Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨(Οι εξοπλισμοί) είναι ενάντια στην ευημερία του ελληνικού λαού και δυσκολεύουν την ζωή του¨…

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολόγιου 23/8/2021

Σε δηλώσεις που έκανε χτες ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην Ελλάδα. μεταξύ άλλων είπε και τα εξής :

¨ Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον ελληνικό λαό. Είναι απαραίτητο να κάνουμε διάκριση ανάμεσα στους στρατιωτικούς και πολιτικούς διοικούντες και τον λαό. Σε όλα τα θέματα μιλάμε με ειλικρίνεια για διεθνές δίκιο και για  ειρηνικές οδούς και μεθόδους. Εμείς προτείνουμε στα πλαίσια των σχέσεων καλής γειτονίας να βρούμε πολιτικές λύσεις στα προβλήματά μας μέσω διαλόγου. Παρά τα όσα συμβαίνουν, αυτό λέμε.  Υπό αυτή την έννοια γίνονται διερευνητικές συνομιλίες ανάμεσα στα υπουργεία Εξωτερικών, ενώ μετά από συνομιλία του κυρίου Προέδρου της Δημοκρατίας με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ υπάρχει και ο μηχανισμός που διαμορφώθηκε στο ΝΑΤΟ, ενώ γίνονται και συνομιλίες μεταξύ των υπουργείων Αμύνης σχετικά με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει νησί με έξι μίλια χωρικά ύδατα και 10 μίλια εναέριου χώρου. Ούτε σήμερα δεν υπάρχει, ούτε στην ιστορία υπήρξε. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Σχετικά με τα νησιά οι πιο σημαντικές συμφωνίες είναι συμφωνίες της Λοζάνης και των Παρισίων. Οι συμφωνίες αυτές λένε πως 23 νησιά δεν είναι δυνατόν να εξοπλιστούν. Αυτοί εξόπλισαν τα 16. Αν σύμφωνα με τα μυαλά μου την αλλάζω, τότε αυτή η συμφωνία δεν υπάρχει.  Αυτό είναι κάτι εντελώς αυθαίρετο. Εσύ έρχεσαι από 600 χλμ μακριά και με το 10 τ.χ.  έκτασης Καστελόριζο που απέχει 1.950 μέτρα από εμάς, ζητάς περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40.000 τ.χ. Μα τι δικαιοσύνη είναι αυτή ; Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα μας. Ότι και να κάνουν θα πάρουν την απάντηση τους. Στην Ελλάδα αυξήθηκε ο αριθμός των αποστράτων αξιωματικών,  πολιτικών, διπλωματών και ακαδημαϊκών που εκφράζουν τις θέσεις μας. Αυτό είναι σημαντικό.

Επίσης με λίγα μεταχειρισμένα αεροσκάφη και με λίγα πλοία μην περιμένετε να αποκτήσετε ανωτερότητα έναντι των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Όταν μάλιστα την ώρα που έχετε τέτοιο εξωτερικό χρέος εισέρχεστε σε τέτοια περιπέτεια, αυτό είναι ενάντια στην ευημερία του ελληνικού λαού και δυσκολεύει την ζωή του. ¨

Πηγή :
https://www.haberler.com/milli-savunma-bakani-hulusi-akar-idef-21-fuari-nda-14348134-haberi/

Previous Article

40 νέοι Έλληνες πολίτες στο μουσείο ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΠΡΟΥΣΑΣ-1326….

Next Article

¨Πρόσφυγας¨ Αφγανός : ¨Θα κόψω την γλώσσα αυτών που λένε λόγια για αυτή την σημαία (Αφγανιστάν) ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *