fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΜΙΛΙΑ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΝΤΟΥΛΛΑΧ ΕΡΕΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

0 σχόλια Share:
ΟΜΙΛΙΑ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΝΤΟΥΛΛΑΧ ΕΡΕΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

¨Καλωσορίσατε στο πρόγραμμα αυτό με το οποίο τιμάμε τα 90 έτη της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής….. Σας χαιρετίζω με τa πλέον εγκάρδια συναισθήματα μου.

Χαιρετίζω όλους τους συντοπίτες μου από κάθε μεριά της δυτικής Θράκης. Τιμούμε για τις καλές πράξεις όχι μόνο εσάς που ζείτε,  αλλά και τον  πρόγονο μας τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή που μόχθησε για να γίνουν αυτά τα εδάφη η πατρίδα μας. Τιμούμε τον κατακτητή του Κοσσόβου σουλτάνο Μουράτ Α, τον Σαρι Σαλτουκ και τον Γκαζι Εβρενος Μπεη. Tιμούμε επίσης για τις καλές του πράξεις τον Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, που πιστεύουμε πως ακολούθησε την γραμμή εκείνων, έδωσε την καρδιά του στην υπόθεση της Δυτικής Θράκης, θυσίασε την ζωή του στον δρόμο αυτού του αγώνα και τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίσω όταν ήμουν μικρός.

Αξιότιμοι συμπολίτες μου εγώ είμαι ένας άνθρωπος από σας. Είμαι Δυτικοθρακιώτης. Ο πατέρας μου όντας μικρός το 1968 πήγε στην Τουρκία για να να σπουδάσει και αργότερα έμεινε στην Τουρκία και συνέχισε τη ζωή του εκεί. Η μάνα μου κατάγεται από την Κασταμονη, ενώ εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κωνσταντινούπολη. Ο δεσμός μας με αυτά τα εδάφη δεν κόπηκε και δεν πρόκειται να κοπεί ποτέ. Από την θέση μου ως  πρόεδρος της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε στην εξεύρεση λύσεων για τα βάσανα όχι μόνο της μειονότητας Δυτικής Θράκης,  αλλά για τους ομογενείς μας σε όλο τον κόσμο.  Υπάρχει μία συναισθηματική οδός η οποία μας ενώνει τον έναν με τον άλλον.

Τα εδάφη αυτά όπως και όλα τα εδάφη όπου υπάρχουν οι Τούρκοι είναι ζυμωμένα με λίγο πόνο και με τον πόνο έχουμε ζυμωθεί. Στην πραγματικότητα αυτός ο πόνος είναι ακριβώς μας συνδέει τον έναν με τον άλλον.

………………..

Εμείς όχι μόνο για εδώ, εμείς προσπαθούμε να παράξουμε σχέδια σχετικά με τους Τατάρους της Κριμαίας, τους Τούρκους της Αχίσκα, αλλά και για τους Ουιγούρους Τούρκους. Έτσι όταν τέτοιους πόνους τους μοιραζόμαστε μεταξύ μας σαν να είναι μετρητά, τότε είναι που εμφανίζεται η ιστορία της περιοχής και των Τούρκων. Ξεκινώντας από αυτό, επιθυμώ να πω το εξής. Εσείς είστε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες σε αυτά εδώ τα εδάφη. Σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης, οι ομογενείς μας στην Δυτική Θράκη, έχουν το μειονοτικό στάτους. Αλλά πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτών των εδαφών –υπό την σημαία της Ελλάδας- είστε εσείς.  Με τις δικές σας προσπάθειες, θα υπάρξει εδώ οικονομική, πολιτική, εκπαιδευτική κα κοινωνική ανάπτυξη. Με την δική σας ενότητα και ομοψυχία θα δούμε πολύ ωραίες μέρες. Εγώ από την θέση που βρίσκομαι, δίνω μεγάλη σημασία στην Δυτική Θράκη

Η GTGB είναι ένας σύλλογος, πολύ σημαντικός για την ιστορία τη τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Είναι ένας φορέας σύμβολο για τον αγώνα της τουρκικής μειονότητας, που με τις υπηρεσίες του έχει συμβάλει στα πεδία της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Να γιορτάσουμε πολλές ακόμη δεκαετίες της GTGB, να είμαστε πάλι ένα και όλοι μαζί.

………………

Οι νέοι αδερφοί μας, πρέπει να μιλάτε πολύ καλά ελληνικά.  Πρέπει να εκπαιδευτείτε σε καλά σχολεία. Και παράλληλα πρέπει να μάθετε και μια ξένη γλώσσα.  Διότι υ υπόθεση της Δυτική  Θράκης είναι μια υπόθεση πολύ λίγο γνωστή στην διεθνή κοινότητα. Ο χρόνιος αγώνας της μειονότητας δυτικής Θράκης διεξήχθη με αξιοπρέπεια, αλλά είναι ένας αγώνας πολύ λίγο γνωστός στον κόσμο. Αυτά πρέπει να τα ανακοινώνουμε στην διεθνή κοινότητα. Σας υπόσχομαι και προσωπικά αλλά και εξ ονόματος της υπηρεσίας μου, πως θα πράξουμε ότι μπορούμε στο επόμενο διάστημα για την Δυτική Θράκη. Εμείς μεταξύ μας κάνοντας κάποιες υπηρεσίες, είναι ανάγκη να κάνουμε και την αυτοκριτική μας. Εάν διασφαλίσουμε την ενότητα και ομοψυχία μεταξύ μας και αν αγκαλιάσουμε σφιχτά την υπόθεση της δυτικής Θράκης, είμαι βέβαιος πως η φωνή μας θα ακουστεί πολύ πιο ισχυρή.  Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο της GTGB και τους πολύτιμους φίλους του που διοργάνωσαν αυτή την βραδιά.¨

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=11601

17/12/2018

Σχ: Δύο ερωτήματα μόνο για τον χείμαρρο της τουρκικής αθλιότητας που μεταφράσαμε ανωτέρω: πότε θα εκδοθεί για τον λεγάμενο ερυθρό δελτίο, όπως έγινε και με τον πατέρα του, ώστε να μην τον υποστούμε ξανά;

Και πότε θα πάψει να λειτουργεί το σωματείο αυτό που έχει απαγορευτεί τελεσίδικα η λειτουργία του από δεκαετίες;

Φαίνεται πως πρέπει πάλι εμείς ως ιδιώτες να κινηθούμε κατά των αρμοδίων Αρχών για μη εφαρμογή δικαστικής απόφασης…

 

Previous Article

ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟΥ GTGB ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Next Article

ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΚΑΡ ΚΑΤΑ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΟΥ ΣΙΝΤΖΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΝΜΠΙΤΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.