Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Αμύνης για τα ¨δικαιώματα και συμφέροντα¨ της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο…

No Comments Share:

Ανακοίνωση από τον Χουλουσί Ακάρ σχετικά με την Αν. Μεσόγειο

Ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως ¨Ευχή και προσδοκία μας είναι να επιδειχθεί σεβασμός στα δικαιώματα και τα συμφέροντα της KKTC και της Τουρκίας που έχει τις  πιο επιμήκεις  ακτές στην Αν. Μεσόγειο. Προσδοκούμε από όλες τις πλευρές να επιδειχθεί σεβασμός σε αυτά τα θέματα ,και αυτό είναι το πιο φυσικό μας δικαίωμα¨.

Ο υπουργός Ακάρ που μετείχε στην Ημέρα Παρατήρησης της άσκηση Θαλασσόλυκος, δήλωσε πως μετά από την άσκηση Γαλάζια Πατρίδα-2019, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η άσκηση Θαλασόλυκος-2019. Ο υπουργός Ακάρ ανέφερε πως με τιμή και περηφάνια παρακολούθησε μαζί με την ηγεσία των ΤΕΔ την άσκηση. Ο υπουργός Ακάρ εστίασε στο ότι η άσκηση Θαλασόλυκος-2019 είχε ένα γενικό σενάριο και πρόσθεσε πως ¨Για αυτό τον λόγο οι χώροι της άσκησης και οι δραστηριότητες της, υπό κανένα τρόπο δεν στρέφονται κατά μιας άλλης χώρας. Κάτι ακόμη που θέλω να υπογραμμίσω είναι πως η άσκηση αυτή ήταν σχεδιασμένη. Γίνεται μια φορά στα δύο χρόνια και τα σχέδια έχουν γίνει από πριν. Η διενέργεια αυτής της άσκησης δεν έχει καμία σχέση με τις συνθήκες και την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα¨.

¨ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΧΘΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ¨

Ο Ακάρ ανέφερε πως οι θάλασσες που από τρεις μεριές περιβάλλουν την Τουρκία είναι σημαντικές για την ασφάλεια και την ευημερία του τουρκικού έθνους. Και συνέχισε λέγοντας : ¨Επιπρόσθετα στην γεωστρατηγική σημασία που έχει η Αν. Μεσόγειος από το παρελθόν και συνεχίζεται ως σήμερα,  οι ενεργειακοί πόροι έχουν καταστεί στις μέρες μας ένας πόλος έλξης. Για αυτό τον λόγο στην Αν. Μεσόγειο που έχει καταστεί πεδίο παγκόσμιου αγώνα, ένα από τα πιο σημαντικά θέματα είναι το θέμα της οριοθέτησης των περιοχών δικαιοδοσίας. Η Τουρκία στην Αν. Μεσόγειο και στην Κύπρο ακολουθεί μια στάση αρχών στη κατεύθυνση της ισοτιμίας, της προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της δίκαιης μοιρασιάς των κοιτασμάτων. Εμείς πάντοτε υπερασπιζόμαστε τον σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης καθορισμό των θαλάσσιων περιοχών δικαιοδοσίας. Ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, ως αποτέλεσμα των εξελίξεων σχετικά με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και τον καθορισμό των θαλάσσιων περιοχών δικαιοδοσίας στην Αν.Μεσόγειο, χώρες της περιοχής αλλά και εκτός αυτής, δυστυχώς κάνουν δηλώσεις παραβλέποντας το διεθνές δίκαιο. Ευχή και προσδοκία μας είναι να επιδειχθεί σεβασμός στα δικαιώματα και τα συμφέροντα της KKTC και της Τουρκίας που έχει τις  πιο επιμήκεις  ακτές στην Αν. Μεσόγειο. Προσδοκούμε από όλες τις πλευρές να επιδειχθεί σεβασμός σε αυτά τα θέματα ,και αυτό είναι το πιο φυσικό μας δικαίωμα¨

Ο Ακάρ είπε πως στα πλαίσια των δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρεττίν Πασά κάνει σεισμικές έρευνες σε ανακηρυχθείσα περιοχή στην Αν. Μεσόγειο, ενώ το πλοίο εθνικών γεωτρήσεων Φατίχ στα δυτικά της Κύπρου και εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας συνεχίζει τις δραστηριότητες γεωτρήσεων, ενώ πλοία του Πολεμικού Ναυτικού τα συνοδεύουν.

¨ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ¨

Ο Ακάρ ανέφερε πως στην κατεύθυνση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τον υπουργό Αμύνης της Ελλάδας Αποστολάκη, οι συζητήσεις μεταξύ επιτροπών στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν και είπε: ¨Πιστεύω πως αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και εκτιμώ πως αυτό είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών. Εμείς από την μια συνεχίζουμε την θετική και εποικοδομητική μας προσέγγιση, ενώ προσδοκία μας είναι η αποφυγή κινήσεων σε Αιγαίο και Αν Μεσόγειο που παραβλέπουν τα δικαιώματα μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο, όπως και των προκλητικών στάσεων και ανεύθυνων δηλώσεων που δεν συμβάλουν στην επίλυση των θεμάτων.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201905251039153263-hulusi-akardan-dogu-akdeniz-aciklamasi/
25/5/2019

Σχ: Τη στιγμή δηλαδή που η Τουρκία κατέχει παράνομα το 40% του εδάφους της Κύπρου, την στιγμή που λειτουργεί σαν πειρατής πέριξ της Κύπρου, ο υπουργός Αμύνης της, μας κάνει μαθήματα περί Διεθνούς δικαίου. Και αυτό η Ελλάδα διά του δικού της υπουργού Αμύνης φαίνεται να το δέχεται, καθώς γίνεται συνομιλητής της. Νομίζοντας πως συνομιλώντας με το ¨κόκκινο τέρας¨ θα το εξημερώσεις, πετυχαίνεις το αντίθετο, γιατί το τέρας μυρίζει τον φόβο σου…

Previous Article

Δυσφορία λόγω της αμερικανικής άσκησης

Next Article

Ιράν-έκαναν από κοινού γιόγκα και το πλήρωσαν…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *