Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Βίντεο-Βίασαν, λεηλάτησαν, σκότωσαν…

0 σχόλια Share:

64 χρόνια πέρασαν από το πογκρόμ της 6-7 Σεπτεμβρίου 1955

Παρά το ότι πέρασαν 64 χρόνια από αυτό το μεγάλο έγκλημα μέχρι σήμερα, δεν έγινε κανένα βήμα για την αποκάλυψη των δραστών του πογκρόμ
Το πογκρόμ του Σεπτεμβρίου 1955 είναι ένα από τα θλιβερά περιστατικά της που υπήρξαν στην ιστορία της τουρκικής δημοκρατίας που ακόμη δεν έχουν διαλευκανθεί.σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μόνο στην Κωνσταντινούπολη πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν 73 εκκλησίες, 8 αγιάσματα, 2 μοναστήρια και 5.538 σπίτια και επιχειρήσεις που ανήκαν σε 3.584 Έλληνες.

Επίσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 60 γυναίκες βιάστηκαν και αρκετά άτομα δολοφονήθηκαν. Μετά από την ατιμωρησία που υπήρξε για αυτό το πογκρόμ χιλιάδες Έλληνες Αρμένιοι Εβραίοι και Ασσύριοι πολίτες αναγκάστηκαν λόγω των πιέσεων και των απειλών για την ασφάλεια τους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το πογκρόμ που συνέβη κυρίως σε Κωνσταντινούπολη Σμύρνη αλλά και σε αρκετά άλλα μέρη με την λεηλασία των περιουσιών των Ελλήνων, Αρμενίων, Εβραίων και άλλων μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, με τον ξυλοδαρμό θρησκευτικών λειτουργών, με τη λεηλασία νεκροταφείων και με τις δολοφονίες που έγιναν, γράφτηκε ως μία ντροπή στην ιστορία της Τουρκίας.
Οι δράστες αυτού του πογκρόμ όπως συνέβη και σε αρκετά άλλα θλιβερά περιστατικά στην ιστορία της Δημοκρατίας δεν τιμωρήθηκαν ενώ κάποιοι οι οποίοι ενεπλάκησαν η τα προκαλεσαν, προήχθησαν.

FACEBOOK- Mavri Thalassa

6-7 Eylül 1955 Pogromu’nun üzerinden 64 yıl geçti. Bu büyük suçun üzerinden 64 yıl geçmesine rağmen, Pogrom’un…

Δημοσιεύτηκε από Mavri Thalassa στις Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

 

Previous Article

Ένοπλο τουρκικό Μ.Ε.Α. Songar

Next Article

Οι ρουφιάνοι της ΜΙΤ και η αβελτηρία του ελληνικού κράτους

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

suscipit at eleifend ut justo risus. ante. Sed risus facilisis