Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ: ¨Η Τουρκία έχει την ισχύ να ισοπεδώσει την συμμαχία του κακού που διαμορφώθηκε εναντίον της ¨

0 σχόλια Share:

¨Όπως είναι γνωστό το ερευνητικό μας πλοίο Ορουτς Ρέις, τον Ιούλιο με εντολή του ΠτΔ μας, είχε αναστείλει για κάποιο διάστημα τις προγραμματισμένες σεισμικές έρευνες του, που θα έκανε μέσα στην υφαλοκρηπίδα μας και σε περιοχές για τις οποίες η κυβέρνηση μέσα στο 2012 αδειοδότησε την ΤΡΑΟ.

Αυτή η κίνηση καλής βούλησης που κάναμε μετά από αίτημα της Γερμανίας και της ΕΕ, για να δοθεί μία ευκαιρία να ανοίξουν πάλι τα κανάλια της διπλωματίας και του διαλόγου, δεν είχε ανταπόκριση.

Η Ελλάδα με την πειρατική συμφωνία που συνήψε με την Αίγυπτο στις 6 Αυγούστου, αποκάλυψε πως δεν ήταν τίμια και ειλικρινής στο θέμα του διαλόγου.  Με αυτή τη συμφωνία παραβιάστηκε η υφαλοκρηπίδα της χώρας μας και της Λιβύης στην Ανατολική Μεσόγειο. Μετά από αυτή την εξέλιξη το πλοίο μας Ορουτς Ρέις, άρχισε πάλι από σήμερα τις σχεδιασμένες από πριν σεισμικές έρευνες.

Η Ελλάδα δεν διαθέτει νομικό έρεισμα για να αντιταχθεί στη δραστηριότητά μας. Όπως έχουμε εκφράσει επανειλημμένα στο παρελθόν, η αρχή πως το Καστελόριζο και τα ελληνικά νησιά κόβουν την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, αποτελεί παραβίαση των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου.

Καθώς η καλή της βούληση για μία ακόμη φορά δεν είχε ανταπόκριση, η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις προσχεδιασμένες δράσεις της.

Η πλευρά που κλιμακώνει την ένταση στη Μεσόγειο δεν είναι η Τουρκία αλλά η Ελλάδα. Κανείς δεν είναι σε θέση να προσπαθεί να αποκλείσει την χώρα μας από τη Μεσόγειο, η οποία επί αιώνες βρίσκεται στην τουρκική κυριαρχία. Αυτοί οι οποίοι κινούνται με τη λογική πώς “εγώ είμαι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της Μεσογείου”, θα απογοητευτούν.

Η Τουρκία έχει τις δυνατότητες, την αποφασιστικότητα και την ισχύ για να ισοπεδώσει τη συμμαχία του κακού, που διαμορφώθηκε εναντίον της.
Από την άλλη πλευρά η στρατιωτική μας παρουσία στην περιοχή, δεν στοχεύει στην κλιμάκωση και αποσκοπεί αποκλειστικά στην άσκηση του δικαιώματος νόμιμης άμυνας, αν αυτό χρειαστεί. Φυσικά και δεν θα επιτραπεί στρατιωτική παρέμβαση σε πολιτικό μας πλοίο.¨

Ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας

http://www.mfa.gov.tr/sc_-74_–yunanistan-db-nin-oruc-reis-in-faaliyetlerine-dair-aciklamasi-hk-sc.tr.mfa
10/8/2020

Σχ. : Είναι ένα ναζιστικό κράτος που στηρίζεται μόνο στην βία.

Εντός και εκτός της χώρας…

Άντε κάνετε διάλογο μαζί του…

Previous Article

Βίντεο Ερντογάν για Ελλάδα : ¨Κινήσεις που ξεπερνούν το μπόι τους και την ισχύ τους¨

Next Article

Θα απαιτείται αρνητικό τεστ μοριακού ελέγχου για όλους τους Έλληνες πολίτες που θα επιστρέφουν από Τουρκία…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *