Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ; -ΒΙΝΤΕΟ

0 σχόλια Share:

Εσύ είσαι που διαμαρτύρεσαι προς τον υπουργό Κιλίτς ρε ; 

Έρευνα διεξάγει η πρυτανεία του πανεπιστημίου 19ης Μαΐου για τους 31 φοιτητές οι οποίοι είχαν κάνει διαμαρτυρία όταν επισκέφτηκε το πανεπιστήμιο ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Σουάτ Κιλίτς.

 

Στους διαμαρτυρόμενους φοιτητές είχαν επέμβει τότε οι άντρες της ιδιωτικής ασφάλειας.

 Σαμψούντα – Κατά την περασμένη 4η Μαΐου ομάδα φοιτητών θέλησε να διαμαρτυρηθεί κατά την διάρκεια της τελετής θεμελίωσης και εγκαινίων της πανεπιστημιούπολης Κουρουπελίτ, ενάντια στον υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού Σουάτ Κιλίτς. Πριν να έρθει ο υπουργός, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο της σχολής Φιλολογίας και κρατώντας πανό στα χέρια που έγραφαν ¨ΑΚΠ εξαφανίσου, τα πανεπιστήμια είναι δικά μας¨ και επιχείρησαν να κατευθυνθούνε προς την Σχολή Νοσοκόμων όπου θα γινόταν η τελετή των εγκαινίων. Προσωπικό σεκιούριτυ επενέβη με κλωτσιές και χαστούκια στους φοιτητές μπροστά στην Γεωπονική σχολή. Μετά από αυτό οι φοιτητές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία. Αργότερα ήρθαν ΜΑΤ και συνέλαβαν τους 38 φοιτητές.

Έρευνα άρχισε για τους 31 φοιτητές

Η πρυτανεία του πανεπιστημίου άρχισε έρευνα για τους 31 φοιτητές που ενεπλάκησαν στο περιστατικό. Στο έγγραφο που στάλθηκε τον Ιούνιο στους φοιτητές αναφέρεται πως οι φοιτητές ξεκινώντας από το Φιλολογικό έφτασαν μπροστά στο Γεωπονικό στο δρομολόγιο που θα ακολουθούσε ο υπουργός και εκεί επιτέθηκαν σωματικά στους σεκιούριτι με χαστούκια και κλωτσιές προσπαθώντας να τους ξεπεράσουν και έκλεισαν την κυκλοφορία κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία.

Στα πλαίσια της έρευνας ζητήθηκε από τους φοιτητές να δώσουν έγγραφη απολογία στους εξουσιοδοτηθέντες καθηγητές. Ο 23χρονος τεταρτοετής φοιτητής Μουράτ Γιλμάζ σε βάρος του οποίου διεξάγεται έρευνα, ανέφερε πως δεν βρίσκει κάποιο νόημα στην έρευνα και λέει πως ¨Εμείς την μέρα του περιστατικού θα κάναμε μόνο ανακοίνωση τύπου. Σεκιούριτι και αστυνομικοί επενέβησαν πολύ σκληρά και μας έδειραν. Και από πάνω τώρα έχουμε και έρευνα σε βάρος μας. Εάν τιμωρηθούμε θα προσφύγουμε δικαστικά ζητώντας την ακύρωση της.¨

Ο Γιλμάζ λέει πως οι δικαιολογίες για την έρευνα σε βάρος τους είναι τραγικοκωμικές και λέει : ¨ Εκεί μας χτύπησαν, μας έδειραν, υπήρξαμε θύματα. Φίλες μας τις έσερναν από τα μαλλιά, ενώ δεχτήκαμε μπουνιές και κλωτσιές. Αλλά η έρευνα σε βάρος μας άνοιξε. Και μάλιστα φερόμαστε να επιτεθήκαμε με κλωτσιές και μπουνιές σε βάρος των σεκιούριτι. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό¨.

 Εφ. Ραντικάλ 18/7/2012

Σχόλιο : Αντί σχολίου δείτε το βίντεο από την επέμβαση…. Πως λέει ο Ερντογάν ; Προχωρημένη δημοκρατία ; Ε δείτε λοιπόν.

 

Previous Article

ΓΕΦΥΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ….

Next Article

ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *