Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΤΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…

No Comments Share:

Βαρύ χτύπημα σε θύμα βιασμού από τον Ανώτατο Δικαστήριο

Η ποινή δύο ατόμων από το Μπάρτιν που είχαν βιάσει ένα κοριτσάκι είχε αυξηθεί μετά από βεβαίωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας που ανέφερε πως ¨ Διασαλεύτηκε η ψυχική της υγεία¨. Το Ανώτατο Δικαστήριο όμως απέρριψε την απόφαση με το σκεπτικό πως ¨Πρέπει να διαπιστωθεί ποιός ήταν αυτός που διασάλευσε την ψυχική υγεία του κοριτσιού¨.

Στο Μπάρτιν είχε υποβληθεί μήνυση σε βάρος δύο ατόμων που είχαν βιάσει ένα κοριτσάκι. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης το Κακουργιοδικείο του Μπάρτιν ζήτησε από την ιατροδικαστική υπηρεσία, αναφορά για το κοριτσάκι-θύμα του βιασμού. Στην αναφορά που συντάχθηκε αναφερόταν πως ¨ Διασαλεύτηκε η ψυχική της υγεία¨. Το δικαστήριο λόγω αυτού του λόγου αύξησε την ποινή τους. Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Με βάση την είδηση της εφημερίδας Βατάν το 14ο τμήμα που εξέτασε την έφεση, στηριζόμενο στον ισχυρισμό του κατηγορούμενου πως το κορίτσι – που με βάση τα στοιχεία ταυτότητας ήταν κάτω των 18- κατά την εποχή του περιστατικού έδειχνε για 19 χρονών, ζήτησε πιστοποιητικό γέννησης και αν δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο να γίνει εξέταση των οστών της.

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο απορρίφθηκε η απόφαση περιγράφεται ως εξής : ¨Η ιατροδικαστική υπηρεσία με την 28-5-2010 αναφορά της περιγράφει πως διαταράχτηκε η ψυχική ισορροπία του θύματος, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει αντιληπτό αν αυτό προκλήθηκε και από τους δύο δράστε ή από έναν και ποιος ήταν αυτός…….¨

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ

Με βάση τον Τουρκικό Ποινικό Κώδικα η ποινή για βιασμό ανηλίκου 15-18 ετών είναι από 8 έως 15 χρόνια φυλάκισης. Εάν ως αποτέλεσμα της πράξης προκληθεί ζημία στην ψυχική ισορροπία του θύματος η ποινή αυξάνεται και πάει σε 15 έως 24 χρόνια. Με βάση αυτή την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το Κακουργιοδικείο του Μπάρτιν θα εκδικάσει ξανά την υπόθεση.

 Εφ. Ραντικάλ 19-2-2012

Previous Article

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ-ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

¨ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *