Αστυνομική συνωμοσία στην ηλεκτρονική αλληλογραφία Κούρδων δημοσιογράφων
Αποκαλύφθηκε ότι οι αστυνομικοί του καθεστώτος του ΑΚΠ παρέδωσαν τους κωδικούς και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Κούρδων δημοσιογράφων σε χάκερς και δημιουργώντας επιστολές, θέλησαν να τις χρησιμοποιήσουν σαν αποδεικτικά στοιχεία ενοχής. Το περιεχόμενο των στοιχείων αναφέρεται πως σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς.
Η συνωμοσία αυτή σε βάρος Κούρδων και αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων αποκαλύφθηκε από τις ομολογίες ενός χάκερ που προσπάθησαν να τον κάνουν πράκτορα. Ο χάκερ ονόματι Α.Σ. μιλώντας στο Φιράτ ανέφερε πως οι αστυνομικοί του παρέδωσαν διαλόγους και στοιχεία ενοχής που είχαν ετοιμάσει. Δηλώνει πως οι αστυνομικοί του ζήτησαν να μπει στους λογαριασμούς επικοινωνίας κάποιων δημοσιογράφων και πολιτικών και να περάσει εκεί ως εσωτερική αλληλογραφία αυτά τα στοιχεία.
Ο Α.Σ. και δύο φίλοι του είχαν συλληφθεί το 2010 όταν μαζί με κάποιες ομάδες άλλων χάκερ είχαν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε βάρος επίσημων κρατικών ιστοσελίδων.
Αναφέρει πως ενώ ήταν σε μια καφετέρια με τους φίλους συνελήφθησαν από 3 αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι τους έβαλαν σε ένα αμάξι, αλλά αντί για την αστυνομική διεύθυνση Άγκυρας τους πήγαν στο Πάρκο Νεολαίας. Εκεί τους περίμεναν δύο αστυνομικοί με πολιτικά ονόματι Χακάν και Οκτάι οι οποίοι τους πρότειναν να γίνουν πράκτορες και τους άφησαν ελεύθερους χωρίς να ασκηθεί καμμία δίωξη.
Ο Α.Σ. λέει πως οι αστυνομικοί τους εντόπισαν μέσω τεχνικής παρακολούθησης. Και χρησιμοποίησαν τις επιθέσεις που είχαν κάνει σε επίσημες ιστοσελίδες ως μέσο εκβιασμού.
Ο Α.Σ. περιγράφει ως εξής την πρόταση που του έγινε : ¨Μας ζήτησαν να δουλέψουμε μαζί τους και να κάνουμε κάποια πράματα που θα μας ζητήσουν. Μας είπαν πως θα μας έδιναν τα μέιλ και τους κωδικούς αυτών των ατόμων, και θα έπρεπε εμείς να μπούμε και να ανταλλάξουμε μεταξύ μας αλληλογραφία. Το σχέδιο ήταν πως εμείς με τα μέιλ και τους κωδικούς θα πηγαίναμε σε ιντερνέτ καφέ χωρίς κάμερες και από εκεί θα μπαίναμε στον λογαριασμό των ατόμων αυτών και θα στέλναμε μεταξύ μας τα κείμενα και τα στοιχεία που μας είχε δώσει νωρίτερα η αστυνομία.
Ο Α.Σ. λέει πως ο αστυνομικός είχε στο χέρι του μια λίστα ατόμων, ¨αλλά όταν εγώ αρνήθηκα προσπάθησαν να την κρύψουν. Από όσο είδα όμως η πλειοψηφία των ονομάτων αποτελούνταν από κουρδικά ονόματα¨.
………………
8/6/2012 Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ