Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Μια υπέροχη επιχείρηση της διοίκησης ανορθόδοξου πολέμου¨….

No Comments Share:

Στις 6 Σεπτεμβρίου 1955 έγινε το προτελευταίο βήμα για την αποτελείωση των μειονοτήτων στη χώρα. Αυτοί που σώθηκαν από το πογκρόμ εξορίστηκαν κατά το τελευταίο βήμα πού έγινε το 1964. Θέλω να σας μιλήσω για 5 προβεβλημένα ονόματα της περιόδου 6-7 Σεπτεμβρίου.

1) Οκτάι Ενγκίν : είναι το άτομο το οποίο πέταξε μία κροτίδα στο σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη στις 5 Σεπτεμβρίου. Τούρκος από τη Δυτική Θράκη που σπούδασε νομική στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθη μαζί με τον υπάλληλο του προξενείου που μετέφερε τη βόμβα. Αποφυλακίστηκε με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά διέφυγε στην Τουρκία. Η Ελλάδα ζήτησε την έκδοση του αλλά δεν δόθηκε. Σπούδασε νομική στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και ενώ σπούδαζε πληρωνόταν από το δήμο, ενώ μόλις αποφοίτησε έγινε έπαρχος στην Τσάνκαγια (η μεγαλύτερη επαρχία της Τουρκίας) . Αργότερα με ειδικό αίτημα της αστυνομίας έγινε Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων. Τελευταία εργάστηκε και ως νομάρχης.

2)Μιτχάτ Περίν: ιδιοκτήτης της εφημερίδας Ινστάνμπουλ Εξπρές. Το 1951 επί κυβερνήσεως DP του χρήστη και η εφημερίδα. Και ενώ τύπωνε 20.000 φύλλα, στις 6 Σεπτεμβρίου τύπωσε 300.000 φύλλα. Ενάμισι χρόνο αργότερα έγινε βουλευτής με το κόμμα DP. Υπήρξε Επίσης μέλος στα διοικητικά συμβούλια του πρακτορείου Αναντολού και των τουρκικών αερογραμμών.

3)Γκιοκσίν Σιπαχίογλου: Αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ινστάνμπουλ Εξπρές. Ήταν αυτός ο οποίος ετοίμασε την γνωστή δεύτερη έκδοση. Αργότερα ίδρυσε το πρακτορείο ειδήσεων Σίπα. Ήταν τυχαίο ότι βρισκόταν σε όποια χώρα υπήρχε κρίση; Χρόνια αργότερα ο Μιτχάτ Περίν θα παραδεχόταν ότι όντως εκείνος ήταν πράκτορας της ΜΙΤ.

 

3) Χαϊρεντίν Νακίπογλου: Έπαρχος του Μπέιογλου. Είχε δώσει εντολή στους αστυνομικούς να μην επέμβουν σκληρά στους νέους. Αργότερα πήρε προαγωγή στο αρχηγείο της αστυνομίας. Αυτός ήταν εκείνος που κάλεσε στο τμήμα πολιτικών υποθέσεων τον Οκτάι Ενγκίν. Υπηρέτησε ως νομάρχης, βουλευτής του ΑΡ και υπουργός δημοσίων έργων.

Σαμπρί Γερμιμπέσογλου: Στρατιωτικός που υπηρετούσε στο τμήμα επιστράτευσης. Ήταν αυτός που δήλωσε πως ¨Τα γεγονότα της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου ήταν μία δουλειά της διοίκησης ανορθόδοξου πολέμου. Ήταν μία υπέροχη διοργάνωση και έφτασε στο σκοπό της“. Άραγε ποια ήταν η δύναμη που χρησιμοποίησε αυτά τα πέντε διαφορετικά άτομα ξεκινώ παρανομαστή. Κανονικά η εξεύρεση της απάντησης δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολη.

https://twitter.com/stefanos1821/status/1302586709130051584

 

Previous Article

Κατέστρεφαν τους επιτάφιους στις εκκλησίες… Βίντεο

Next Article

Ξυλοδαρμοί και δολοφονίες (!) επειδή μιλούσαν κουρδικά…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *