Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Με την συμφωνία του Ντολμά Μπαχτσέ η Ελλάδα δεν θα μπορεί να συμφωνήσει για ΑΟΖ ούτε με την Κύπρο ούτε με την Αίγυπτο¨ !

0 σχόλια Share:

Η Τουρκία κατέστρεψε και εκείνο το σχέδιο! Ισοπεδώθηκε το σχέδιο περικύκλωσης

Η Τουρκία που διέλυσε την περικύκλωση από την τρομοκρατία στην Συρία κατέστρεψε και το σχέδιο περικύκλωσης που είχε τεθεί σε εφαρμογή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία που με τρεις διαφορετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατέστρεψε τα διασπαστικά σχέδια στην Συρία, έστησε νέο παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο.Υπογράφτηκε συμφωνία ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη για την οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Με την συμφωνία η Τουρκία κήρυξε σε όλο τον κόσμο τα νόμιμα σύνορα της στα δυτικά της Μεσογείου. Την ώρα που η Λιβυη ολοκληρώνει τις νομικές διαδικασίες για την εφαρμογή της συμφωνίας που περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τις συντεταγμένες των θαλασσίων συνόρων των δύο χωρών, η Τουρκία μετά από την έγκριση της συμφωνίας στην βουλή, θα ενημερώσει σχετικά τα Ηνωμένα Εθνη. Με αυτό τον τρόπο επίσημα θα τεθεί σε εφαρμογή.

Τελείωσαν οι συνομιλίες
Αυτή η τεράστια συμφωνία στην Μεσόγειο έγινε με εντολή του Ερντογάν. Τελευταία η επιτροπή χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της Λιβύης σε επίσκεψη που έκανε στην Τουρκία στις 18 και 19 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές εργασίες. Η συμφωνία ολοκληρωμένη υπογράφτηκε προχθές από τον Ερντογάν και τον πρόεδρο της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης Φαγιεζ Ελ Σαρραζ.Και όσο και αν συνεχίζεται στη Λιβύη η εσωτερική αναταραχή, το γεγονός ότι η συμφωνία έγινε με μία νόμιμη κυβέρνηση εντός του ΟΗΕ, διαλύει τις συζητήσεις περί της νομιμότητας της.

Στην συμφωνία με την οποία αναγνωρίζονται οι ΑΟΖ των δύο χωρών στην Μεσόγειο, ορίζονται οι περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη και αυτό είναι κάτι που αποτελεί ασπίδα ενάντια σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο. Επίσης έτσι μπλοκάρονται και αποτρέπονται οι προσπάθειες της Ελλάδας η οποία με βάση την γραμμή Κρήτης, Κάσου, Ρόδου και Καστελόριζου επιδιωκε συμφωνία οριοθέτησης με την Κύπρο και την Αίγυπτο. Έτσι χάλασε το παιχνίδι με τον αποκαλούμενο χάρτη της Σεβίλλης, ο οποίος ήταν σαν την συνθήκη των Σεβρών, καθώς υπήρχε η επιδίωξη να φυλακισθεί η Τουρκία σε μία θαλάσσια περιοχή 41 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Με την συμφωνία του Ντολμά Μπαχτσέ η Ελλάδα δεν θα μπορεί να συμφωνήσει για ΑΟΖ ούτε με την Κύπρο ούτε με την Αίγυπτο.

Η Τουρκία με την συμφωνία αυτήν απέκτησε υπέροχη στο πεδίο, ενάντια στην συμμαχία του κακού που στήθηκε για το μοίρασμα των ενεργειακών κοιτασμάτων
…..
Η Λιβύη με την συμφωνία αυτήν κήρυξε την κυριαρχία της σε μία περιοχή 39.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων την οποία είχε αρπάξει η Ελλάδα και στην οποία είχε προκήρυξει και έρευνες υδρογονανθράκων. Η Λιβύη αν υπέγραφε τέτοια συμφωνία με την Ελλάδα θα έχανε τα δικαιώματα της σε μία περιοχή σε μέγεθος περίπου ίσης με αυτό της Κύπρου. Η συμφωνία ΑΟΖ που υπογράφτηκε στο Ντολμαμπαχτσέ είναι η πρώτη που υπογράφει η Τουρκία με παράκτιο κράτος της Μεσογείου. Με τη συμφωνία αυτή η Τουρκία κήρυξε επίσημα τη νόμιμη της κυριαρχία σε μία περιοχή που αποτελεί το 1/4 των εδαφών της Γαλάζιας Πατρίδας. Η Τουρκία που μέχρι σήμερα με την διπλωματία της Gambot προστάτευε με την ισχύ του στόλου της τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της, τώρα σχημάτισε και τη νομική υποδομή για τα νόμιμα δικαιώματά της.
……..
Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για την αοζ έσκασε σαν βόμβα στα ελληνικά ΜΜΕ. Τα ελληνικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν την είδηση με τον χάρτη που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα Γενί σαφάκ με τον τίτλο “Στο τραπέζι ο χάρτης της Μεσογείου”. στις ειδήσεις αναφέρεται πως το βήμα αυτό των δυο χωρών θα φέρει μαζί του νέες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην ιστοσελίδα pro news αναφέρεται πως “Λιβύη-Τουρκία συμφώνησαν για ΑΟΖ και εξαφανίζουν την Κρήτη από το χάρτη”, ενώ η ιστοσελίδα Pentapostgma σχολιάζει πως η συμφωνία επηρεάζει απευθείας την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και γράφει πως “Προχωράμε με μεγάλα βήματα προς την κρίση”.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/turkiye-o-plani-da-cokertti-kusatma-plani-yerle-bir-oldu-h1575000172-a05e77.jpg-958631.html

29/11/2019

Σχ: Εσείς βέβαια μην πτοείστε από αυτά που γράφουν οι Τούρκοι.

Πάτε στην Τουρκία να αγοράσετε βρακιά και να φάτε καλά…

Previous Article

Δημοσκόπηση με εντυπωσιακό αποτέλεσμα από το περιοδικό AZINLIKCA της Θράκης

Next Article

Η φίλη και σύμμαχος Τουρκία…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *