Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Τούρκοι στρατιώτες καίνε τις σκηνές μας και μας βγάζουν από εδώ¨…

0 σχόλια Share:

Οι σκηνές πυρπολήθηκαν και το Παζάρκουλε εκκενώθηκε.  Σιωπηλά οι πρόσφυγες που ήταν στα σύνορα με την Ελλάδα μεταφέρθηκαν σε άλλους νομούς

Χιλιάδες πρόσφυγες που περίμεναν επί ένα μήνα στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας, λόγω της επιδημίας Covid 19, σιωπηλά μεταφέρθηκαν αλλού. Η Ελλάδα αλλά και οι πρόσφυγες κατηγόρησαν την στρατοχωροφυλακή πως πυρπόλησε τις σκηνές που είχαν στήσει στα σύνορα. Αναφέρεται πως οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε  κέντρα απέλασης κι εγκατάστασης που βρίσκονται σε 9 πόλεις και ότι θα παραμείνουν επί 14 μέρες σε καραντίνα.

…………….

Σύριος πρόσφυγας με τον οποίο συνομίλησε η ιστοσελίδα Sedika.org, ανέφερε πως χτες (27 Mαρτίου) στις 4 πρωί δια της βίας τους ανέβασαν στα λεωφορεία και είπε πως ¨Μας είπαν πως θα μας πάνε στην Μαλάτια. Μερικοί φίλοι μου μεταφέρθηκαν στην Οσμανίγε. Εγώ θέλησαν να πάω στην Οσμανίγε διότι η πρώτη εγγραφή μου ήταν στα Άδανα, αλλά δεν μου το επέτρεψαν. Επί ώρες είμαστε στο λεωφορείο, πεινάμε και διψάμε. Υπάρχουν γυναίκες και παιδιά. Όταν κάποιοι αντέδρασαν κατά των δύο μελών της στρατοχωροφυλακής που είναι στο λεωφορείο, κατέβηκαν και τους πήραν¨.

………………

Ιρανός πρόσφυγας με τον οποίο συνομίλησε η Sendika.org, είπε πως τους ανέβασαν με το ζόρι στα λεωφορεία, πως δεν τους ανακοινώθηκε τίποτε, πως τους μετέφεραν στο Μπεινταγί της Μαλάτιας και πρόσθεσε πως ¨Τα πράγματα μας απέμειναν στο Παζάρκουλε. Δεν ξέρω τι θα μας κάνουν αλλά φοβάμαι την απέλαση. Δεν θέλω να πάω στο Ιράν. Τώρα είμαστε στην σειρά. Λίγο αργότερα θα μας πάρουν τα τηλέφωνα μας .

…………..

Σε βίντεο που τραβήχτηκε  στο Παζάρκουλε και κοινοποίησε στα σόσιαλ μίντια Σύριος πρόσφυγας,  ακούγεται φωνή να λέει πως ¨Οι Τούρκοι στρατιώτες καίνε τις σκηνές μας και μας βγάζουν από εδώ (Παζάρκουλε)¨.  

Από την άλλη πλευρά και η ελληνική κυβέρνηση κατηγόρησε τις τουρκικές αρχές πως πριν αρχίσει η εκκένωση της περιοχής, έκαψαν τις σκηνές που υπήρχαν στην περιοχή εκεί.

…………….

Çadırlar yakıldı, Pazarkule boşaltıldı: Yunanistan sınırındaki mülteciler sessiz sedasız illere götürüldü

28/3/2020

Previous Article

Το LNA ¨θυμίζει¨ στον Ερντογάν τους νεκρούς ¨Γκρίζους Λύκους¨…

Next Article

Τους χρησιμοποίησαν στα σύνορα με την Ελλάδα και τώρα τους ετοιμάζουν για αλλού….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *