Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Άρθρο πρώην πρέσβη : ¨Είναι συζητήσιμο αν τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικά¨

No Comments Share:

Σουχά Ουμάρ
Συνταξιούχος πρέσβης

Σε ποιον ανήκουν τα νησιά του Αιγαίου ;

Όλα τα νησιά και βραχονησίδες των οποίων η ιδιοκτησία αμφισβητείται στο Αιγαίο πριν από 95 χρόνια ανήκαν στο οθωμανικό κράτος. Δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να δείχνει πως αυτά δόθηκαν στην Ελλάδα.
…..
Το να πιστεύει κάποιος πως το Αιγαίο και τα νησιά του Αιγαίου ήταν από την αρχαία ιστορία ελληνικά είναι σαν να κοροϊδεύει το μυαλό του κόσμου.
…….
Αν σκεφτούμε πως το Βυζάντιο δεν ήταν ελληνικό αλλά ανατολικό ρωμαϊκό, τότε γίνεται αντιληπτό ότι τα νησιά του Αιγαίου μέχρι το 1900 δεν ήταν ελληνικά.
…….
Σήμερα σε όλα τα Δωδεκάνησα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολλά ιταλικά ίχνη και την ακόμα και η ελληνικές τουριστικές διαφημίσεις αυτό το γράφουν. Τα ονόματα πολλών νησιών είναι στα ιταλικά. Από το πιο μεγάλο ως το πιο μικρό σε όλα υπάρχουν τούρκικα ονόματα. Σε πολλά νησιά ακόμα και σήμερα τα ονόματα των περιοχών είναι στα τουρκικά. Ακόμη και σήμερα είναι συζητήσιμο αν τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικά, πρόκειται για ένα θέμα το οποίο δεν έχει κλείσει.
…….
…….
Για παράδειγμα τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, που βρίσκονται απέναντι από το Didim, δεν ανήκουν στην Ελλάδα. Και αν κάποιοι πιστεύουν πως βρίσκονται εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων, τότε η ιδιοκτησία τους είναι ανάγκη να καθοριστεί μέσω διαλόγου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Η Ελλάδα προσπαθεί μέσω τετελεσμένων να βάλει χέρι σε αυτά τα νησιά. Και έχει εγκαταστήσει και στα δύο στρατό και οπλισμό.
………
Πώς αποτρέπεται ο ελληνικός επεκτατισμός στα νησιά του Αιγαίου; Η απάντηση για αυτό είναι αυτά που συνέβησαν στα Ίμια το 1996. Ότι συνέβη τότε ως πρώτο βήμα πρέπει να γίνει και πάλι και να ενισχύσουμε το χέρι μας, πριν κάτσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων. Τα νησιά αποτελούν θέμα κυριαρχίας και τα θέματα κυριαρχίας είναι τα πλέον δύσκολα να επιλυθούν. Αν δεν ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα το θέμα μπορεί να τελειώσει με πόλεμο.

………..

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/olaylar-ve-gorusler/ege-adalari-kime-aittir-suha-umar-1744554

12/6/2020

Σχ. : Η τουρκική κοινωνία νοσεί βαριά από τον εθνικισμό της. Για αυτό και η αντιπολίτευση στην Τουρκία σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα υπερθεματίζει σε εθνικισμό σε σχέση με τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν.

Τρελοκομείο, πάρε τον ένα χτύπα τον άλλο…

Previous Article

Ο καθολικός αρχιεπίσκοπος Ελλάδας έστειλε επιστολή στον Ταγίπ για την Αγία Σοφία

Next Article

ΟΙ ΗΠΑ αγοράζουν τα F-35 που θα έπαιρνε η Τουρκία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *