειλικρινά, μας θλίβουν ιδιαίτερα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα, διότι όχι μόνο δεν καλύπτονται οι ανάγκες των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, αλλά λαμβάνονται και μέτρα περιοριστικά στους τομείς της ελευθερίας λατρείας, της ίδρυσης συλλόγων και της απόκτησης ακινήτων.

Ο Αρίντς ανέφερε πως πολλοί σύλλογοι απαγορεύτηκαν επειδή έφεραν στην ονομασία τους την λέξη ¨τουρκικός¨ και είπε : ¨Παρά το ότι βγήκαν αρκετές αποφάσεις από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και από το ΕΔΑΔ που καταργούν αυτές τις αποφάσεις, η Ελλάδα-μέλος της Ε.Ε. συνεχίζει την μεροληπτική της στάση. Τελευταία πέρασε από το ελληνικό κοινοβούλιο νόμο για διορισμό 240 δασκάλων¨.

Ο αντιπρόεδρος Αρίντς είπε πως στην Δυτική Θράκη υπάρχουν από την μια μεριά οι μουφτήδες που διόρισε η κυβέρνηση, και από την άλλη οι μουφτήδες που εξέλεξε η Τουρκική μειονότητα και συνέχισε λέγοντας : ¨ Δύο μουφτήδες διόρισε η ελληνική κυβέρνηση, και εμείς έναντι τούτου κάνοντας χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων μας, εκλέξαμε τους δικούς μας μουφτήδες. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται τους μουφτήδες μας. Τώρα λοιπόν κάνουν διορισμούς αυτών που θα υπηρετούν υπό τις εντολές αυτών των μουφτήδων που οι ίδιοι διόρισαν, αφαιρώντας έτσι τα δικαιώματα της κοινότητας¨.

Ο Αρίντς ανέφερε πως ο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, και του είπε πως αυτό είναι λάθος, πως πρόκειται για εχθρική στάση, και περιέγραψε πως είχαν τον εξής διάλογο

¨-Εάν εμείς στην Τουρκία διορίζαμε τον πατριάρχη και εάν εκλέγαμε αυτούς που υπηρετούν εκεί, θα το δεχόσασταν ;

– Όχι

– Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνετε ;

– Να το ξαναδούμε αυτό

Πριν από την αναχώρηση για το Κατάρ, ο πρωθυπουργός μας θα αναζητήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό και θα τον συμβουλέψει είτε να μην περάσει ο συγκεκριμένος νόμος από την βουλή, είτε αν πέρασε να επιστραφεί πίσω από την προεδρία της Δημοκρατίας.

Δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν αυτά που κάνουμε εμείς στην Τουρκία με αυτά που γίνονται στην Τουρκική και μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα. Αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης μας να πράττουμε τα δέοντα στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών, αλλά δεν είναι δυνατόν την ώρα που εμείς κάνουμε τόσα, να δεχτούμε ως ορθά αυτά που γίνονται σε μια χούφτα Τουρκομουσουλμανικής μειονότητας που ζει στην Δυτική Θράκη. Αυτοί οι οποίοι ζητάνε το άνοιγμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης ας κοιτάξουν λίγο και σε εκείνη την πλευρά, και μετά να εξετάσουμε σοβαρά τα αιτήματα τους.¨

…………………

Εφ. Μπουγκιούν 28/1/2013

Σχ : Δεν πρόκειται για λάθος της εφημερίδας. Περί Παπαδήμου μίλησε ο Αρίντς. Η πρόκειται για τραγική άγνοια ή  για ειρωνία έναντι του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Αριντς -χωρίς υπότιτλους-είναι στην διεύθυνση  

http://www.cihan.com.tr/video/Arinc-Basbakan-240-Imam-Yasasi-na-iliskin-Yunan-Basbakani-ni-arayacak-CHOTI0NjIzLzAvMi8xMDA1;jsessionid=jr-UXRHwNRaT1uB8FvR0BFnc.undefined

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ¨ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ¨…

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *