Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΡΓΟΥΕΛ….

0 σχόλια Share:

Εάν είναι το όνομα σας σε αυτή την λίστα καήκατε !

 

Το Γραφείο Πιστώσεων που μέχρι σήμερα μοιραζόταν πληροφορίες 25 εκ. ατόμων σχετικά με τα δάνεια και τις πιστωτικές τους κάρτες μόνο με τις τράπεζες, πλέον τις προσφέρει και για άτομα και για υπηρεσίες.

 Η αναφορά ρίσκου θα μπορεί να ληφθεί μέσα σε λίγα λεπτά από την τράπεζα. Έτσι όταν κάποιος ζητά δάνειο από τράπεζα, ή θέλει να νοικιάσει σπίτι να μπει σε μια δουλειά θα είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει αναφορά ρίσκου. Και όποιος δεν έχει καθαρή αναφορά δεν θα μπορεί να πάρει δάνειο, δεν θα μπορεί να νοικιάσει σπίτι, δεν θα μπορεί να ανοίξει μαγαζί και ούτε καν δεν θα μπορεί να μπει σε δουλειά.

Άρχισε πλέον να ερωτάται η βαθμολογία ρίσκου κατά την ενοικίαση σπιτιού, για την λήψη δανείου, για να μπεις σε μια δουλειά και ακόμα και στους γάμους. Το Γραφείο Καταγραφής Πιστώσεων (KKB) από τις 10 Σεπτεμβρίου άρχισε να μοιράζεται τις πληροφορίες που έχει για τις πιστώσεις και τις πιστωτικές κάρτες 25 εκ. ατόμων. Το ΚΚΒ που μέχρι σήμερα μοιραζόταν αυτές τις πληροφορίες μόνο με τις τράπεζες προσφέροντας αυτές τις πληροφορίες και σε άτομα, καθιστά πιο διάφανη την ζωή, ενώ αρχίζει έτσι και η περίοδος ¨Συμπεριφορά ανάλογα με το ρίσκο¨.

Έτσι θα μπορεί να γίνει γνωστό από το ΚΚΒ πληροφορίες για την κάρτα κάποιου, αν πληρώνει ή όχι τις δόσεις του έγκαιρα και αν πληρώνει τους λογαριασμούς του. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει διαφάνεια όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των ατόμων και των συνηθειών τους όσον αφορά τις πληρωμές χρεών, και έτσι όλες οι σχέσεις του ατόμου με τρίτους, π.χ. νοικιάζοντας σπίτι, παίρνοντας δάνειο ή στήνοντας επιχείρηση θα είναι πιο διαφανείς. Οι πληροφορίες που κατέχει το ΚΚΒ θα παρέχονται σε αυτόν που τις ζητά με την έγκριση του ενδιαφερόμενου. Δηλαδή δεν θα μπορούν να ληφθούνε πληροφορίες χωρίς την έγκριση του εν λόγω ατόμου

Ενώ μέχρι τώρα η πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες ήταν δυνατή μόνο μέσω των τραπεζών, σύντομα θα υπάρχει πρόσβαση μέσω διαδικτύου, έξυπνων τηλεφώνων και άλλων οδών. Μετά την ολοκλήρωση των υποδομών στην αναφορά ρίσκου θα περιλαμβάνονται αρκετές πληροφορίες από λογαριασμούς τηλεφώνου και νερού έως φυσικού αερίου και πληρωμές στην εφορία. Το μέτρο της αναφοράς ρίσκου που χρησιμοποιείται στο εξωτερικό, χρησιμοποιείται περισσότερο από αυτούς που νοικιάζουν σπίτια και από εταιρίες που παρέχουν πιστώσεις.

Νέτγκαζέτε 14/9/2012

Previous Article

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Ο ΠΥΡΑΥΛΟΣ SOM

Next Article

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *