Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τούρκος απεσταλμένος στην Λιβύη: ¨Θέλησαν να μετατρέψουν την περιοχή σε ελληνική λίμνη¨

0 σχόλια Share:

Έκτακτη δήλωση από Τούρκο αξιωματούχο σε ζωντανή μετάδοση: “Προσπάθησαν να τη μετατρέψουν σε Ελληνική λίμνη”

Ο Εμρουλλαχ Ισλερ ειδικός απεσταλμένος της Τουρκίας στην Λιβύη σε ζωντανή μετάδοση αναφέρθηκε στο τι σημαίνει η συμφωνία με τη Λιβύη, μίλησε για τις ισορροπίες στο πεδίο, τα θέματα που υπάρχουν και τις ευκαιρίες, όπως και για τα πιθανά σενάρια.

Μιλώντας στο Kanal 7 , ο ειδικός απεσταλμένος της Τουρκίας στη Λιβύη Εμρουλλαχ Ισλερ, προέβη σε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με τις σχέσεις Λιβύης και Τουρκίας.
Να οι πιο σημαντικές δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου στην Λιβύη Εμρουλλαχ Ισλερ:

“Εμείς ως Τουρκία επί χρόνια δηλώναμε πως υποστηρίζουμε μία δίκαιη και ισότιμη μοιρασιά στην Μεσόγειο. Αλλά η ελληνοκυπριακή διοίκηση φερόμενη ενάντια σε αυτό, έκανε συμφωνίες με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ”.

Θέλησαν να μετατρέψουν την περιοχή σε ελληνική λίμνη
Η νότια Κύπρος με αυτές τις συμφωνίες που έκανε προσπάθησε να μετατρέψει την περιοχή σε μία ελληνική λίμνη. Εμείς ως κράτος που έχει την πλέον επιμήκη ακτή στην περιοχή, βλέπουμε πως αυτό δεν ήτανε δίκαιο και σύμφωνο με τις διεθνείς συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο. Για αυτό το λόγο κάναμε αυτήν τη συμφωνία”

Ωφελεί και την Αίγυπτο
Εμείς είμαστε έτοιμοι για συζητήσεις με όλες τις χώρες. Εκτός από την ελληνοκυπριακή διοίκηση. Διότι εμείς αυτούς δεν τους αναγνωρίζουμε. Για αυτό το λόγο με τις άλλες χώρες μπορούμε να συζητήσουμε. Εμείς με αυτή τη συμφωνία διασφαλίζουμε όφελος και στην Αίγυπτο. Προσπορίζει όφελος και σε εκείνους. η συμφωνία αυτή δεν βλάπτει τα συμφέροντά τους στην Μεσόγειο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου έκανε δηλώσεις σε αυτό το θέμα. Δυστυχώς σε αυτό το θέμα δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε με την Αίγυπτο. Όταν μετά το 2013 οι σχέσεις εισήλθαν σε στενωπό, εμφανίστηκε η συμφωνία Αιγύπτου και ελληνοκυπριακού τομέα. Έστω και αν αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στο μέλλον μπορούμε να κάνουμε συζητήσεις ανώτατου επιπέδου με την Αίγυπτο”.

Όποιοι έχουν αντιρρήσεις είναι προδότες της πατρίδας
Υποδαυλίζοντας την εχθρότητα ενάντια στην Τουρκία επιδιώκουν να σφετεριστούν τα δικαιώματά μας στην Μεσόγειο. Εμείς ακόμη κι αν μείνουμε μόνοι μας θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας. Οποιοσδήποτε μέσα στην Τουρκία ή στη Λιβύη έχει αντιρρήσεις για τη συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ουσιαστικά είναι προδότης της πατρίδας.
Η ΕΕ μπορεί να κάνει ανακοινώσεις αλλά αυτές δεν έχουν κάποια επίδραση εδώ. Όποιος έχει θέμα ορίστε ας έρθει να καθίσει να το περιγράψει με την Τουρκία. Εμείς δεν λέμε να είναι όλα δικά μας και να μη δώσουμε τίποτα σε κανέναν. Δεν αφήνουμε όμως σε κανέναν να αρπάξει τα δικαιώματα που μας αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο. Προστατεύουμε και τα δικά μας δικαιώματα και τα δικαιώματα της KKTC. Δεν έχουμε πρόθεση να σφετεριστούμε τα δικαιώματα κανενός.
…….
Ακόμη και αν υποστούν βραχυπρόθεσμα, υποστούν βλάβη τα συμφέροντά μας, εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από τις αρχές μας. Εμείς κάνουμε το σωστό και αν υπάρχει κόστος το πληρώνουμε. Είμαστε έναντι στη δικτατορία και τα πραξικοπήματα. Η Τουρκία στο θέμα των πραξικοπημάτων έχει πονέσει. Για αυτό εναντιωθήκαμε στο πραξικόπημα που έγινε στην Αίγυπτο. Είτε Χαφτερ, είτε Σίσι, δεν διαφέρουν. Ο ένας είναι προέκταση του άλλου. Χωρίς την διεθνή χρηματοδότηση ο Χαφτέρ είναι ένα τίποτα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ για ποιο λόγο τηλεφωνεί στον Χαφτερ; Διότι η περιοχή πετρελαίου είναι στον έλεγχο του Χαφτερ.

Η Τουρκία είναι μία ισχυρή χώρα στην περιοχή. Ταυτόχρονα έχουμε ένα παρελθόν και μία αδελφοσύνη με την Λιβύη. αν ως σήμερα δεν έχει πέσει η Τρίπολη φυσικά και έχει συμβάλει η Τουρκία σε αυτό.
……
Ο Χαφτερ δεν έχει κανένα μέλλον στη Λιβύη.
……¨

https://www.yeniakit.com.tr/haber/turkiye-yetkiliden-canli-yayinda-flas-aciklamalar-yunan-golune-cevirmeye-calistilar-h1576402988-4c7a49.jpg-964391.html

15/12/2019

Σχ: Ωραίους γειτόνους έχουμε !

Δεν αναγνωρίζουν την Κύπρο όπου έχουν εισβάλλει ως κράτος…

Δεν αναγνωρίζουν τα δικαιώματα που βάσει διεθνούς δικαίου έχουν τα νησιά, αλλά μας λένε ¨ελάτε να συζητήσουμε¨. 

Και να δείτε που εμείς θα πάμε !

Previous Article

Σε τροχιά σύγκρουσης Τουρκία και Google !

Next Article

Η ¨φωτογραφία¨ της ημέρας….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *