Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ VKONTAKTE ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

H Τουρκία το απαγόρευσε, οι Ρώσοι τουρίστες εξανέστησαν

Αντέδρασαν οι Ρώσοι τουρίστες στην Αττάλεια όταν με απόφαση τουρκικού δικαστηρίου απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην ιστοσελίδα ¨vkontakte¨ που είναι η ρωσική έκδοση του FACEBOOK. Ενώ λοιπόν εκατοντάδες τουρίστες διαμαρτύρονται στα ξενοδοχεία για την αδυναμία πρόσβασης, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Τουρκίας Οσμάν Αγίκ, ανέφερε πως το 2012 θα είναι τουριστικά δύσκολη χρονιά , και για αυτό θα έπρεπε να επανεξεταστεί η απόφαση αυτή.

 Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ¨www.vkontakte.ru¨ που ιδρύθηκε στην Ρωσία το 2006, χρησιμοποιείται από 290 εκ. χρήστες και είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στην Ευρώπη. Η ιστοσελίδα αυτή που στην Ρωσία σύντομα ξεπέρασε και το Facebook, και σύντομα η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο όταν μεταφράστηκε και σε άλλες γλώσσες. Καθώς όμως στην τουρκική του έκδοση, δημοσιεύτηκε άνευ αδείας το τραγούδι ¨Γράψε στην καρδιά σου το όνομα μου¨ του Ταρκάν, με απόφαση της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης της 2ης Μαΐου 2012, απαγορεύτηκε η πρόσβαση.

Ρώσοι τουρίστες που βρίσκονται στην Αττάλεια και ιδιαίτερα στην περιοχή Κεμέρ, θέλησαν να κοινοποιήσουν στο vkontakte αυτά που ζούνε και είδαν στην περιοχή. Έπαθαν σοκ λοιπόν όταν προσπαθώντας να πάνε σε αυτήν την ιστοσελίδα, είδαν στην οθόνη τους να γράφει πως ¨Με βάση την υπ αρ. 55210 απόφαση της 02.05.2012 της Εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης εμποδίστηκε η πρόσβαση¨. Έτσι εκατοντάδες τουρίστες απογοητευμένοι από την αδυναμία πρόσβασης, παραπονέθηκαν στους υπεύθυνους των ξενοδοχείων.

Ο Αζίζ Ντιντζέρ-διευθυντής του ξενοδοχείου Boran Mare Beach Otel δήλωσε πως δέχτηκε εκατοντάδες παράπονα από τουρίστες. Ο Ντιντζέρ ανέφερε πως αδυνατεί να εξηγήσει την απαγόρευση στους τουρίστες και είπε : ¨Για την Ρωσία και τις γύρω χώρες το vkontakte είναι πολύ σημαντικό. Δεν χρησιμοποιούν άλλα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Η επικοινωνία πλέον είναι απαραίτητη μεταξύ τους. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία. Αλλά ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους Ρώσους τουρίστες. Η απόφαση αυτή της απαγόρευσης σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή φέτος, μας φέρνει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Περιμένουμε να ρυθμιστεί το θέμα σχετικά με αυτήν την απόφαση¨.

…………………

 Εφ. Χουριέτ 8/6/2012

Previous Article

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΑΣΙΟΥ

Next Article

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *