TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μας έκαναν χειρονομίες και μας έφτυναν¨

0 σχόλια Share:

Δεν ανήρτησαν την τουρκική σημαία ενώ έφτυναν στο πρόσωπο των αθλητριών. Σκληρή αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών προς την Ελλάδα

Κρίση υπήρξε στην Ελλάδα, στο δεύτερο ματς που έπαιξαν για το ευρωπαϊκό κύπελλο χάντμπολ οι ομάδες Δήμος Μουραταπασα και ΠΑΟΚ. Στο ματς ενώ ήταν αναρτημένη η σημαία της Ελλάδας, δεν αναρτήθηκε η σημαία της Τουρκίας. Φανατικοί Έλληνες οπαδοί έφτυσαν τις Τουρκάλες αθλήτριες ενώ πέταξαν λάδια στο γήπεδο. Σκληρή υπήρξε η αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση που έγινε από το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρονται τα εξής: “Στο ματς που έγινε στις 13 Ιουνίου Σεπτεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον αθλητικό σύλλογο Δήμου Μουρατπασά και στον ΠΑΟΚ, οι αντιτουρκικοί, ακραία εθνικιστικοί και φανατικοί κύκλοι της Ελλάδας, έδειξαν για μία ακόμη φορά το άσχημο πρόσωπό τους. Υπο κανένα τρόπο δεν αποδεχόμαστε το γεγονός ότι  κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, παρά την προηγούμενη απόφαση μεταξύ των δύο ομάδων για αποφυγή της έντασης, ενώ υπήρχε η ελληνική σημαία, εμποδίστηκε η ανάρτηση της τουρκικής σημαίας. Κάνουμε έκκληση για μία ακόμη φορά στις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας , να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για αποκλεισμό από τις αθλητικές εκδηλώσεις των οπαδών που υποστηρίζουν την ξενοφοβία και τη βία”.

 

Η 20 ετών αθλήτρια της ομάδας του Δήμου Μουραταπασα  Αϊσέ Ντιντς, είπε πως λόγω του ότι στην αίθουσα δεν υπήρχε τουρκική σημαία, βγήκαν στο γήπεδο με φανέλες οι οποίες έφεραν την τουρκική σημαία.
Η Αϊσέ Ντιντς είπε πως οι σε βάρος τους προκλητική συμπεριφορά των οπαδών εκνεύρισε την ομάδα, ενώ όπως είπε μετά από κάθε γκολ που έβαζαν, είχαν τη χαρά να φυλάνε την τουρκική σημαία που είχαν στη φανέλα τους. Η Ντιντς είπε πως ήταν ενήμερες σχετικά με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και συνέχισε λέγοντας : “Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τέτοιους οπαδούς. Μας έκαναν χειρονομίες με χέρια και πόδια ενώ μας έφτυσαν. Προσπαθήσαμε να παίξουμε κάτω από την βαριά πίεση των οπαδών του ΠΑΟΚ. Νευριάσαμε και το αισθανθήκαμε σαν ματς της εθνικής ομάδας”.

“ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ”

Η Φουλιά Ναιμε Μποζγιουρτ που είναι από τις νέες αθλήτριες στην ομάδα έστω κι αν δεν έπαιξε στον αγώνα αναφέρει πως ήταν μάρτυρας αυτών που συνέβησαν. Η Φουλιά μίλησε για ακραίες αντιδράσεις των οπαδών εναντίον τους και είπε : “Στην άκρη του γηπέδου όπου ήμουν, έστω και όχι πολύ, ένιωθα μία αγωνία και φόβο. Θέλοντας και μη αισθάνεσαι έτσι. Αυτά που έκαναν οι οπαδοί ήταν απαίσια”. Η 18 ετών αθλήτρια του χάντμπολ Μπειζανουρ Τουρκγιλμαζ δήλωσε: “Όταν βγήκαμε για τον αγώνα ξέραμε πως θα υπάρχει πλήθος οπαδών του ΠΑΟΚ. Αλλά δεν υποθέταμε πως θα είχαν τόσο προκλητική συμπεριφορά. Δεν ανάρτησαν την σημαία μας και έτσι εμείς φορέσαμε τις φανέλες με την ημισέληνο και το αστέρι. Μας στεναχώρησαν τα λόγια που μας έλεγαν, τα φτυσίματα και το ότι έριξαν λάδι στο γήπεδο. Δεν θέλαμε να ηττηθούμε. Ποτέ δεν είδαμε τέτοιο πράγμα στη ζωή μας. Αυτά που συνέβησαν ήταν πολύ άσχημα για το άθλημα”.

https://www.sondakika.com/haber/haber-turk-bayragi-astirmayip-sporcularin-yuzune-12433840/

17/9/2019

Previous Article

Συνάντηση πρακτόρων τουρκικών συμφερόντων με τους χορηγούς…

Next Article

Εντυπωσιάστηκε ο Τούρκος υπουργός από το Su-35

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *