Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ !

No Comments Share:

Απαγορεύτηκε να ερμηνεύσει παραδοσιακό τραγούδι στο Ντέρσιμ

Το 3ο Κακουργιοδικείο Μαλάτιας έβγαλε απόφαση στην υπόθεση της καλλιτέχνιδας Πινάρ Αϊντινλάρ που της είχε γίνει μήνυση λόγω τραγουδιών που είχε ερμηνεύσει στις 29/7/2012 στο 10 φεστιβάλ Πολιτισμού και Φύσης στο Μουνζούρ.

 Απαγορεύτηκε στην Αϊντινλάρ – που αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης από 1 ως 5 χρόνια- για 3 χρόνια να πει παραδοσιακά τραγούδια στο Ντέρσιμ. Η Αϊντινλάρ αντιμετώπιζε την κατηγορία της διενέργειας προπαγάνδας της τρομοκρατικής οργάνωσης TKP/ML (σημ μεταφρ : αριστεροί) επειδή ερμήνευσε τα τραγούδια ¨Θρήνος του Κιζίλντερέ¨, ¨Θρήνος για τον Ιμπραήμ¨, ¨Αλή Χαϊντάρ¨ και ¨Κόκκινο τριαντάφυλο¨.

Το δικαστήριο σύμφωνα με το άρθρο 1 του νόμου 6532 του 3ου πακέτου δικαστικών μεταρρυθμίσεων, αποφάσισε να παγώσει την εκδίκαση, αλλά αποφάσισε πως αν η Αϊντινλάρ πει ξανά τραγούδια στο Ντέρσιμ θα εκδικαστεί ξανά ως δράστης ¨αδικήματος¨, ενώ αν δεν το ξανακάνει μέσα σε 3 χρόνια, η δίκη θα εκπέσει.

¨Αυτό που δικάζεται είναι η παράδοση της αντίστασης¨

Η Πινάρ Αϊντινλάρ στην οποία απαγορεύτηκε για 3 χρόνια να πει τραγούδια στο Ντέρσιμ, δήλωσε : ¨Εμείς περιμέναμε αθώωση, αυτά που είπαμε και κάναμε έχουν ένα παρελθόν 40 ετών. Το πρόβλημα τους είναι με την αντιπολιτευτική μας ταυτότητα και την στάση μας δίπλα στον εργάτη. Το πραγματικό θέμα δεν είναι τα τραγούδια ή τα άτομα αλλά η πραγματικότητα της αντίστασης μέσα στην ιστορία. Τα ονόματα των Ιμπραήμ Καϊπακαγιά, των Ντενίζ και Μαχίρ αποτελούνε σύμβολα στις τάξεις των επαναστατών¨.

………………….

Εφ. Μπιργκιούν 20/10/2012

Previous Article

ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…

Next Article

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΩΝ DEB KAI ABTTF

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *