Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

Τύφλωσαν το μάτι του και του πρότειναν ρουσφέτι

Αποκαλύφθηκε πως αστυνομικοί που κατά τους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς χτύπησαν με δακρυγόνο τον φοιτητή Ιμπραήμ Ακάν, προκαλώντας του τύφλωση στο ένα μάτι, εκ των υστέρων του πρότειναν ρουσφέτι. Ο πατέρας του φοιτητή ο Καμίλ Ακάν δήλωσε πως δύο μέρες πριν από τις 7 Μαΐου που ο γιoς του πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, αστυνομικοί από το Α.Τ. του Φερίκοϊ που θελαν να σκεπάσουν το περιστατικό πρότειναν στο γιo του ένα ρουσφέτι. Ανέφερε πως ¨Θέλησαν να του πάρουν μια άρον άρον κατάθεση, και όταν ο γιός μου δεν δέχτηκε του πρότειναν να καλύψουν τα έξοδα του νοσοκομείου και της σχολής του.

ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΑ ΠΩΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑ

Ο πατέρας Ακάν λέει πως έμαθε πως ο γιός του τραυματίστηκε σοβαρά από τηλεφώνημα που του έκανε η γυναίκα που τον είχε μεταφέρει στο νοσοκομείο, και περιγράφει ως εξής αυτά που βίωσε : ¨Μου είπε πως θα μεταφέρουν με ασθενοφόρο τον γιό μου στο νοσοκομείο Σαμάτιας και ότι θα έπρεπε να μεταβώ εκεί επειγόντως. 5 λεπτά αργότερα μου τηλεφώνησε ο Ιμπραήμ και μου ζήτησε να μην ανησυχώ και για να μην ανησυχήσω μου είπε πως δεν έχει τίποτε. Φυσικά πήγα αμέσως στο νοσοκομείο. Έφτασα εκεί πριν από το ασθενοφόρο που μετέφερε τον γιό μου. Δεν ήξερα πως θα αντιμετωπίσω μια τόσο άσχημη κατάσταση. Έφτασε 10 λεπτά αργότερα. Τα μάτια του ήταν μέσα στα αίματα. Βλέποντας τον έτσι έπαθα σοκ. Τον πήγα αμέσως στα επείγοντα. Του έβγαλαν ακτινογραφία εγκεφάλου. Όταν οι γιατροί μου είπαν πως έχασε το ένα μάτι του, κατέρρευσα. Αμέσως τον εγχείρισαν. Τρεις ώρες διήρκεσε η εγχείρηση στην οποία ένωσαν τα κομμάτια του ματιού. Έστω και αν συμβολικά έβαλαν εκεί το μάτι, πλέον δεν λειτουργεί. ¨

ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ

Ο Καμίλ Ακάν λέει πως κατά την περίοδο που ο γιός του ήταν στο νοσοκομείο υπέστη εφόδους από την αστυνομία και περιγράφει πως δύο μέρες πριν πάρει εξιτήριο ο γιός του ήρθαν κάποιοι αστυνομικοί εκεί και όπως λέει ¨ Ήρθαν δύο αστυνομικοί με στολή από το Α.Τ. του Φερίκοϊ και θέλησαν να πάρουν άρον άρον μια κατάθεση από τον γιό μου. Όταν ο γιός μου τους είπε πως δεν θα κατέθετε χωρίς την παρουσία δικηγόρου, αυτοί χωρίς να ντρέπονται του πρότειναν ρουσφέτι. Του πρότειναν να πληρώσουν τα έξοδα του νοσοκομείου και της σχολής του και θέλησαν να τον εκφοβίσουν και να τον φιμώσουν. Προσπάθησαν να κλείσει επίσημα το θέμα. Αυτοί έχουν χάσει πλήρως το μέτρο. Προκαλούν τύφλωση στο μάτι του ανθρώπου, και από πάνω προσπαθούν να κουκουλώσουν το περιστατικό με χρήματα. Μα τι ξεδιαντροπιά είναι αυτή ; ¨.

ΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΦΟΡΟΥΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ;

Ο πατέρας Ακάν αναφέρει πως ο γιός του είναι ένας νέος έξυπνος, εργατικός που του αρέσει το διάβασμα και προσθέτει ¨Μα είναι δυνατόν τέτοια τυραννία σε βάρος ανθρώπου ;¨, λέγοντας πως ποτέ δεν θα ξεχάσει ένα τόσο απάνθρωπο μέτρο. Δηλώνει : ¨ Αν ήταν τα δικά τους παιδιά άραγε τι θα σκέπτονταν ; Τι θα έπρατταν ; Εάν πήγαινα εγώ τώρα και τύφλωνα το δικό τους παιδί τι θα έπρατταν ; Μήπως τα παιδιά τους αξίζουν και τα δικά μας όχι ; Ένοιωσα πολύ άσχημα. Εντέλει είναι ο γιός μου, το παιδί μου, η ψυχή μου. Τον αγαπάω πιο πολύ από την ζωή μου. Πως τον βλάπτουν έτσι ; Με τα δικαίωμα ; Τόσο εύκολα ;¨

Ο πατέρας Ακάν δηλώνει πως θα υποβάλλουν μήνυση και αγωγή και λέει πως ¨Δηλαδή εσύ από την μια θα εκτοξεύεις δακρυγόνα στα κεφάλια των ανθρώπων και μετά θα μιλάς για ¨μετρημένη επέμβαση¨. Εσύ πληρώνεσαι από τους δικούς μας φόρους. Και με τους δικούς μου φόρους θα σκοτώσεις και το παιδί μου ; Μα γίνεται αυτό ; Θα προσφύγω παντού. Δεν πρόκειται να αφήσω έτσι αυτήν τη τυραννία. Θα το πάω μέχρι τέλους, θα λογοδοτήσουν για αυτό το μάτι¨.

Kουρδικό πρακτορείο Φιράτ 12/5/2013

Previous Article

Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

Next Article

ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΟ ΡΕΪΧΑΝΛΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *