Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκία και Κατάρ, ακόμη πιο κοντά και στο ποδόσφαιρο

No Comments Share:

Το τουρκικό ποδόσφαιρο όλο και πιο ελεγχόμενο από το Κατάρ

Η απόφαση της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (TFF) να διεξαγάγει τον τελικό του Super Cup – μεταξύ των πρωταθλητών της Super League της φετινής σεζόν και του νικητή του τουρκικού κυπέλλου – στο Κατάρ το 2021, έκανε πολλούς ανθρώπους, που ανήκουν στους πολιτικούς και αθλητικούς κύκλους της Τουρκίας, να αναρωτηθούν.

Η κίνηση της TFF θεωρείται ότι ωθεί περαιτέρω την Τουρκία στα χέρια του συμμαχικού κράτους του Κόλπου, Κατάρ.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί ο κύριος τελικός σε μια χώρα έξω από την Τουρκία ή τη Γερμανία, η οποία φιλοξενεί εκατομμύρια Τούρκους.

Η TFF ανέφερε την πανδημία ως τον λόγο της κίνησης, αλλά επικριτές και βουλευτές της αντιπολίτευσης, γνωρίζουν ότι το τουρκικό ποδόσφαιρο είναι συνυφασμένο με την πολιτική – και η πολιτική στη χώρα έχει από καιρό εμπλακεί με το έθνος του Κόλπου που είναι πλούσιο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα ψηφιακών δημοσιεύσεων της Τουρκίας, Digitürk, εξαγοράστηκε από την QataribeI NSports το 2015. Η beIN έχει επίσης τα δικαιώματα μετάδοσης σε αγώνες Super League.

Το δίκτυο του Κατάρ είχε σταματήσει τις πληρωμές προς την TFF και τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Τουρκίας μετά την παύση των πρωταθλημάτων του Μαρτίου λόγω της πανδημίας COVID-19. Το beIN είχε προηγουμένως απειλήσει να ακυρώσει μια συμφωνία ζωντανής μετάδοσης όταν η τουρκική λίρα πήρε μια πτωτική πορεία, εκτός αν οι λέσχες TFF και Super League συνεργάζονταν με σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία.

«Ποια είναι αυτή η αγάπη που έχει η ηγεσία της Τουρκίας για το Κατάρ; Μήπως η καταριανή εταιρεία beIN ελέγχει τώρα και το ποδόσφαιρο μας;» είπε ο Toprak στο Twitter. «Ή μήπως αυτή είναι μια στρατηγική μάρκετινγκ για την πώληση ενός τουρκικού συλλόγου στο Κατάρ;»

Υπάρχουν συζητήσεις σε πολιτικούς και κυβερνητικούς κύκλους ότι η φετινή πρωταθλήτρια ομάδα Μπασάκσεχιρ, θα εξαγοραστεί από το Κατάρ.

Ο ίδιος ισχυρισμός διατυπώθηκε πέρυσι, με την προϋπόθεση από το Κατάρ ότι η αγοραία αξία του συλλόγου θα αυξηθεί και ότι θα κερδίσει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο Champion’sLeague την επόμενη σεζόν – δύο προϋποθέσεις που έχουν εκπληρωθεί έκτοτε.

….

Η τρέχουσα εικόνα του τουρκικού ποδοσφαίρου – που παίζεται υπό τη σκιά της πολιτικής της χώρας – είναι ζοφερή και όλο και περισσότερο υπό την επιρροή ενός από τους μοναδικούς ξένους συμμάχους της Τουρκίας, το Κατάρ.

Ahvalnews 09/08/2020

Previous Article

Τσαβούσογλου: ¨Η Ελλάδα είναι κακόβουλη¨…

Next Article

Έλληνες φοιτητές στο Μπάρτιν της Τουρκίας στα πλαίσια του Εράσμους…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *