Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΑΧΟΛΟΥΣ

0 σχόλια Share:

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον στην Θεσσαλονίκη για τις εκδηλώσεις του Screen Turkey

image

Διάφορες εκδηλώσεις έγιναν στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του σχεδίου “Türkiye Ekranı –Screen Turkey” που οργάνωσε το προξενείο της T.C. στην Θεσσαλονίκη. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξε ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και οι αρχές της για αυτές τις εκδηλώσεις. Μέσω των εκδηλώσεων αυτών Έλληνες που ζούνε στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Τουρκία.
Για τις εκδηλώσεις αυτές ήρθαν από την Τουρκία και μετείχαν καλλιτέχνες όπως οι Ερντάλ Μουράτ Ακτάς, Ακίφ Σελτσούκ Γιοντέμ, Τουμπά Ουνσάλ, Σελίν Ντεμιρατάρ και Μπουράκ Χακκί.
Η πρώτη των εκδηλώσεων ήταν η συναυλία που έδωσε Τρίτη βράδυ στις 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής η Καρσού Ντονμέζ.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με δεξίωση που παρατέθηκε στο τουρκικό προξενείο στις 28-5-2014.Δίπλα στους επιχειρηματίς καικαλλιτλέχνες, μετείχαν και πολλοί Έλληνες πολιτικοί και αξιωματούχοι.
Στις 18:00 της 29-5-2014 έγινε στο μουσείο κινηματογράφου, έκθεση αφισών του τουρκικού κινηματογράφου. Στην έκθεση μετείχαν διάσημα ονόματα του τουρκικού σινεμά.
Την ίδια μέρα στις 20:00 παίχτηκε στο σινεμά Ολύμπιον η ταινία ¨Το όνειρο της πεταλούδας¨.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πολυγλωσσίας που οργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, στις 31-5-2014 οργανώθηκε στο δημοτικό ανοιχτό αμφιθέατρο, συναυλία παραδοσιακής τουρκικής μουσικής από την μουσική κοινότητα Ντράγκος.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ τροφίμων που οργάνωσε στο διάστημα 30-5 έως 1-6 το κολλέγιο Περωτής, την τουρκική κουζίνα παρουσίασαν στις 31-5 οι αρχιμάγειρες Κεμάλ Τζαντούρκ και Τζεμάλ Ακγιλντίζ.

Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις μετείχαν οι ηγεσίες των συλλόγων Τούρκων Δυτικής Θράκης που ζούνε στην θεσσαλονίκη όπως και Δυτικοθρακιώτες φοιτητές που σπουδάζουν εκεί

image

image

image

image

Εφ. Μπιρλικ 11/6/2014

Σχ : Την ίδια στιγμή που οι ελληνόφωνοι χαριεντίζονταν με τους Τούρκους, τα αποβατικά του τουρκικού στρατού απέναντι από τα νησιά μας παραμένουν, το κάζους μπέλι παραμένει, οι ¨γκρίζες ζώνες¨ παραμένουν, η επιθετική διάταξη του τουρκικού στρατού παραμένει, οι πιλότοι μας καθημερινά μαχονται να κρατήσουν τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο και ΦΥΣΙΚΑ παραμένει και η κατοχή στη Κύπρο μας…

Previous Article

ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ…

Next Article

ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *