Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΟΥ, ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ !

0 σχόλια Share:

Άγιος Δούκας ο ράπτης από τη Μυτιλήνη

Ο Άγιος Δούκας καταγόταν από τη Μυτιλήνη και εργαζόταν ως ράπτης σε κάποιο ραφείο της Κωνσταντινουπόλεως. Όταν κάποτε πήγε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σπίτι κάποιου Τούρκου μεγιστάνα, που έλειπε στον στρατό, δέχθηκε άμεση επίθεση από την ακόλαστη γυναίκα του, αλλά ως άλλος σώφρων Ιωσήφ απομακρύνθηκε από το σπίτι της. Τότε εκείνη για να αποσείσει την ντροπή από πάνω της πήγε και συκοφάντησε τον Δούκα στο Βεζίρη ότι ο μάρτυρας προσπάθησε να τη βιάσει στο σπίτι της.

Ο έπαρχος αμέσως συνέλαβε το Δούκα και τον οδήγησε μπροστά στο Βεζίρη ο οποίος με κολακείες και υποσχέσεις προσπάθησε να τον πείσει να αρνηθεί το Χριστό και να γλιτώσει τη ζωή του. Ο Δούκας πεισματικά αρνήθηκε και υπέστη φρικτά βασανιστήρια. Οι Τούρκοι, αφού τον έγδαραν ζωντανό, έριξαν το δέρμα του στη θάλασσα και συνέχισαν τα βασανιστήρια τους στο άψυχο και άμορφο σώμα του νεομάρτυρα.

Το γεγονός αυτό έγινε στις 24 Απριλίου 1564 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη αποδεικνύοντας τον θείο έρωτα του μάρτυρα στη Χριστιανική πίστη.

http://www.saint.gr/1461/saint.aspx

Σχ: Είναι να απορείς. Ένα νησί που έχει βγάλει τόσους αγίους και μάρτυρες για την πίστη, σήμερα έφτασε στο σημείο να εποικίζεται με κάθε λογής μουσουλμάνους  και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου να κάθεται και να το παρακολουθεί αυτό ως κάτι το εντελώς φυσιολογικό….
Previous Article

ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ Η ΛΙΡΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ

Next Article

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *