Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Οι Έλληνες που κλέβουν τα ψάρια της Τουρκίας στο Αγαθονήσι….ζητάνε και τίτλους¨ !

0 σχόλια Share:

Έλληνες πολίτες ζητάνε τίτλους τουρκικών εδαφών!…

Δεν τους απασχολεί ο κορωνοϊός. Δεν σταματάνε. Η Ελλάδα που παλιότερα κατέλαβε 18 νησιά και μια βραχονησίδα μας, τώρα αποκαλύφθηκε πως κατέλαβε την βραχονησίδα Πλάτη που είναι εντός των ορίων του νομού Μούγλων. Ο αείμνηστος Μπουλέντ Ετσεβίτ το 1999 δεν άφησε την Ελλάδα να αρπάξει αυτή την βραχονησίδα, αλλά αυτή την κατέλαβε στην περίοδο διακυβέρνησης του ΑΚΡ.

Συνεχίζεται στο Αιγαίο η απώλεια εδαφών μας. Η Ελλάδα καθημερινά προσθέτει μια ακόμη θρασεία δραστηριότητα ενάντια στην Τουρκία.. Η Ελλάδα όμως έχει ένα λεπτό πρόβλημα ! Στα τουρκικά εδάφη που έχει καταλάβει. Τον χειμώνα μειώνεται ο πληθυσμός. Για να μπορέσει να το αποτρέψει αυτό και για να μπορέσει να αυξήσει τον ελληνικό πληθυσμό στους χειμερινούς μήνες στα τουρκικά νησιά που κατέχει, κάνει δημόσιες σχέσεις. Οι Έλληνες πολίτες για να μείνουν χειμώνα-καλοκαίρι στα τουρκικά νησιά, ζητούν από το κράτος τους τίτλους !

Θα σηκώσει άραγε κανείς το κεφάλι από το Κανάλι Κωνσταντινούπολης για να ενδιαφερθεί; Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που είναι το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ελλάδας, πήρε συνέντευξη από Έλληνες πολίτες που εγκαταστάθηκαν στο νησί Αγαθονήσι (Eşek), που βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή από το 2004. Η είδηση με τίτλο ¨Η ζωή στο Αγαθονήσι μετά τους καλοκαιρινούς μήνες¨ δημοσιεύτηκε και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και στην ιστοσελίδα Kalymnos news.gr. μαζί με πολλές φωτογραφίες. Στην αρχή του κειμένου υπάρχει η φωτογραφία ενός παπά διορισμένου από τον Ρωμιό Πατριάρχη Φαναρίου στην προβλήτα στο Αγαθονήσι.

Ο κύριος παπάς με αυτή την πόζα, προσπάθησε να δείξει ότι και τον χειμώνα έρχονται πλοία στο νησί και ότι η ζωή εκεί είναι ζωντανή και όμορφη !

Στην είδηση περιγράφεται πως τον χειμώνα τα ξενοδοχεία στο νησί αδειάζουν, συνεχίζονται όμως οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε νηπιαγωγείο, δημοτικό και λύκειο, ενώ οι ηλικιωμένοι Έλληνες στο νησί ασχολούνται με την γεωργία και την αλιεία.

Αλήθεια τι λέτε για το ότι την ώρα που τα ελληνικά επιθετικά σκάφη καταδιώκουν στα χωρικά μας ύδατα τους ψαράδες μας, οι Έλληνες ψαράδες βγάζουν ρομαντικές φωτογραφίες με τα ψάρια που έκλεψαν από την Τουρκία ;

Α να μην ξεχάσω και το εξής. Σύμφωνα με την είδηση, οι Έλληνες πολίτες του νησιού δηλώνουν πως ανησυχούν για τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που πετάνε πάνω από το Αγαθονήσι…. Τι να κάνουμε άραγε !…

…………..

Στο νησί υπάρχει χειμώνα-καλοκαίρι ένας γιατρός. Στην είδηση εντύπωση προκαλεί αυτό που τονίζεται με έμφαση: ¨Οι Έλληνες πολίτες παραπονούνται διότι το ελληνικό κράτος δεν τους δίνει τίτλους για τα σπίτια και χωράφια που έχουν στο νησί.¨

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης Ουμίτ Γιαλίμ, που αποκάλυψε τελευταία πως η Ελλάδα κατέλαβε την βραχονησίδα Πλάτη , δήλωσε: ¨Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να δώσει τίτλους στους Έλληνες πολίτες που εγκατέστησε στο Αγαθονήσι, διότι το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία¨. Ο Γιαλίμ κατηγόρησε με σκληρή γλώσσα την κυβέρνηση :

¨Ελλάδα, Αγγλία και ΗΠΑ διέψευσαν τον Τσαβούσογλου, ο οποίος στις 15/1/2020 μετέχοντας σε τηλεοπτική εκπομπή είχε μιλήσει για νησιά με αμφισβητούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να δώσει τίτλους στους Έλληνες πολίτες που εγκατέστησε στο Αγαθονήσι. Σε αγγλικό χάρτη του 1943 φαίνεται καθαρά πως το Αγαθονήσι είναι εκτός των θαλάσσιων συνόρων των Δωδεκανήσων και ανήκει στην Τουρκία. Επίσης σε αμερικανικό χάρτη του 1951, το Αγαθονήσι είναι εκτός των θαλάσσιων συνόρων των Δωδεκανήσων και ανήκει στην Τουρκία…..¨

Και τώρα έφτασαν να παίρνουν και τίτλο για τα τουρκικά εδάφη!…

Κατά την γνώμη σας τι θα συμβεί άλλο από τώρα και μετά;

Αχμέτ Τακάν

 https://www.korkusuz.com.tr/yunan-vatandaslari-turk-topraklarinin-tapusunu-istiyor.html

31/3/2020

Σχ. Πολλοί Έλληνες που σκέπτονται μόνο τον εαυτούλη  τους θεωρούν πως όλα αυτά δεν τους ¨αγγίζουν¨. Μπορεί να ανυπομονούν πότε θα ανοίξουν πάλι τα σύνορα με την Τουρκιά να πάνε να ψωνίσουν από την Ερντογανία…

Το ελληνικό κείμενο στο οποίο αναφέρεται ο εν λόγω ¨δημοσιογράφος¨ είναι το εξής :

Αγαθονήσι, η ζωή στο ακριτικό νησί τον χειμώνα (φωτογραφίες)
Ο πατέρας Γιάννης Φτηνογιάννης λύνει τον κάβο του πλοίου Νήσος Κάλυμνος, που συνδέει το Αγαθονήσι με άλλα νησιά των Δωδεκανήσων. Τον χειμώνα οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 100 ανθρώπους.

Στο διαφημιστικό φυλλάδιο που εκδίδει ο δήμος, το Αγαθονήσι αναφέρεται ως «Ο τελευταίος Ανέγγιχτος Παράδεισος στο Αιγαίο». Αν και το νησί δεν συμπεριλαμβάνεται στους πολύ δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, οι τουρίστες που το επιλέγουν, ανήκουν σε αυτούς που ονομάζουμε «ενημερωμένους» γιατί ξέρουν τι περιμένουν να βρουν. Ήρεμη ζωή, φιλόξενοι κάτοικοι, υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, γραφικό λιμανάκι και τρία μικρά όμορφα χωριουδάκια: το Μεγάλο Χωριό, το Μικρό Χωριό και το Καθολικό.

Δύο εναπομείναντες τουρίστες κάνουν ηλιοθεραπεία στην παραλία, δίπλα στο λιμάνι, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2020 

Η ζωή μετά το καλοκαίρι είναι πολύ διαφορετική. Οι ρυθμοί πέφτουν και μαζί μειώνεται και ο πληθυσμός. Τον χειμώνα οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τον αριθμό των 100 ανθρώπων. Οι ταβέρνες κλείνουν η μία μετά την άλλη και μοναχά μία παραμένει ανοιχτή, λειτουργώντας σαν σημείο συνάντησης.

Τα λίγα δωμάτια που λειτουργούν ως καταλύματα, νοικιάζονται από τους δασκάλους και τον καθηγητή που είναι και οι μοναδικοί «επισκέπτες» που επιμένουν να παραμένουν.

Στο ακριτικό νησί οι συνθήκες ζωής, όταν σβήνουν τα φώτα της τουριστικής περιόδου και οι επισκέπτες εγκαταλείπουν μαζικά αυτόν τον όμορφο προορισμό, είναι διαφορετικές και συχνά σκληρές.

Ο Γιώργος Μιχελής, 84 χρονών, επιστρέφει από το τάισμα των ζώων του, στο Μικρό Χωριό

Στο νησί υπάρχουν ελάχιστα παιδιά και το σχολείο φιλοξενεί δύο μαθητές στο νηπιαγωγείο, τέσσερις στο δημοτικό και έναν στο γυμνάσιο. Ήταν αυτοί που χειροκροτήθηκαν από το σύνολο των κατοίκων κατά τη διάρκεια της 28ης Οκτωβρίου.

Μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου παίρνουν μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Μεγάλο Χωριό.

Ο δάσκαλος Θανάσης Παπαδόπουλος και ο καθηγητής Αλέξανδρος Τσιάκαλος, μια φορά την εβδομάδα ταξιδεύουν στη Σάμο για να προμηθευτούν τρόφιμα, φάρμακα, ή για να αγοράσουν αλλά είδη ανάγκης που δεν βρίσκουν στο νησί, λόγω έλλειψης από τα συνεχιζόμενα απαγορευτικά ή για να αποφύγουν τις υψηλότερες χρεώσεις.

Στο νησί υπάρχει ένας και μοναδικός αγροτικός γιατρός. Ο Γιώργος Μιχελής, 84 χρόνων, ο οποίος πάσχει από κολπική μαρμαρυγή, είναι αναγκασμένος να ταξιδεύει πολύ συχνά για ιατρικές εξετάσεις στη Σάμο. «Ο γιατρός εδώ είναι για μια πρώτη ανάγκη, να με πιάσει ένας πόνος, να έρθει να μου κάνει μια ένεση. Για τις εξετάσεις που χρειάζομαι εγώ για την καρδιά μου… να μου κάνει ένα καρδιογράφημα… τίποτα άλλο δεν μπορεί να μου προσφέρει». Μαζί με τον φίλο του Γιάννη Κόττορο, 86 χρόνων, ταξιδεύουν στη Σάμο με το πλοίο «Νήσος Κάλυμνος» και αν και οι δύο προτιμούν τα χρήματα να μένουν στον τόπο τους, αρκετές φορές προμηθεύονται λαχανικά και άλλα προϊόντα από το γειτονικό νησί, λόγω των χαμηλότερων τιμών.

Ο Γιώργος Μιχελής (Δ), 84 χρονών και ο φίλος του Γιάννης Κόττορος, 86 χρονών, ψωνίζουν σε μανάβικο στο νησί της Σάμου. 

Ο πληθυσμός γερνάει και το νησί ολοένα και ερημώνει. Δουλειές δεν υπάρχουν. Το να βρει κάποιος νέος δουλειά είναι δύσκολο. Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία ασχολούνται με το ψάρεμα και την κτηνοτροφία, εργασίες που σύμφωνα με αυτούς, δεν εξασφαλίζουν αρκετό εισόδημα για να επιβιώσεις. Ειδικότερα για την κτηνοτροφία, λόγω της πολύ χαμηλής τιμής πώλησης του ντόπιου κρέατος, η ενασχόληση είναι σχεδόν απαγορευτική. «Με τα κατσίκια δεν ζει ο άνθρωπος» αναφέρουν. Την κατάσταση σώζουν οι ιχθυοκαλλιέργειες που υπάρχουν στο νησί.

Οι ιχθυοκαλλιέργειες απασχολούν το μεγαλύτερο αριθμό μόνιμων κατοίκων στο Αγαθονήσι, αποτελώντας ένα “πνεύμονα ζωής” για τον νησί, χωρίς τις οποίες ελάχιστοι κάτοικοι θα είχαν απομείνει σε αυτό,

Όταν ο ήλιος δύει, πάνω από τα δωμάτια και τα μικρά ξενοδοχεία που παραμένουν κλειστά, μια τεράστια ελληνική σημαία κυματίζει, «υπενθυμίζοντας» την ελληνικότητα του νησιού απέναντι στις τούρκικες διεκδικήσεις.

Ενώ όμως οι πτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, είναι καθημερινό φαινόμενο και οι κάτοικοι έχουν μάθει να ζουν με τους εκκωφαντικούς ήχους των αεροσκαφών, ο ψαράς Λευτέρης Καρύδης, 67 χρόνων, που ζει μόνος του στο Καθολικό, έχει ακόμα έναν λόγο να ανησυχεί. Το πρώην καφενείο του παππού του, που έζησε και μεγάλωσε και τώρα μένει σε αυτό, σύμφωνα με το ελληνικό δημόσιο δεν του ανήκει. Τίτλοι ιδιοκτησίας δεν υπάρχουν. «Τότε εκείνα τα χρόνια, πού υπήρχαν χαρτιά; Αφού ήταν πόλεμοι… Πώς να τα βγάλουνε τα χαρτιά, πώς να βγάλουνε άδειες, με τι; Αλλά εγώ νομίζω πως σε τέτοια νησάκια, πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια, πρέπει να τα αναγνωρίσει το κράτος, ότι πράγματι ναι, σας ανήκουν».

Το Μεγάλο Χωριό όπως φαίνεται από το εκκλησάκι του Άγιου Χαράλαμπου

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Previous Article

Πώληση ειδικής ¨Προσευχής για τον κορωνοϊό¨ και ¨Προσευχής εισόδου σε παράδεισο¨…

Next Article

¨Πολλαπλά τραύματα σε όλο το σώμα, με σοβαρότερα αυτά στο κρανίο και στον λαιμό¨….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *