Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΠΙΟ ΝΕΟΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

No Comments Share:

Ο πιο νέος φυλακισμένος δημοσιογράφος του κόσμου, ο Σάμι Μέντες. Η Τουρκία που έχει φυλακίσει τους περισσότερους δημοσιογράφους στον κόσμο, έχει και τον πιο νέο φυλακισμένο δημοσιογράφο. Ο ανταποκριτής της εφημερίδας ¨Γιουρτ¨ Σάμι Μέντες είναι μόνο 21 ετών.

Στα πλαίσια της αστυνομικής επιχείρησης ενάντια σε δικηγόρους, συνελήφθη την ημέρα των γενεθλίων του στις 21/1/2013. Πριν από την επιχείρηση αυτή ο Σάμι ερευνούσε την ύποπτη αυτοκτονία του δικηγόρου Χακάν Καρανταγί που ήταν συνήγορος του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ. Ο Σαμί στα πλάισια της έρευνας του αυτής συναντήθηκε με δικηγόρους-φίλους του Κατανταγί, και λίγο μετά από την συνάντηση μαζί τους, συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Οι δημοσιογράφοι-φίλοι του Σάμι Μέντες άρχισαν μια καμπάνια στήριξης του με τίτλο ¨Λευτεριά στον Σάμι Μέντες¨. Στο κείμενο συλλογής υπογραφών αναφέρονται τα εξής : ¨Εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε μάρτυρες της δημοσιογραφίας του και των νόμιμων φοιτητικών του δραστηριοτήτων. Χρόνια τώρα δημοσιογράφοι προφυλακίζονται με καταθέσεις υποτίθεται κρυφών μαρτύρων. Αυτή η επίθεση στο επάγγελμα μας πρέπει να λήξει τα συντομότερο. Για την στήριξη στον Σάμι αρκεί ένα ¨κλίκ¨ !….

Για την διεύθυνση στήριξης : http://imza.la/sami-mentese-ozgurluk

T/Κ εφ. Αφρίκα 27/4/2013

 

Previous Article

AKOMH ENA TOYΡΚΟΧΑΤΙΜ

Next Article

OTAN ΔΗΛΩNEI TETOIA Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *