Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Μάταιοι οι εξοπλισμοί της Ελλάδας και ενάντιοι στην ευημερία του ελληνικού λαού¨

No Comments Share:

O υπουργός Αμύνης Ακάρ ανέφερε:
……….
¨Παρά τις θετικές και εποικοδομητικές μας προσεγγίσεις, οι προκλητικές κινήσεις και δραστηριότητες που αποσκοπούν στον περιορισμό των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο, όπως και οι ανεύθυνες δηλώσεις και η απειλητική ρητορική, φυσικά και κλιμακώνουν και αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο και εμβαθύνουν τα προβλήματα. Διαταράσσουν την περιφερειακή ειρήνη, γαλήνη και σταθερότητα.
Η Ελλάδα συνεχίζει να διαστρεβλώνει  με κάποιο τρόπο τα προβλήματα της, σαν να είναι προβλήματα Τουρκιας-ΕΕ ή Τουρκίας-ΗΠΑ.  Υπάρχουν σοβαρά σημάδια πως αυτό το στοιχείο, είναι γνωστό και σε ΗΠΑ και σε ΕΕ. Αυτό  αποτελεί μια ικανοποιητική διάσταση του θέματος. Μπορούμε να πούμε πως η Ελλάδα σε αυτό το θέμα ματαιοπονεί.

Οι εργασίες εξοπλισμού της Ελλάδας, εκτός του ότι κλιμακώνουν την ένταση, είναι δαπάνες και εργασίες ενάντιες στην ευημερία του ελληνικού λαού και μάταιες ως προσπάθειες.

Εμείς ως Τουρκία ωρών 83 εκ. ανθρώπων υποστηρίζουμε την επίλυση θεμάτων με ειρηνικές μεθόδους, όπως ο  ειλικρινής διάλογο και οι διαπραγματεύσεις

Η Ελλάδα πρέπει να αποφεύγει δηλώσεις και δραστηριότητες, που μπορεί να προκαλέσουν μία σειρά από παρεξηγήσεις.
 Πρέπει να κινείται παίρνοντας μαθήματα από το παρελθόν και να μη εμπιστεύεται άλλους.Πρέπει να δει την δίκαιη , λογική και σύμφωνη με τη ιστορική διαδικασία προσέγγιση της Τουρκίας. Ελπίζουμε οι συνομιλίες να διεξαχθούν σε ένα πλαίσιο δικαίου , δικαιωμάτων και δικαιοσύνης και να καταλήξουν σε επίλυση.  Για μια ακόμη φορά ανακοινώσαμε πως είμαστε έτοιμοι για άνευ όρων διάλογο και έτσι άρχισαν οι συνομιλίες. Περιμένουμε να γίνουν και στην Άγκυρα οι συναντήσεις στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και εδάφη κανενός. Αυτό το είπαμε πολλές φορές και το δείξαμε καθαρά στη πράξη. Αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν εγκαταλείπουμε τα δικαιώματα μας και δεν επιτρέπουμε να τα παραβιάσουν.
Αν χρειάζεται να το πούμε συνοπτικά, εμείς γινόμαστε μάρτυρες, γινόμαστε ήρωες, αλλά τετελεσμένα δεν επιτρέπουμε.
Το ότι παραμένουμε δεσμευμένοι στο διεθνές δίκαιο και το ότι θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να εκληφθεί από κάποιους σαν υποχώρηση ή αδυναμία. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Το γεγονός πως δηλώνουμε πως θα προστατέψουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα και το δίκαιο μας , δεν πρέπει να εκλαμβάνεται και να γίνεται αντιληπτή ως απειλή.

https://www.haberler.com/son-dakika-haberleri-milli-savunma-bakani-akar-2-korvet-filotillasi-13939400-haberi/

19/2/2021

Σχ. : Πάντως αυτό που λέει ο Ακάρ που νοιάζεται για την ευημερία του ελληνικού λαού (…) το λένε και ορισμένοι ελληνόφωνοι…

Previous Article

Όποιος μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα…φυλακή !

Next Article

Εορτασμοί Κούρδων στην πολη Τσιλάχα της περιοχής Ροζάβα για την αντίσταση στο Γκάρε !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *