Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΩΝΣTΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΡΕΪΝΑ

No Comments Share:

170120171107181310244_2

O νομάρχης Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν και ο αστυνομικός διευθυντής Μουσταφά Τσαλισκάν έκαναν δηλώσεις στον τύπο σχετικά με την σύλληψη του τρομοκράτη που επιτέθηκε στο κλαμπ Ρέινα. O νομάρχης Σαχίν στην δήλωση που έκανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κωνσταντινούπολης  είπε πως ¨ Η Αστυνομική Διεύθυνση Κωνσταντινούπολης  από την μέρα που έγινε η επίθεση μέχρι σήμερα διεξήγαγε μια πολύ περίπλοκη εργασία¨.

Ο Σαχίν είπε: Απόψε με επιχείρηση στο Εσενγιούρτ, συνελήφθη ο δράστης εκείνης της δολοφονικής επίθεσης. Ο δράστης γεννήθηκε το 1983 στο Ουζμπεκιστάν  και λέγεται Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ με κωδική ονομασία Εμπού Μουχάμεντ Ελ Χορασανί. Είναι ένας τρομοκράτης γνώστης 4 γλωσσών που εκπαιδεύτηκε καλά στο Αφγανιστάν. Φέρεται να ήρθε στην χώρα μας τον Ιανουάριο του 2016.¨

¨ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΒΙΝΤΕΟ 7.200 ΩΡΩΝ¨
Ο νομάρχης Σαχίν ανέφερε πως εξετάστηκαν 7.200 ώρες από βίντεο καμερών και είπε: Μαζί με τις ειδικές ομάδες μας υπηρέτησαν 2 χιλιάδες αστυνομικοί. Πραγματοποιήθηκε μια επιχείρηση σε συνεργασία των μονάδων πληροφοριών από Ικόνιο, Χατάι, Σμύρνη και της περιοχής μας. Ο τρομοκράτης αρχικά νοίκιασε ένα σπίτι στο Μπασάκσεχίρ. Χρονικό κοντά στο περιστατικό, επιχειρεί να κρυφτεί αλλάζοντας σπίτι. Την μέρα του περιστατικού έρχεται στο Ζεϊτινμπουρνού και κάνει την δράση του.

¨ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ 152 ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ¨
Η αστυνομία μας έκανε μια πολύ σοβαρή εργασία. Κατά την διάρκεια της πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις σε 152 διευθύνσεις. Συνελήφθησαν 50 άτομα. 168 άτομα παραδόθηκαν στις αρχές με την υποψία πως είναι ξένοι τρομοκράτες.

Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ¨
Μαζί με τον τρομοκράτη κατασχέθηκαν και 197 χιλιάδες δολάρια. Κατασχέθηκαν επίσης 2 πιστόλια και ένα αεροβόλο, 2 drone, κάρτες SIM και πολλά άλλα υλικά. Ο τρομοκράτης ομολόγησε το έγκλημα του. Ταιριάζουν και τα δακτυλικά αποτυπώματα.  Ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν στην αστυνομική μας διεύθυνση. Πέτυχαν κάτι το ωραίο. Ευχή μας είναι να μην ζήσει ξανά η Κωνσταντινούπολη τέτοιο περιστατικό. Παίρνουμε κάθε είδους μέτρο. Πολύ σημαντική είναι η ευαισθησία των πολιτών μας. Στην διάρκεια της επιχείρησης υπήρξαν περίπου 2.200 καταγγελίες. Αυτά είναι πολύ σημαντικά στοιχεία. Προσδοκώ οι πολίτες μας να αυξήσουν ακόμη περισσότερο αυτήν τους την ευαισθησία και τους ευχαριστώ για αυτό¨.

¨5 ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΧΤΕΣ ΤΕΘΗΚΑΝ ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ¨

Ο νομάρχης Σαχίν αναφερόμενος σε αυτούς που συνελήφθησαν μαζί με τον δράστη, είπε: Μαζί με τον τρομοκράτη συνελήφθησαν ένας Ιρακινός, τρεις Αιγύπτιες γυναίκες και άλλα άτομα από διάφορες χώρες κυρίως από Αφρική. 5 διευθύνσεις χτες τέθηκαν υπό παρακολούθηση. Μετά από το μεσημέρι έγιναν οι επιχειρήσεις σε αυτές τις 5 διευθύνσεις. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που βοήθησαν την μέρα του περιστατικού. Αυτά τα αξιολογούμε. Αυτά θα ξεκαθαρίσουν στην διάρκεια της ανάκρισης¨

¨ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ DRONE
O νομάρχης Σαχίν απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα drone, είπε πως ¨Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με το πώς και που χρησιμοποιήθηκαν¨.

¨Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΙΣΗΛΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ¨
Ο νομάρχης Σαχίν είπε πως ο δράστης εισήλθε παράνομα στην Τουρκία τον Ιανουάριο, λέγοντας πως ¨Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως εισήλθε από τα ΝΑ σύνορα μας¨.

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΩΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ISIS

Ο νομάρχης Σαχίν δήλωσε πως ¨Είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση έγινε στο όνομα της ISIS¨.
……………….

……………….

http://www.dha.com.tr/vali-sahin-acikladi-iste-o-terorist-hakkindaki-detaylar_1437222.html

17/1/2017

Previous Article

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ Α/ΓΕΣ

Next Article

ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ 3η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΚΟΝΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *