Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ακάρ : ¨Η Ελλάδα παραβιάζει συνθήκες…¨

0 σχόλια Share:

Ακάρ: Η Ελλάδα παραβιάζει συνθήκες με την στρατιωτικοποίηση νησιών και τον εναέριο χώρο της

Τα νησιά του Αιγαίου αλλά και ο εναέριος χώρος της Ελλάδας βρέθηκαν στο στόχαστρο του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακαρ.
Σε νέες δηλώσεις σχετικά με την στρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο προχώρησε σε συνέντευξή του στη Χουριέτ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ κάνει λόγο για παραβιάσεις των συνθηκών από την πλευρά της Ελλάδας ενώ αναφέρεται και στον εθνικό εναέριο χώρο.

«Ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο. Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει τις συνθήκες. Παράλληλα με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο, ισχυρίζεται πως ο εναέριος της χώρος είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Τούρκος υπουργός  αναφέρεται και στην Κύπρο και προειδοποιεί κανένας να μην «τεστάρει τη δύναμη» της Τουρκίας.

«Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς. Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας», σημειώνει.

…..

Sputnik  9/2/2020

Previous Article

Ερντογάν : ¨Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ να διαταραχθεί η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή από την αμερικανική «συμφωνία του αιώνα»

Next Article

Υπουργός Θρησκευμάτων Τουρκίας : ¨Στους χώρους των μαθημάτων Κορανίου, δεν πλησιάζει ο σατανάς¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *