Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η Τουρκία να πάρει μέτρα για τα 30 αμερικανικά ελικόπτερα που θα εγκατασταθούν στην Αλεξανδρούπολη¨

1 Comment Share:

Κείμενο του ιστολόγιου 31/3/2021

Σε δηλώσεις που έκανε προς το Sputnik o Ναϊμ Μπαμπούρογλου-απόστρατος ταξίαρχος και καθηγητής πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη, σχολίασε την άδεια που έδωσε η Ελλάδα να εγκατασταθούν στην Αλεξανδρούπολη, 30 επιθετικά αμερικανικά ελικόπτερα.

Ο Μπαμπούρογλου υπενθύμισε πως οι ΗΠΑ στήνουν βάση στην Αλεξανδρούπολη και ότι ταυτόχρονα πραγματοποίησαν άσκηση πολύ κοντά στα σύνορα.

Ανέφερε πως η άσκηση εκείνη ήταν ταυτόχρονη με την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο και είπε: “Η άσκηση εκείνη ήταν κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ. Όταν την ώρα που στην Αν. Μεσόγειο κλιμακωνόταν η ένταση ανάμεσα σε δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ (Τουρκία και Ελλάδα), οι ΗΠΑ που είναι το πιο ισχυρό μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος της Τουρκίας, κάνει άσκηση με την Ελλάδα, αυτό σημαίνει πως “Εμείς σε αυτή την ένταση, είμαστε δίπλα στην Ελλάδα”. Η Τουρκία έπρεπε να το καταγγείλει αυτό  έντονα. Πάντοτε γίνεται λόγος για αναβολή ασκήσεων.  Το γεγονός εκείνο από την σκοπιά των σχέσεων των ΗΠΑ με Τουρκία και Ελλάδα, ήταν ακόμη πιο σημαντικό απ’ την δημιουργία της βάσης. Η εγκατάσταση από τις ΗΠΑ 30 επιθετικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, δεν είναι μία εξέλιξη που θα είναι διακριτή μόνο σε τακτικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα θα επιφέρει στρατηγικές συνέπειες. Η Τουρκία αναλογιζόμενη αυτό, πρέπει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.
…..
Στην Αλεξανδρούπολη δεν πρέπει να βρίσκεται στρατός. Σύμφωνα με την συνθήκη ειρήνης της Λωζάνης, οι περιοχές που βρίσκονται στα 30 χλμ από τα σύνορα είναι αποστρατικοποιημένες. Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς η Αλεξανδρούπολη είναι στα 30 χλμ απόσταση από τα σύνορα και εντός της περιοχής όπου δεν πρέπει να βρίσκεται στρατός. Η κατάσταση αυτή είναι σημαντική ένδειξη της ψυχρότητας μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας. ”

Πηγή :

https://tr.sputniknews.com/columnists/202101311043697564-abdnin-saldiri-helikopterlerini-dedeagacta-konumlandirmasi-ne-anlama-geliyor/

Previous Article

¨Χάρη στην ηγεσία με όραμα του προέδρου μας¨…

Next Article

Αυτό το κόμμα έχει κάνει ποτέ ενέργεια ή δήλωση που να μην ήταν στην γραμμή της Άγκυρας ;….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Οι Αμερικάνοι ήλθαν για να σώσουν την Κωσταντινούπολη απο τους Ρώσους. Πριν αρίχσει το μπάμ-μπούμ με την Ελλάδα θα καταλάβουν τα στενά. Όταν αρχίσει ο πόλεμος η Τουρκία θα χάσει ανεξαρτησία ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οι ψευτοουρκομάνοι το ξέρουν γι΄ αυτό τρώγονται. Πολεμοχαρή σκουλήκια, η Τουρκία δεν είναι δεδομένο του διεθνούς συστήματος μα παράθυρο που όπου να ‘ναι κλείνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *