Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ

0 σχόλια Share:

 

 

 

Επί θύραις η μεγάλη λογοκρισία: Δημοσιεύσεις με ήχο και εικόνα θα εξαρτώνται από το Ραδιοτηλεοπτικό (RTÜΚ)

Σύμφωνα με την νέα νομοθετική ρύθμιση που έχει υποβληθεί στην βουλή, κάθε  τακτική δημοσίευση ήχου ή βίντεο στο διαδίκτυο θα τελεί υπό την εποπτεία του RTÜK.  Η κυβέρνηση θα μπορεί οποιαδήποτε δημοσίευση δεν της αρέσει να την τερματίζει με δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με το κείμενο ου Σινάν Ταρτάνογλου από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, η κυβέρνηση πηγαίνοντας στις εκλογές του 2019, ετοιμάζει μια ευρεία λογοκρισία στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές που γίνονται μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση που υποβλήθηκε στην βουλή στις 2/2, διαδικτυακές εκπομπές ήχου ή εικόνας που είναι ή όχι στα τουρκικά θα υπάγονται στην σκληρή νομοθεσία του RTÜK

Καταρχήν θα απαιτείται έκδοση αδείας για εκπομπές στο διαδίκτυο. Για να ληφθεί η άδεια αυτή θα απαιτείται η καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού. Το αίτημα για την άδεια θα πρέπει πρώτα να περνά από έλεγχο ασφαλείας από αστυνομία και ΜΙΤ.  Οι αδειοδοτημένες  διαδικτυακές εκπομπές θα τελούν υπό την εποπτεία του RTÜK. Εκπομπή που δεν έχει περάσει από έλεγχο θα επιφέρει την ακύρωση της αδείας,  υπάρχει  πρόβλεψη για άρση περιεχομένου εκπομπών ή για παρεμπόδιση ηλεκτρονικής πρόσβασης , μέτρα τα οποία θα εφαρμόζονται με απόφαση πρωτοδικείου.

………………

Ο Δρ. Γιαμάν Ακντενίζ –καθηγητής της Νομικής στο πανεπιστήμιο Μπιλγκί σχολίασε αυτήν την νομική ρύθμιση ως εξής: …. Η ρύθμιση αυτή ήδη εφαρμόζεται σε Twitter, Instagram και Youtube. Δεν πιστεύω πως εν προκειμένω υπάρχει κάποιο κενό που να επιβάλει ένα νέο άρθρο στον νόμο. Χρησιμοποιούν το θέμα του Αντνάν Οκτάρ για να προβάλλουν κάτι άλλο. Αντιπολιτευόμενα κανάλια που εκπέμπουν διαδικτυακώς είτε από Τουρκία είτε από το εξωτερικό (σαν το artıgerçek)  θα παρεμποδιστούν από τα πρωτοδικεία. Εκτιμώ πως πρόκειται για μια διεύρυνση του μηχανισμού πολιτικής λογοκρισίας¨

………………

Büyük sansür kapıda: Görüntülü ve sesli internet yayınları RTÜK’e tabi olacak

6/2/2018

Σχ: Η Τουρκία σήμερα είναι από τα πιο φασιστικά κράτη στον κόσμο και όποιος δεν το βλέπει έχει είτε προβληματική κρίση είτε συμφέροντα.  

Previous Article

BINTEO-XTΥΠΗΜΑ ΣΕ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 3,8 ΧΜ !

Next Article

“ΚΛΕΙΣΤΟΣ¨ Ο ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *