Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

Οι εισαγγελείς στο 97% των προφυλακίσεων δεν προβάλλουν δικαιολογία

savcilar_tutuklamalarin_yuzde_97sinde_gerekce_gostermiyo_h45942

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ¨Πρακτικές προφυλάκισης στην Τουρκία και ο ρόλος της υπεράσπισης στην προφυλάκιση¨ που διενεργήθηκε από την νομική σχολή του πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ στα δικαστήρια Καρτάλ, Μπακίρκιοϊ και Τσαλαγιάν της Κωνσταντινούπολης και σε πάνω από 800 υποθέσεις, φαίνεται πως οι εισαγγελείς στο 97% ζητούν προφυλακίσεις δίχως να προβάλλουν δικαιολογία.

Ο καθηγητής Ποινικής Δικονομίας Δρ. Φεριδούν Γενισέϊ εστιάζοντας στο πρόβλημα της μακράς περιόδου κράτησης στην Τουρκία, δήλωσε πως ¨Πηγή του προβλήματος είναι οι μακροχρόνιες εκδικάσεις των υποθέσεων και η αναμονή στο ανώτατο δικαστήριο¨.

……………

Από την έρευνα που έγινε φάνηκε πως από τους φακέλους που ερευνούν οι εισαγγελείς στις οποίες ζητούν προφυλακίσεις, προβάλλουν δικαιολογία μόνο στο 3% και το υπόλοιπο 97% είναι τα αιτήματα προφυλάκισης χωρίς να παρατίθεται οποιαδήποτε δικαιολογία. Στην έρευνα αποκαλύπτεται πως οι δικαστές σε πολύ μεγάλο ποσοστό αποδέχονται τα αιτήματα προφυλάκισης των εισαγγελέων και ότι το ποσοστό απόρριψης των αιτημάτων προφυλάκισης που υποβάλλουν οι εισαγγελείς είναι μόνο 3%.

…………..

Ο καθηγητής Φεριντούν ανακοίνωσε πως ο μέσος όρος κράτησης στην Τουρκία είναι 314 μέρες, και τόνισε τις συνταγματικές ελλείψεις που εμφανίζονται όταν εξετάζονται πολλές από τις αποφάσεις προφυλάκισης.

…………….

Εφ. Τζουμχουριέτ 14/12/2013 

Σχ : Η μέγιστη δυνατή προφυλάκιση στην Τουρκία είναι 10 έτη ! 

Previous Article

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Next Article

ΤΟΥΙΤΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ, ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *