Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΗ ( ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) ΧΩΡΑ

No Comments Share:

Η Τουρκία υποβιβάστηκε στην κατηγορία των ¨ανελεύθερων χωρών¨  στο διαδίκτυο

151120162357232101580_2

Η οργάνωση Freedom House δημοσίευσε την ετήσια αναφορά της σχετικά με το πόσο ελεύθερο είναι το διαδίκτυο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με την αναφορά του 2016, η Τουρκία από την κατηγορία των ¨εν μέρει ελεύθερων¨ υποβιβάστηκε στην κατηγορία των ¨ανελεύθερων¨ χωρών.

Στην κατηγοριοποίηση για την ελευθερία του διαδικτύου οι πιο ελεύθερες χώρες έχουν 0 βαθμούς και οι πιο ανελεύθερες 100 βαθμούς, ενώ η Τουρκία με 61 βαθμούς κατατάσσεται στις ¨ανελεύθερες¨ χώρες. Η Τουρκία η οποία πέρσι με 58 βαθμούς ήταν μεταξύ των χωρών της κατηγορίας  ¨εν μέρει ελεύθερη¨, από το 2011 και μετά έδειξε μια οπισθοδρόμηση 16 πόντων στην βαθμολόγηση αυτή.

Στην αναφορά για την Τουρκία αναφέρεται η χειροτέρευση της ελευθερίας στο διαδίκτυο, η παρεμπόδιση πλατφόρμων στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τονίζονται οι δικαστικές διώξεις σε βάρος χρηστών που άσκησαν κριτική κατά αξιωματούχων της κυβερνητικής πλειοψηφίας ή κατά της θρησκείας.

Στην αναφορά αναφέρεται ότι παρά τον κρίσιμο ρόλο που έπαιξαν τα σόσιαλ μίντια και οι εφαρμογές επικοινωνιών στην κινητοποίηση του κόσμου κατά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, οι περιορισμοί που υπήρχαν συνέχισαν να αυξάνονται.

Εκτός από την Τουρκία, έπεσε κατηγορία και η Βραζιλία, η οποία από την κατηγορία της ¨ελεύθερης χώρας¨, έπεσε στην κατηγορία της ¨εν μέρει ελεύθερης¨.
…………………

………………..

http://www.dha.com.tr/turkiye-internette-ozgur-olmayan-ulkeler-arasina-dusuruldu_1382571.html

15/11/2016

Σχ : Στην διεύθυνση αυτή μπορείτε να βρείτε την έκθεση για την Τουρκία

https://freedomhouse.org/report/freedom-world/2016/turkey

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΠΑΣΑΡ ΑΣΑΝΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Next Article

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *