Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

O TAΛΑΤ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 1996 ΚΑΙ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ…

0 σχόλια Share:

Έκλεισε η υπόθεση του Ταλάτ Τούρκογλου που είχε εξαφανισθεί ενώ είχε συλληφθεί

130406144722

Με παραγραφή έκλεισε η υπόθεση του Ταλάτ Τούρκογλου ο οποίος συνελήφθη και εξαφανίστηκε πριν από 20 χρόνια. Η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης αναφέρεται πως δεν βρήκε κανένα ύποπτο, ενώ δεν λήφθηκε ούτε καν κατάθεση από τα ονόματα που έδωσε ο δικηγόρος της οικογένειας
Με παραγραφή έκλεισε η υπόθεση του 45 ετών Ταλάτ Τούρκογλου ο οποίος εξαφανίστηκε ενώ είχε συλληφθεί. Σύμφωνα με το κείμενο της Χιλάλ Κιοσέ στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ, η εισαγγελία έκρινε πως η υπόθεση πάει στο αρχείο, δεν διαπιστώθηκε αν ο Τούρκογλου ζει ή όχι, ενώ δεν βρέθηκε και κανένας απολύτως ύποπτος. Η οικογένεια Τούρκογλου υπέβαλε έφεση κατά της απόφασης αρχειοθέτησης, λέγοντας πως στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν μπορεί να εφαρμόζεται η παραγραφή.

ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΤΑΝΟΗΘΕΝΤΑΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΣΑΜΕ¨ 

Ο Τούρκογλου τότε είχε φύγει από Κωνσταντινούπολη για να πάει στην Αδριανούπολη να επισκεφτεί την μητέρα του. Ένα αυτοκίνητο ακολουθούσε το λεωφορείο. Ο Τούρκογλου στις 1/4/1996 πήρε τον δρόμο για να γυρίσει στην Κωνσταντινούπολη και έκτοτε αγνοείται. Ο γνωστός για την σοσιαλιστική του ιδεολογία και επί χρόνια τρόφιμος των φυλακών Τούρκογλου, παρακολουθούνταν από την αστυνομία. Αλλά αρνήθηκαν ότι συνελήφθη. Ο Κασίμ Ατσίκ-στέλεχος της JITEM το 1997 προέβη σε ομολογίες σχετικά με τον θάνατο του Ταλάτ Τούρκογλου. Έδωσε λεπτομερείς πληροφορίες για τα ρούχα που φορούσε ο Τούρκογλου εκείνη την μέρα και είπε πως ¨Πλησίον την Αδριανούπολης στο Τσαντίρκεντ είχε ανακριθεί από μια ομάδα αστυνομικών, στρατιωτών και ¨μετανοηθέντων¨. Το πτώμα του πετάχθηκε στον Έβρο¨. Μάλιστα έδωσε και ονόματα αυτών που μετείχαν στο περιστατικό. Μετά από αυτό η δικογραφία άνοιξε πάλι.

Η εισαγγελία Αδριανούπολης στις 14/4/2016 έκλεισε τον φάκελο της υπόθεσης λόγω παραγραφής. Στην απόφαση αναφέρεται πως εξετάσθηκαν οι νεκροψίες από τις δικογραφίες αγνώστων δραστών στην Αδριανούπολη, αλλά το πτώμα του Τούρκογλου δεν βρέθηκε. Ο Κασίμ Ατσίκ είχε δηλώσει πως στην δολοφονία του είχαν εμπλακεί άμεσα οι ¨μετανοηθέντες¨  Μουράτ Ντεμίρ και Μουράτ Ιπέκ. Αλλά καθώς αργότερα ο Κασίμ Ατσίκ δολοφονήθηκε δεν έγινε δυνατό αργότερα να επιβεβαιωθούνε οι δηλώσεις του και το σχεδιάγραμμα που είχε κάνει.

Στην απόφαση της η εισαγγελία αναφέρει πως ¨Υπό το φώς όλων των  πληροφοριών που εμπεριέχονται στον φάκελο, δεν έγινε δυνατό να εντοπιστεί αν ο Ταλάτ Τούρκογλου είναι ζωντανός ή όχι, ενώ δεν προέκυψε και καμία πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα των υπόπτων¨.

H δικηγόρος της οικογένειας Γκιουλιζάρ Τουντζέρ, υπέβαλε έφεση κατά της απόφασης αρχειοθέτησης της υπόθεσης. Η Τουντζέρ αναφέρει πως  οι Μουράτ Ντεμίρ και Μουράτ Ιπέκ τους οποίους είχε αναφέρει ο Κασίμ Ατσίκ και ότι παρά το ότι εκείνο τον καιρό αυτοί βρισκόταν στις φυλακές Μέτρις, δεν τους πήραν κατάθεση και έτσι έκλεισαν την υπόθεση. Εντύπωση προκαλεί πως ο Ατσίκ ανέφερε πως εκείνη την περίοδο δραστηριοποιούνταν στο Τσόρλου της Θράκης μια  ειδική μονάδα αντι-ανταρτικών επιχειρήσεων (υπαγόμενη στον Μαχμούτ Γιλντιρίμ-κωδική ονομασία Γεσίλ) στην οποία εκτός από στρατιωτικούς και αστυνομικούς, υπήρχαν και ¨μετανοηθέντες¨.  Παρά το ότι τα ονόματα τους δηλώθηκαν ξεκάθαρα και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν αξιωματικοί της στρατοχωροφυλακής και της αστυνομίας Αδριανούπολης, κατάθεση από αυτούς δεν λήφθηκε.

http://www.haberdar.com/yasam/gozaltinda-kaybedilen-talat-turkoglu-nun-dosyasi-kapatildi-h40241.html?mnst=15347
8/7/2016

Previous Article

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ…

Next Article

O ΦΟΒΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *