Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ¨ΑΡΩΜΑ¨ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

No Comments Share:

 

Ο νομάρχης Αδριανούπολης Εκρέμ Τζανάλπ επισκέφτηκε την Δυτική Θράκη

Ο νομάρχης Αδριανούπολης Εμρέμ Τζανάλπ και η σύζυγος του είχαν συναντήσεις σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις 28/2 ο νομάρχης Αδριανούπολης Εμρέμ Τζανάλπ, καταρχήν συναντήθηκε με τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου.

Μετά από το προξενείο, ο νομάρχης Εκρέμ Τζανάλπ επισκέφτηκε την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης. Φτάνοντας εκεί μαζί με τον πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα δυνητικά κοινά σχέδια και οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στον νομό Αδριανούπολης και την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, ενώ στην συνάντηση παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ταρκάν Μουλταζά και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αχμέτ Ιμπράμ, Μουσταφά Κατραντζί και Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά.

Αργότερα ο νομάρχης Εκρέμ Τζανάλπ μετέβη στην αιρετή μουφτεία Κομοτηνής όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ. Ο νομάρχης Τζανάλπ αφού συζήτησε για κάποιο διάστημα με τον Ιμπραήμ Σερίφ, έκανε την επόμενη στάση του στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB). Εκεί τον υποδέχθηκαν η διοίκηση του συλλόγου και ο πρόεδρος Νετζάτ Αχμέτ και μετά από την συνάντηση που είχε με τον Νετζάτ Αχμέτ, βγήκε στην αυλή του συλλόγου, όπου και συνομίλησε για κάποιο διάστημα με ομογενείς που βρισκόταν εκεί.

Μετά από την επίσκεψη στην GTGB, ο Εκρέμ Τζανάλπ επισκέφτηκε την ΠΕΚΕΜ και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τον Αχμέτ Χατζηοσμάν. Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου BIHLIMDER Μεχμέτ Εμίν Αχμέτ.

Τελευταία στάση του Εκρέμ Τζανάλπ στην Κομοτηνή ήταν ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) . Εκεί τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος Χουσείν Μπαλτατζί και η ηγεσία του συλλόγου που τον ενημέρωσαν για τις εργασίες του συλλόγου. Στην επίσκεψη αυτή παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης (BTTÖB) Αϊντίν Αχμέτ που ενημέρωσε τον νομάρχη για τις εργασίες του BTTÖB

Μετά από την επίσκεψη στον BTAYTD σε δήλωση που έκανε στον τύπο ο νομάρχης Εκρέμ Τζανάλπ, εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι όπως είπε μετά αφότου ανέλαβε καθήκοντα, η επίσκεψη του στην Δυτική Θράκη είναι η πρώτη επίσκεψη που κάνει στα Βαλκάνια και συνέχισε λέγοντας :  ¨Αρχίσαμε την πρώτη μας επίσκεψη στα Βαλκάνια από την Κομοτηνή. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή που συναντήθηκα σήμερα εδώ με ομογενείς. Κατά το επόμενο διάστημα, επιθυμώ συστηματικά να επισκεφτώ όλη την περιοχή των Βαλκανίων μας. Αλλά ταυτόχρονα ελπίζω να υπάρξει και ανταπόδοση αυτών των επισκέψεων στην Αδριανούπολη. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά όταν υπάρχουν ανταποδοτικές επισκέψεις από κάθε μέρος όπου πηγαίνουμε. Ταυτόχρονα οι επισκέψεις αυτές για εμάς και για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στα Βαλκάνια, συνιστούν ένα πολύ ωραίο περιβάλλον. Διότι αυτές με αυτές τις επισκέψεις γίνεται μια γνωριμία  και μια συνένωση. Ταυτόχρονα όμως είναι άκρως πολύτιμες διότι σχετικά με τα Βαλκάνια, μαθαίνουμε από τους ομογενείς μας που ζούνε εδώ, ποιες είναι οι προσδοκίες τους και από εμάς από την Αδριανούπολη και συστήνεται έτσι ένα πολύτιμο περιβάλλον. Αποτελεί μια ευκαιρία. Κατά την διάρκεια αυτών των αμοιβαίων επισκέψεων, θα συναποφασίσουμε ποια είναι τα κοινά βήματα που πρέπει να γίνουν και εντός του επόμενου διαστήματος, ελπίζω πως έχοντας εντοπίσει αυτά τα σημεία, βήμα-βήμα θα αρχίσουμε και να τα εφαρμόζουμε.  Αισθάνομαι για αυτό μια μεγάλη χαρά και τιμή. Θα εργαστούμε μαζί με τους Δυτικοθρακιώτες. Θα εργαστούμε μαζί με όλους τους αδερφούς μας που ζούνε στα Βαλκάνια μας¨.       

Ο νομάρχης Αδριανούπολης Εκρέμ Τζανάλπ μετά από την επίσκεψη στον BTAYTD, είχε γεύμα στο οποίο συναντήθηκε με τους πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου, πρόεδρο της BTTDAK και μουφτή Κομοτηνής Ιμπράημ Σερίφ, δήμαρχο Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, δήμαρχο Ιάσμου Ισμέτ Καντί και δήμαρχο Μύκης Τζεμίλ Καμπζά.

Ο νομάρχης Τζανάλπ αφού ολοκλήρωσε τις επαφές στην Κομοτηνή, ξεκίνησε για Ξάνθη. Εκεί ο Τζανάλπ και η σύζυγος του η Αϊτέν Τζανάλπ επισκέφτηκαν την Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΤΕΞ)  και εκεί τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της ΤΕΞ Οζάν Αχμέτογλου, μέλη της διοίκησης του συλλόγου, πολλοί ομογενείς και παιδιά του φολκλορικού συγκροτήματος με λουλούδια στα χέρια. Ο πρόεδρος της ΤΕΞ Οζάν Αχμέτογλου τον ενημέρωσε για την ιστορία του συλλόγου, για τον 36 ετών νομικό αγώνα του και για τις δραστηριότητες του. Ο νομάρχης Αδριανούπολης Τζανάλπ ευχαρίστησε για την φιλοξενία που του έδειξαν και εξέφρασε την χαρά του που επισκέφθηκε την  ΤΕΞ. Η επίσκεψη έληξε με αμοιβαία ανταλλαγή δώρων. Τον νομάρχη Τζανάλπ στις επισκέψεις του τον συνόδευε ο υποπρόξενος Ιμπράημ Σακλί.

Ο νομάρχης Τζανάλπ και οι συν αυτώ, μετά από την επίσκεψη στην Ξάνθη, ξεκίνησε για Αδριανούπολη.

http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/5509

1/3/2019

Σχ: Εννοείται πως με όλα αυτά που λέει ο νομάρχης για κοινά σχέδια, βήματα, σημεία κλπ. ΔΕΝ απευθύνεται στην Ελλάδα αλλά όπως ο ίδιος λέει στους ομογενείς και στους τουρκόψυχους φορείς που επισκέφτηκε. Από τις επισκέψεις που έκανε αντιλαμβάνεται κανείς πως η επίσκεψη στον περιφερειάρχη ήταν εντελώς τυπική και ότι η ουσία ήταν οι άλλες επισκέψεις. Που ήταν σε συλλόγους που ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ προάγουν την πολιτική της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη.   

Previous Article

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΙΝΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Next Article

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΛΕΣΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *