- 22 November 2021
- By TourkikaNea.gr
- 0 Comments
Παρόμοιες απόψεις Ακάρ & Καρελιά για τους εξοπλισμούς της Ελλάδας….
Η συμφωνία που έκανε η Τουρκία για τα πλοία στον ελληνικό τύπο : “Με αυτή την πορεία θα πτωχεύσουμε”
Η συμφωνία που ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το πλοίο με την Ισπανία είχε μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα. Ένας αρθρογράφος γράφοντας για τη συμφωνία στον ελληνικό τύπο, ανέφερε τα εξής: Αν συνεχίσουμε αυτόν τον ανταγωνισμό εξοπλισμών η χώρα θα χρεοκοπήσει. Η Τουρκία αγόρασε ένα αεροπλανοφόρο. Ενάντια σε αυτό τι πρέπει να κάνουμε; Μήπως να παραγγείλουμε και πυρηνικά όπλα; ”
Η συμφωνία με την Ισπανία για το πλοίο αντιμετωπίστηκε με ανησυχία στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δήλωση που έκανε σχετικά με το θέμα της προηγούμενες μέρες ανέφερε πως κατασκευάσαμε μαζί με την Ισπανία αεροπλανοφόρων και αυτή τη στιγμή το καθελκύουμε στη θάλασσα. Επιθυμούμε να κατασκευάσουμε ένα πολύ μεγαλύτερο από αυτό, πάλι μαζί με την Ισπανία”.
“Θα πτωχεύσουμε”
Ο Έλληνας δημοσιογράφος Γιώργος Καρελιάς συγγραφέας αρθρογράφος στην ιστοσελίδα Νews24/7, δημοσίευσε άρθρο με τίτλο Ελλάδα Γαλλία Ισπανία Τουρκία ο ανταγωνισμός στα όπλα οδηγεί σε χρεοκοπία”. Ο Καρελιάς εκθέτοντας καθαρά τους φόβους του γράφει : “Η Τουρκία απαντώντας στη συμφωνία πολεμικών αεροσκαφών του κάναμε με τη Γαλλία κατασκευάζει πολεμικά αεροσκάφη. Αυτή η κούρσα εξοπλισμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας οδηγήσει την οικονομία μας στη χρεοκοπία”
…..
……
https://www.sabah.com.tr/dunya/turkiyenin-yaptigi-gemi-anlasmasi-yunan-medyasinda-bu-gidisle-iflas-edecegiz-5756237
Σχ. : Τελικά τα χίλια δίκια έχει ο Ακάρ που τον κατηγορούμε.
Κάποιοι Έλληνες ακαδημαϊκοί διπλωμάτες ακόμη και απόστρατοι εκφράζουν παρόμοιες απόψεις με εκείνον για τους εξοπλισμούς… Της Ελλάδος βεβαίως….
