Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΠΟΖΝΤΑΓ-ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΛΟΥΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

No Comments Share:

¨Και στην Τουρκία οι μουφτήδες διορίζονται¨ – Περίεργη υπερασπιστική γραμμή από τον Έλληνα πρέσβη

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ και υπεύθυνος για τους απόδημους Τούρκους και τις συγγενείς κοινότητες, δέχθηκε τον πρόσφατα διορισθέντα στην Άγκυρα πρεσβευτή της Ελλάδας. Έκπληξη προκάλεσε η υπερασπιστική γραμμή του πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκου Λουκάκη για το θέμα των διορισμένων μουφτήδων.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ περιέγραψε στον πρέσβη της Ελλάδας τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Ο Μποζντάγ απευθυνόμενος στον Έλληνα πρέσβη άσκησε σκληρή κριτική διότι παρά την πρόβλεψη που υπάρχει στην συνθήκη της Λοζάννης για εκλογή μουφτήδων, η Ελλάδα με ρύθμιση κατήργησε την εκλογή, και από την μια υπάρχει τώρα ο μουφτής που εξέλεξαν οι Τούρκοι και από την άλλη ο διορισμένος από την κυβέρνηση μουφτής, και μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση με νόμο που πέρασε τελευταία αποφάσισε την δημιουργία συμβουλίου –αποτελούμενου αρχικά από χριστιανούς και έπειτα με τρεις στους πέντε μουσουλμάνους – το οποίο θα επιλέγει τους ιμάμηδες.

Με έκπληξη αντιμετωπίστηκε η δήλωση του πρέσβη της Ελλάδας, ο οποίος απέναντι στην κριτική του Μποζντάγ είπε πως και στην Τουρκία οι μουφτήδες διορίζονται.

Όταν κατά την συνάντηση ο πρέσβης είπε πως εντός της μειονότητα στην Θράκη υπάρχουν και Πομάκοι και Ρωμά, και για αυτό πρόκειται για μουσουλμανική μειονότητα, ο Μποζντάγ αντέδρασε έντονα και είπε πως ¨Αυτό που είναι σημαντικό είναι το πώς αυτοαναγνωρίζονται αυτοί οι άνθρωποι, και την επιλογή πρέπει να την αφήσουμε σε αυτούς¨.

 Εφ. Μπιρλίκ 12/2/2013 

Previous Article

ΠΡΟΣ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Next Article

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ KBRN ΣΤΙΣ Τ.Ε.Δ.

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *