Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

No Comments Share:

Επίσκεψη Βουλγάρας ΥΠΕΣ στη συνοριακή πύλη Έλχοβο

7163439172bulgaristantrkiyesnrilgilidillere

Η Ρουμιάνα Μπατσβάροβα ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο φράχτης στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.

Ανακοινώθηκε ότι είναι έτοιμη η συμφωνία για τη δημιουργία ενός Κέντρου Συντονισμού Μεθοριακής Ασφαλείας και θα υπογραφεί σύντομα από τη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ρουμιάνα Μπατσβάροβα η οποία επισκέφθηκε τη συνοριακή πύλη Έλχοβο, πραγματοποίησε επί τόπου επιθεώρηση των εργασιών για τον φράχτη που θα καλύπτει το πλήρες μήκος των χερσαίων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Η Μπατσβάροβα είχε συνάντηση με τους νομάρχες των πόλεων Μπουργκάζ, Γιάμπολ, Χάσκοβο που θα κατασκευάσουν φράχτη κατά μήκος των 130 χιλιομέτρων καθώς και με το διευθυντή της αστυνομίας συνόρων.

Η Βουλγάρα πολιτικός αφού ανέφερε πως είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εσωτερικών Σεμπαχατίν Οζτούρκ, είπε:

«Η τουρκική πλευρά δήλωσε πως είναι έτοιμη να υπογράψει τη συμφωνία αυτή. Αναμένουμε κάποια απάντηση από την Ελλάδα. Στην ουσία, ελπίζουμε ότι θα υπογράψουμε μέχρι τον Ιούνιο τη συμφωνία αυτή που περιμένει να υπογραφεί από το 2011».

Η Μπατσβάροβα τόνισε πως έχει αυξηθεί σημαντικά το προσφυγικό κύμα στη Βουλγαρία σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, υπογράμμισε ότι στα νότια σύνορα της χώρας θα αναπτυχθούν 100 αστυνομικοί εκ των οποίων οι 62 στα σύνορα με την Τουρκία και οι υπόλοιποι στα σύνορα με την Ελλάδα.

«Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο φράχτης στα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία», πρόσθεσε η Βουλγάρα ΥΠΕΣ.

Στη Βουλγαρία η οποία έχει αυξήσει τα μέτρα στα σύνορα, βρίσκονται σήμερα περίπου 15.000 πρόσφυγες.

Η Βουλγαρία η οποία είναι η πιο φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτεί τη δίκαιη κατανομή των προσφυγών μεταξύ των χωρών μελών της Ένωσης.

 

TRT  5/4/2015

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ DEB ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Next Article

ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *