Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ-ΚΑΨΙΜΟ ΤΖΑΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΤΟ ΚΙΛΙΣ

No Comments Share:

 

 

Ποιος ρίχνει τις ρουκέτες στο Κίλις;

Εάν το ΠΚΚ ή το PYD στέλνουν ρουκέτες προς την Τουρκία, που αυτό σημαίνει πως νομιμοποιούν μια επιχείρηση που γίνεται για να τους εξαφανίσει, αυτό σημαίνει πως τρελάθηκαν.

Ασταμάτητα πέφτουν ρουκέτες στο Κιρικχάν, στο Χατάι και ιδιαίτερα στο Κίλις. Όποιος και αν τις ρίχνει το λέω προκαταβολικά, ας έχει βρει τον μπελά του από τον Θεό.

Καθώς παρακολουθώ τα γεγονότα μόνο μέσω των ΜΜΕ, δεν έχω την δυνατότητα να ξέρω ποιος ρίχνει τις ρουκέτες. Το περίεργο όμως είναι ότι μάλλον δεν ξέρει ακόμη και η υπηρεσία πληροφοριών μας που προ πολλού θα έπρεπε να έχει εντοπίσει ποιος τις εκτοξεύει. Διότι τα περισσότερα από τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση κάνει λόγο για άγνωστους δράστες και προβαίνουν μόνο σε υποθέσεις. Πως είναι το PYD που χαρακτηρίζεται ως προέκταση του ΠΚΚ στην Συρία. Υπάρχουν άλλοι που λένε πως τις ρίχνει το ΠΚΚ μέσα από την χώρα.

……………

Είναι όμως έτσι ; Πριν προχωρήσω παραπέρα πολύ προσοχή: Δεν δηλώνω πως δεν το έκανε το ΠΚΚ ή η επέκταση του, διότι και αυτό είναι ανάμεσα στις πιθανότητες.

…………..

Υπάρχει όμως και το ¨αλλά¨ σε αυτή την ιστορία.

Από κάποιος που εργάζομαι από το 1969 ως ακαδημαϊκός και από το 1970  δημοσιεύω επιστημονικές εργασίες, επιθυμώ να πω δύο πράματα:

Πρώτον: Χρησιμοποιώ την λογική. Εάν το ΠΚΚ ή το PYD στέλνουν ρουκέτες προς την Τουρκία, που αυτό σημαίνει πως νομιμοποιούν μια επιχείρηση που γίνεται για να τους εξαφανίσει, αυτό σημαίνει πως τρελάθηκαν. Οι περισσότερες από τις ρουκέτες πέσαν σε κενούς χώρους, αλλά στο Κίλις στόχος έγινε και το Τσαλίκ τζαμί που χτίσθηκε το 1682.

Aυτήν την λέξη τζαμί σημειώστε την, θα επανέλθω πιο κάτω.

Δεύτερον : Χρησιμοποιώ την ιστορική γνώση. Η ιστορία δεν έχει εργαστήριο και πειράματα δεν γίνονται. Αντί αυτού, εξετάζει παλιά περιστατικά που συνέβησαν σε παρόμoιες συνθήκες. Έτσι κοιτάω στην πρόσφατη ιστορία μας ποιοι ήταν αυτοί που πέταξαν βόμβες σε τέτοιου είδους καταστάσεις. 3 παραδείγματα όπως τα περιγράφουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τους:

1) Εάν στα ξαφνικά έλεγα πως ¨Το ρεζιλίκι με το πογκρόμ της 6 &7 Σεπτεμβρίου 1955 με την καταστροφή περιουσιών μη μουσουλμάνων πολιτών αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών, με τους θανάτους και τους βιασμούς που συνέβησαν ήταν κάτι που σχεδιάστηκε από ανώτατους αξιωματικούς του τουρκικού στρατού¨ σίγουρα δεν θα το πιστεύατε και θα μου ορμούσατε. Ας τα περιγράψει λοιπόν ο πρωταγωνιστής του περιστατικού απόστρατός στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου: ¨ Η 6 & & Σεπτεμβρίου ήταν μια δουλειά ειδικού πολέμου. Η οποία πέτυχε τον σκοπό της. Σας ρωτάω δεν ήταν μια υπέροχη διοργάνωση; ¨. (ρεπορτάζ του Φατίχ Γκιουλάπογλου, περιοδικό Tempo 9-15/06/1991 και επίσης το βιβλίο του Φατίχ Γκιουλάπογλου με τίτλο ¨Επιχείρηση χωρίς τανκς και κανόνια¨-Κωνσταντινούπολη-εκδόσεις Tekin, 1991, σελ. 104).

…………….

Χρόνια αργότερα ο απόστρατός στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου ανακοινώνει πως η ίδια oμάδα ήταν που το 1964 έκαψε το τζαμί Μπαϊρακτάρ  στην Κύπρο:

Εάν σε ένα μέρος επιθυμείτε ο λαός να φτάσει να βράζει και να επιδείξει αντίσταση, τότε του δείχνετε πως ο εχθρός έκανε κάτι προσβλητικό και υποτιμητικό για τις αξίες σας  και έτσι τον φτάνετε στο σημείο βρασμού. Στις ειδικές επιχειρήσεις υπάρχει ένας κανόνας: για να ενισχύσεις το αντιστασιακό φρόνημα του λαού κάνεις δολιοφθορές σε συμβολικούς στόχους δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για έργο του εχθρού. Για παράδειγμα, βάζεις φωτιά σε ένα τζαμί. Στην Κύπρο κάψαμε τζαμί. Για παράδειγμα καις ένα τζαμι¨  (Habertürk, 23.09.2010).

Για ποιο λόγο αυτή η ομολογία; Μα δεν είναι ομολογία. Καυχιέται διότι δεν φοβάται μήπως  δικαστεί.

………………..

Μπασκίν Οράν

https://www.artigercek.com/kilis-e-dusen-bu-roketleri-kim-atiyor

1/2/2018

Σχ: Τι άλλο να γράψει ο άνθρωπος για να καταλάβουμε πως τις ρουκέτες τις ρίχνουν οι ίδιοι οι Τούρκοι ; … Άλλωστε ζει και στην Τουρκία , δεν μπορεί να τα γράψει ακριβώς  όπως θα ήθελε, διότι… πικρό πράγμα η φυλακή!

Όλα αυτά που λέει είναι και μαθήματα που οφείλουμε να πάρουμε εμείς για αυτά που ενδεχομένως μπορεί να γίνουν στην Θράκη. Διότι όταν σαν κράτος αφήνεις να αλωνίζουν οι πράκτορες της Τουρκίας εκεί με οποιοδήποτε ¨ένδυμα¨, τότε να μην εκπλαγείς αν κάποτε σου κάψουν και κανένα τζαμί !

Η ιστορία διδάσκει, εμείς διδασκόμαστε;

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΗΣ ΣΤΟΝ ¨ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ¨ ΜΑΣ ΝΤΟΥΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΥΠΕΞ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.