Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΚΑΡ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

No Comments Share:

Απάντηση από την Ελλάδα στις δηλώσεις του υπουργού Αμύνης Ακάρ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Αλέξανδρος Γεννηματάς, απάντησε στις δηλώσεις του υπουργού Αμύνης Χουλουσί Ακάρ που δήλωσε πως είναι ανάγκη τα νησιά να είναι αποστρατικοποιημένα.

………………..

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας είπε: ¨ Εφόσον η Τουρκία δηλώνει ότι σέβεται την καλή γειτονία, ας μάθει να σέβεται και το διεθνές δίκαιο όπως αυτό ισχύει και όχι όπως εκείνη αυθαίρετα το ερμηνεύει. H Τουρκία οφείλει να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αφιστάμενη από συνεχείς αδιέξοδες προκλήσεις.
H έγερση ανάλογων ζητημάτων από την τουρκική πλευρά, τη στιγμή μάλιστα που απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που μια κυρίαρχη χώρα ασκήσει ένα νόμιμο και κυριαρχικό δικαίωμα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο, δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο σχέσεων που η Ελλάδα, ως δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα, επιθυμεί να καλλιεργήσει με όλες τις γειτονικές της χώρες.

https://www.sondakika.com/haber/haber-yunanistan-dan-savunma-bakani-akar-in-11970340/

Σχ: Λόγια, λόγια…

Ας έλεγαν  ( και να το εννούσαν όμως) στο υπουργείο μας το εξής απλό:   ¨Μολών λαβέ¨.

Επίσης έχουμε την εξής απορία. Από τις δηλώσεις Ακάρ αντιλαμβανόμαστε πως αυτό το θέμα το έχει θέσει στις συναντήσεις με τον ¨φίλο και ομόλογο του Αποστολάκη¨.

Γιατί λοιπόν δεν είχε ενημερωθεί η κοινή γνώμη της Ελλάδας από τον Έλληνα υπουργό για αυτές τις τόσο καλόβουλες (…) προτάσεις του Τούρκου υπουργού ;…

Πρέπει κάθε φορά να τα μαθαίνουμε από τους κόκκινους ;

Previous Article

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΑΔΑΝΩΝ: ¨ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400…

Next Article

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΙΑΤΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *