Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΑΛΥΧΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ…

No Comments Share:

 

Περίληψη της απολογίας του Mehmet Doğan, που εχθές στο Εφετείο Αθηνών αποφασίστηκε η ΜΗ έκδοσή του στην Τουρκία, αφού κρίθηκε ότι είναι πολιτικός πρόσφυγας και διώκεται μόνο για τα πολιτικά του πιστεύω:
«Στα χαρτιά που κρατάτε δεν υπάρχω εγώ. Όλα αυτά που ζήσαμε, οι σφαγές, οι δολοφονίες, στο φάκελο αυτό δεν υπάρχουν. Στα φοιτητικά μου χρόνια, καθώς βγαίναμε απ’ το Πανεπιστήμιο, μπροστά στα μάτια μας, δολοφόνησαν επτά συμφοιτητές μας. Εμείς, εκτός απ’ τα βιβλία μας, δεν κρατούσαμε τίποτε άλλο στα χέρια μας. Εσείς, έχετε ποτέ μαζέψει τα κομματιασμένα σώματα των φίλων σας; Εγώ τα μάζεψα. Όλα αυτά δεν υπάρχουν σ’ αυτόν τον φάκελο.
Στην διάρκεια της γιορτής της πρωτομαγιάς, με τη συμμετοχή 500.000 ατόμων, έριξαν βόμβες δολοφονώντας 37 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες. Ήμουν εκεί. Αυτά δεν υπάρχουν στον φάκελό σας. Μέχρι το 2000 και εγώ είχα δύο μάτια, όπως και εσείς, αλλά στην τότε επιχείρηση που έγινε σ’ όλες τις φυλακές, φυλακισμένος κι εγώ, έχασα το ένα μάτι μου και έκτοτε έχω προβλήματα και με το ένα χέρι μου, τα βλήματα, ακόμα υπάρχουν. Ο φασίστας Erdoğan το 2011, είχε δώσει εντολή στην πόλη Diyarbakır να σκοτωθούν ακόμα κι οι γυναίκες και τα παιδιά. Η Diyarbakır είναι πόλη στο Κουρδιστάν Τουρκίας. Το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, στην Σμύρνη, στην Άγκυρα, στην Πόλη.
Όλα αυτά δεν τα αναφέρω για να με λυπηθείτε, αυτό που ζητώ, είναι δικαιοσύνη. (…) Είμαι Κούρδος, αλλά πάνω απ’ όλα είμαι σοσιαλιστής. Οι σοσιαλιστές υπερασπίζουν την ένωση των λαών και τον κοινό αγώνα τους. Αυτή τη στιγμή η Τουρκία συνεχίζει την εισβολή στο Αφρίν. Το ΙΣΙΣ, δηλαδή αυτοί που σκότωσαν εκατοντάδες άτομα απ’ το λαό της Συρίας, τροφοδοτούνταν απ’ το καθεστώς του Erdoğan. Εμείς αγωνιζόμαστε κατά του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας…»
Συγχαρητήρια στον Μεχμέτ, ξέρει ότι κι εμείς από δω με τις όποιες δυνάμεις μας στηρίξαμε τα δίκια τους (ΚΑΙ σε δικαστικές αίθουσες της Κομοτηνής) κι ευχόμαστε την ίδια τύχη και για τους άλλους 8 τις επόμενες μέρες!
Κ.Κ.

Previous Article

ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Next Article

¨ΜΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ; ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *