Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ !

0 σχόλια Share:

Νομικό σκάνδαλο στην φυλακή

fft64_mf1698760

Ο Μουνίπ Ερμίς- αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σύγχρονων Δικηγόρων (ÇHD) , ανακοίνωσε πως σε δύο πρώην κρατούμενες των φυλακών της Αττάλειας, μετά από την απελευθέρωση τους από το δικαστήριο, τους ασκήθηκε εκ νέου δίωξη για ¨τρομοκρατική προπαγάνδα¨ για βιβλία που είχαν φέρει οι συγγενείς τους για αυτούς στην φυλακή και τα οποία τους είχαν παραδοθεί από την διοίκηση της φυλακής.

Ο αντιπρόεδρος του ÇHD Μουνίπ Ερμίς είπε πως η 22 ετών Γκιουλτζίν Μπουλούτ και η 47 ετών Γιουρνταγκιούλ Γκιουμούς προφυλακίστηκαν στις 22/11/2012 για αδικήματα όπως διανομή του περιοδικού ¨Διαδήλωση¨, πώληση εισιτηρίων για συναυλία του συγκροτήματος Yorum, και συμμετοχή στις διαδηλώσεις της πρωτομαγιάς. Ο Ερμίς περιέγραψε πως μετά από την προφυλάκιση τους στις φυλακές τύπου L στην Αττάλεια, οι συγγενείς τους για να περνάνε την ώρα τους, τους πήγαν τον Ιανουάριο δύο βιβλία των εκδόσεων Μπουρχάν, το ¨Να ενωθούμε, να πολεμήσουμε, να κερδίσουμε¨ και το ¨Μεγάλη αντίσταση και Αριστερά¨.

Περιέγραψε πως τα βιβλία εγκρίθηκαν από το συμβούλιο της φυλακής στο οποίο μετέχουν ο υποδιευθυντής των φυλακών, ο αρχιφύλακας και ένας ψυχολόγος και αποδόθηκαν στις κρατούμενες. Μετά από απόφαση να μεταφερθούν οι κρατούμενες από την Αττάλεια στις κλειστές φυλακές τύπου L στην Αλάνια, κατά την είσοδο τους εκεί, τα βιβλία κατασχέθηκαν ως απαγορευμένα και σχηματίστηκε δικογραφία. Ο Ερμίς είπε πως η εισαγγελία άσκησε δίωξη για διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας.

…………..

Ο Ερμίς δήλωσε πως είναι αδύνατον οι κρατούμενες να κάνουν τρομοκρατική προπαγάνδα με τα βιβλία που διαβάζουν στο κελί τους και ανέφερε τα εξής : ¨Είναι μια πρακτική που δείχνει το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η ελευθερία έκφρασης στην Τουρκία. Από την σκοπιά της ελευθερίας έκφρασης είναι τρομερό να θεωρείται άσκηση προπαγάνδας τα βιβλία που διαβάζει ένας κρατούμενος στο κελί του¨.

Εφ. Ραντικάλ 11/10/2013

Previous Article

ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ-ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *