Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΤΟΣ 2012, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !

0 σχόλια Share:

Καταργήθηκε η ρατσιστική πρακτική

Καταργήθηκε με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών η αργοπορία στις διαδικασίες και η απαιτούμενη από την Άγκυρα άδεια για τις περιπτώσεις όπου ορθόδοξοι χριστιανοί- Τούρκοι πολίτες αγόραζαν στην Ίμβρο έκταση από μουσουλμανική οικογένεια.

 Τούρκοι πολίτες Ορθόδοξοι που ζούνε στην Ίμβρο όταν αγόραζαν ακίνητο από μουσουλμανική οικογένεια υπήρχε επιβράδυνση στις διαδικασίες και χρειαζόταν η έγκριση της Άγκυρας. Αυτά καταργήθηκαν με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Αναζητώντας στην Ίμβρο τα αίτια αυτών των διακρίσεων ο δικηγόρος Ερχάν Πεκτσέ, στα πλαίσια του νόμου για την ενημέρωση, υπέβαλε αίτημα στο Κτηματολόγιο του νησιού. Ο Πεκτσέ στο αίτημα του ανέφερε πως ¨Όταν ένας μουσουλμάνος πολίτης αγοράζει ακίνητο από έναν ορθόδοξο η διαδικασίες γίνονταν αμέσως, αλλά εάν ένας ορθόδοξος αγοράσει από μουσουλμάνο, τότε οι διαδικασίες επιβραδύνονται¨ και ζήτησε να μάθει τον λόγο για αυτό. Το αίτημα απορρίφθηκε διότι κρίθηκε πως επρόκειτο για κρατικό απόρρητο. Ο Πεκτσέ προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο Προύσας που έκρινε πως δεν υπάρχει παραβίαση που να αφορά εθνική ασφάλεια. Η Διεύθυνση του Κτηματολογίου εφεσίβαλε την απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο. Και ενώ συνεχιζόταν έτσι η υπόθεση, το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε έγγραφη εντολή στην νομαρχία του Τσανάκκαλε για κατάργηση αυτών των μέτρων. Και από εκεί η εντολή μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Κτηματολογίου της Ίμβρου. Έτσι σε περιπτώσεις που οι Ρωμιοί πολίτες θα αγοράζουν σπίτια ή εκτάσεις δεν θα χρειάζεται η άδεια της Άγκυρας

Μιλώντας σχετικά με αυτήν την εξέλιξη ο δικηγόρος Ερχάν Πεκτσέ δήλωσε ¨Η εξέλιξη αυτή μας χαροποίησε πολύ. Καταργήθηκε μια αδικία που εφαρμοζόταν για πολλά χρόνια¨.

Εφ. Ταράφ 10/7/2012

Previous Article

MIA ΜΙΚΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ

Next Article

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *