Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ…ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

No Comments Share:

Τέτοιο ¨δώρο¨ ας έλειπε

 Ντιγιαντίν – Η χειρονομία του Ερντογάν ο οποίος μετά από αίτημα του βουλευτή του BDP Σιιρί Σακίκ σχετικά με την ταφή των ανταρτών που κατάγονταν από το Νότιο Κουρδιστάν, είπε ¨Οι οικογένειες αυτών των παιδιών τράβηξαν αρκετό πόνο, αφήστε τουλάχιστον να προσεύχονται στους τάφους τους¨, μετατράπηκε σε βασανιστήριο.

Η αστυνομία δεν επέτρεψε την δίπλα-δίπλα ταφή των 6 ανταρτών στο νεκροταφείο της Ντιγιαντίν και μπαίνοντας στο νεκροταφείο επιτέθηκαν στον κόσμο. Όταν η αστυνομία απείλησε πως ¨θα τους βγάλουμε με εκσκαφέα¨ οι οικογένειες έσκαψαν με κασμάδες και φτυάρια, τους έβγαλαν και τους έθαψαν αλλού.

Τα σώματα των καταγόμενων από το Νότιο Κουρδιστάν ανταρτών του HPG Λεϊλά Χαλίμι, Χασάν Αλή Περβίζι, Γκιουλαλέ Γιουσούφι, Γκεϊλανί Ρεσιντί, Σουλτάν Αλή Τζουλιντέ, που έχασαν τη ζωή τους από την χρήση χημικών που έκανε ο τουρκικός στρατός στην κοιλάδα Καζάν καθώς και η σωρός του Κεμάλ Μουχαμεντί που έχασε την ζωή του στο χωριό Ντερβάτ της πόλης Σίιρτ, μεταφέρθηκαν στην πόλη Ντιγιαντίν του Άγρι.

Οι σωροί των ανταρτών θάφτηκαν δίπλα-δίπλα σε 6 τάφους που είχαν ανοιχτεί. Την ώρα που πετούσαν οι συγγενείς χώμα κατέφθασαν ΜΑΤ και υπάλληλοι της νομαρχίας που επενέβησαν. Οι αρμόδιοι είπαν στις οικογένειες πως δεν θα επέτρεπαν να ταφούνε δίπλα δίπλα και πως θα έπρεπε να ταφούνε μακριά ο ένας από τον άλλο.

Οι υπάλληλοι και οι αστυνομικοί εκτόξευσαν απειλές του τύπου ¨Θα τους βγάλετε από εδώ. Εάν δεν τους βγάλετε θα τους βγάλουμε εμείς με εκσκαφέα¨.

Μετά από αυτό υπήρξε ένταση ανάμεσα στον κόσμο και τις οικογένειες από την μια και στην αστυνομία από την άλλη. Επενέβησαν οι βουλευτές Χαλίλ Ακσόι και Ντεμίρ Τσελίκ οι οποίοι επιχείρησαν να δώσουν τέλος στην ένταση. Και ενώ η μάζα επιχειρούσε να τελειώσει την ταφή, η αστυνομία μπήκε στο νεκροταφείο και άρχισε να βγάζει έξω τον κόσμο με το ζόρι.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν με κλομπ στον κόσμο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν γυναίκες και παιδιά και τους έβγαλε από το νεκροταφείο.

Και ενώ συνεχιζόταν η ένταση, ο βουλευτής Ακσόι προσπάθησε επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον νομάρχη του Άγρι να λύσει το θέμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι οικογένειες μετά την αστυνομική επίθεση με κλομπ, με πεπιεσμένο νερό και την απειλή πως ¨θα τους βγάλουμε με εκσκαφέα¨, έβγαλαν με την βοήθεια δύο υπαλλήλων του νεκροταφείου τις σωρούς και τις έθαψαν εκεί όπου υπέδειξε η αστυνομία. Οι γυναίκες κραύγασαν ¨Δεν γίνεται τέτοια απανθρωπιά¨ ενώ κλήθηκε εκσκαφέας για να σκεπάσει τους τάφους που είχαν ανοιχτεί.

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 18-12-2011

 

 

 

 

Previous Article

ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Next Article

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *